بهروز آذر خبر داد: اختصاص ۶۰ هزار میلیارد تومان برای اشتغال زنان سرپرست خانوار اسلامی در مشهد: سال گذشته اندیشکده دیده‌بان هسته‌ای را ایجاد کردیم آملی لاریجانی خطاب به پزشکیان: اهانت‌های رئیس جمهور آمریکا علیه ایران را پاسخ دهید رئیس سازمان انرژی اتمی در مشهد: غنی‌سازی اساس صنعت هسته‌ای ماست تعامل دولت و بخش خصوصی باعث ارتقای رتبه خراسان رضوی در پایش محیط کسب‌وکار پزشکیان با خانواده معظم شهدا در بدو ورود به کرمانشاه دیدار کرد اعلام ویژه‌برنامه‌های اولین سالگرد شهادت شهید رئیسی و شهدای خدمت، در مشهد مشاور امنیت ملی عراق و سردار قاآنی در بغداد دیدار کردند ترامپ: قطر خیلی به آمریکا در خصوص پرونده ایران کمک کرد سردار سلامی: عبارات رئیس‌جمهور آمریکا تأثیری بر ملت ایران ندارد وزارت خارجه زمان نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی را اعلام کرد مجمع تشخیص با پالرمو به‌صورت مشروط موافقت کرد رهبر انقلاب: مشکل اصلی زورگویان غربی نفی تمدن باطل آن‌ها از طرف جمهوری اسلامی است امیر قطر در دیدار با ترامپ: خواهان برقراری صلح هستیم دیدار هیئت رژیم صهیونیستی با نمایندگان آمریکا در دوحه پاپ لئو: تمام تلاش خود را برای تحقق صلح جهانی به کار خواهم گرفت | معرفی واتیکان به‌عنوان میانجی درگیری‌های جهانی شهادت ۲۰ فلسطینی دیگر درپی حملات رژیم صهیونیستی | شمار کل شهدا به ۵۲ هزار و ۹۲۸ نفر رسید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام حمایت تمام‌قد ریاض از مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵ شرط مهم ترامپ برای عادی‌سازی روابط با سوریه فرانسه: زمان فشار ویرانگر اقتصادی بر روسیه فرا رسیده است لاوروف: روسیه به دنبال گسترش روابطش با جهان اسلام است جزئیات تازه از سفر پوتین به ایران ترامپ راهی دوحه شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعضای کابینه چهاردهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟ (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس مجلس اندونزی خواستار پایان جنگ غزه شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراضات گسترده مردم ژاپن به حضور وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در کشورشان + فیلم روایتی از دیدار دست‌اندرکاران کنگره شهدای امدادگر با رهبر انقلاب قالیباف: حرف‌های دیشب ترامپ نشان داد که او در توهم به‌سر می‌برد | ایران دنبال سلاح هسته‌ای نیست + فیلم
سرخط خبرها

تعامل دولت و بخش خصوصی باعث ارتقای رتبه خراسان رضوی در پایش محیط کسب‌وکار

  • کد خبر: ۳۳۲۷۳۶
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۵
تعامل دولت و بخش خصوصی باعث ارتقای رتبه خراسان رضوی در پایش محیط کسب‌وکار
استاندار خراسان رضوی گفت: ایجاد فضای اعتماد و تعامل میان دولت و بخش خصوصی در خراسان رضوی، جایگاه استان را در پایش ملی محیط کسب‌وکار به رتبه نخست کشور ارتقا داد.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی در سیزدهمین بوت‌کمپ بین‌المللی سرمایه‌گذاری SEBD که در مشهد برگزار شد، اظهار داشت: قول داده‌ایم مانع نباشیم و هر کمکی از دست‌مان برمی‌آید انجام دهیم. نتیجه این فضا آن بود که رتبه استان در ارزیابی مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی از ۲۲ در زمستان ۱۴۰۲ به رتبه نخست کشور در زمستان رسید. این نشان می‌دهد که اگر فضای اعتماد و تعامل ایجاد شود، پیشرفت دست‌یافتنی است.

وی با اشاره به اینکه طی ماه‌های اخیر فضای تسهیل‌گری در استان تقویت شده، افزود: خراسان رضوی ظرفیت منحصربه‌فردی دارد؛ چراکه ۹۰ درصد اقتصاد آن در اختیار بخش خصوصی است؛ بنابراین ما باید نقش حمایتی ایفا کنیم و به سوی جذب پروژه‌های ملی حرکت کنیم.

استاندار خراسان رضوی از شتاب‌بخشی به صدور مجوز‌ها به‌عنوان عامل کلیدی یاد کرد و گفت: در همین مدت کوتاه، مجوز یک سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی در ۴۸ ساعت صادر شد، زمین ظرف ۷۲ ساعت واگذار گردید و در روز چهارم کلنگ‌زنی پروژه انجام گرفت.

وی با اشاره به واگذاری اختیارات ساتبا به استان در مورد صدور مجوز‌های نیروگاه خورشیدی اظهار داشت: با وجود موانع، استان مسئولیت صدور مجوز را پذیرفت، اما در تهران شرط جدیدی گذاشتند که بدون پروانه مرکزی، امضای استان بی‌اثر باشد. اینها موانعی است که باید برطرف شود.

مظفری تأکید کرد: اگر قرار باشد در رقابت منطقه‌ای موفق باشیم، باید ساختار اداری خود را اصلاح کرده و روند صدور مجوز‌ها را تسهیل کنیم. ما نشان داده‌ایم که با اراده، این کار ممکن است.

وی با اشاره به ضرورت اصلاح قوانین زائد تصریح کرد: ۸۳۰۰ قانون زائد داریم که برخی از آنها نه‌تنها کاربردی ندارند، بلکه با یکدیگر در تعارض‌اند و در مسیر توسعه مانع ایجاد می‌کنند. بسیاری از این قوانین تنها در پاسخ به یک موج یا ذهنیت مقطعی وضع شده‌اند، بدون آنکه پیامد‌های عملیاتی آنها سنجیده شود.

استاندار خراسان رضوی با انتقاد از ناکارآمدی بخشی از بدنه اجرایی گفت: اعتقاد رئیس‌جمهور به تفویض اختیار واقعی است، اما در عمل اتفاق خاصی نیفتاده است. اگر طلسم بدنه اجرایی شکسته شود و فضای اعتماد فراهم گردد، تحولات بزرگی رخ خواهد داد. بخش خصوصی نباید از بزرگ شدن خود نگران باشد؛ چون توسعه از همین‌جا آغاز می‌شود.

وی همچنین به رویداد‌های مهم اقتصادی پیش‌رو اشاره کرد و گفت: نمایشگاه اینوکس و فاینکس از ۳۱ اردیبهشت تا ۳ خرداد در مشهد برگزار خواهد شد. این رویداد‌ها فرصت‌هایی برای هم‌افزایی، تبادل نظر و تقویت تعامل بین دولت و بخش خصوصی هستند. از فعالان اقتصادی درخواست دارم که دغدغه‌ها و پیشنهادات خود را به ما منتقل کنند.

در ادامه این نشست، محمد مادرشاهیان، رئیس هیئت‌مدیره جامعه هتلداران خراسان رضوی، مشهد را به‌عنوان قطب اصلی گردشگری و اشتغال‌زایی معرفی کرد و گفت: مشهد بیشترین تعداد هتل‌ها در کشور را دارد. این شهر نه‌تنها مقصد اول زیارت، بلکه یکی از پایه‌های اصلی توسعه اقتصادی از طریق صنعت گردشگری است.

وی از پیچیدگی فرآیند‌های شهرداری به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم سرمایه‌گذاری در صنعت هتلداری یاد کرد و افزود: برای جذب سرمایه‌گذار باید فرآیند صدور مجوز و پرداخت عوارض ساخت‌وساز تسهیل شود. در بسیاری از کشورها، عوارض پس از بهره‌برداری و به صورت اقساطی دریافت می‌شود که الگویی کارآمد است.

مادرشاهیان با اشاره به سایر چالش‌ها گفت: کمبود نیروی انسانی متخصص، افزایش هزینه‌های انرژی و نبود سیاست‌های حمایتی پایدار باعث طولانی شدن زمان بازگشت سرمایه در این صنعت می‌شود؛ در حالی‌که زمان بهینه بازگشت باید ۴ تا ۵ سال باشد.

وی تصریح کرد: با وجود تمام مشکلات، صنعت هتلداری همچنان یکی از ارزشمندترین حوزه‌های سرمایه‌گذاری بلندمدت است؛ به‌شرط آنکه با تحقیق، مشاوره و آگاهی وارد آن شوید.

رئیس هیئت‌مدیره جامعه هتلداران خراسان رضوی با تاکید بر اهمیت الگوبرداری از کشور‌های همسایه اظهار داشت: کافی است به تجربیات کشورهایی، چون امارات، ترکیه یا گرجستان نگاهی بیندازیم تا دریابیم صنعت گردشگری تا چه اندازه می‌تواند درآمدزا و اثرگذار باشد. ایران با وجود برخورداری از پتانسیل‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی منحصر‌به‌فرد، همچنان فاصله قابل‌توجهی با استاندارد‌های جهانی دارد.

وی افزود:به عنوان نماینده جامعه بزرگ سرمایه‌گذاران استان خراسان رضوی اعلام می‌کنم که در صورت حمایت اصولی، صنعت گردشگری می‌تواند به جایگزینی پایدار و واقعی برای نفت در اقتصاد کشور تبدیل شود. کشور ما چهار فصل است و قابلیت بهره‌برداری در تمام ایام سال را دارد؛ اما متأسفانه از این ظرفیت به‌خوبی استفاده نشده است.

مادرشاهیان با اشاره به برنامه هفتم توسعه خاطرنشان کرد: طبق اعلام وزیر گردشگری، کشور به ۵۰۰ هتل جدید نیاز دارد. ما در استان خراسان رضوی این ظرفیت را داریم که با حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی، ساخت حداقل ۱۰۰ هتل را در چارچوب این برنامه محقق کنیم.

در بخش پایانی این رویداد، از پنج فعال اقتصادی نمونه با حضور استاندار خراسان رضوی تقدیر شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->