مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

گام‌های توس در مسیر ثبت جهانی بلندتر می‌شود؟

  • کد خبر: ۳۳۲۹۴
  • ۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۱
گام‌های توس در مسیر ثبت جهانی بلندتر می‌شود؟
میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی به ارائه توضیحاتی پیرامون وضعیت ثبت جهانی توس با تصویب طرح راهبردی این منطقه پرداخت.
به گزارش شهرآرانیوز،  مرجان اکبری در خصوص وضعیت پرونده ثبت جهانی منطقه توس و آرامگاه فردوسی با وجود طرح‌های تفصیلی و راهبردی اظهار کرد: ما برای انجام تمام کار‌هایی که در خصوص منطقه تاریخی توس و آرامگاه فردوسی، وظیفه ما محسوب می‌شود آمادگی کامل داریم. به همین دلیل سال‌ها است که در منطقه این اثر تاریخی، پایگاه توس و آرامگاه فردوسی تشکیل شده است. ضمن این که ثبت جهانی این اثر مطرح شده و تا حدودی پیشرفت داشته است. اما آنچه بسیار مهم است و به حوزه میراث فرهنگی و گردشگری کمک می‌کند، همکاری سایر دستگاه‌های ذی‌نفوذ و تأثیرگذار خواهد بود. طبیعتاً شهرداری و راه و شهرسازی دستگاه‌هایی هستند که می‌توانند در این زمینه کمک‌کننده باشند.

وی ادامه داد: اداره راه و شهرسازی استان درصدد ایجاد و تهیه طرح ویژه‌ای برای منطقه منفصل شهری توس بودند که با توجه به ویژه بودن شرح خدمات این طرح، به شورای عالی شهرسازی و معماری ارسال و سپس تصویب شد. پس از تأیید تصمیم، برای آن مشاور گرفته شد. به طوری که این مشاور توان کاری خوبی داشته و بتواند کار را به خوبی پیش برد.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی پیرامون اقدامات قابل اجرا در توس بیان کرد: به دلیل آن که این طرح از ابتدا و به طور ویژه در وزارت راه و شهرسازی مطرح بوده، طبیعی است که هرگونه اقدام مشابه آن پس از اتمام کار کارشناسی باید در وزارت راه و شهرسازی ارائه شده و تأییدات ثانویه را اخذ کند و پس از آن در شورای عالی شهرسازی و معماری تأیید نهایی را بگیرد. به این ترتیب، کمیته‌های تخصصی زیرمجموعه شورای عالی شهرسازی و معماری از مشاور، مسوولان استانی فعال در این حوزه و کارشناسان عالی‌رتبه که در این پروژه‌های تخصصی حضور داشته‌اند دعوت کرده و جلسات متعددی نیز تشکیل داده‌اند؛ حدود ۶ جلسه که در سال‌های گذشته برگزار شده و امسال نیز سه جلسه دیگر از آن برگزار شده است. خوشبختانه کار به جمع‌بندی رسیده و مشاور باید برخی مدارک را تکمیل کند. به محض تکمیل شدن این مدارک، اجرای این طرح در جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مطرح خواهد شد.

وی در خصوص محور‌های طرح راهبردی توس خاطرنشان کرد: طرح راهبردی توس که هم‌اکنون مطرح است، نگاه کلی مشخصی برای گردشگری دارد؛ اما نگاه جزئیاتی برای آن مشخص نشده است. این نگاه کلی، طرح راهبردی را تحت‌الشعاع قرار داده و طبیعتاً بر روی برنامه‌ریزی، شبکه‌بندی، میزان جمعیت‌پذیری و هر آنچه که در طرح راهبردی وجود دارد، اثرگذار بوده است.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تشریح کرد: قطعاً طرح ثانویه آن ان‌شاءالله می‌تواند در حد طرح تفصیلی و همچنین طرحی با هدف گردشگری مطرح شود. این طرح مد نظر اداره کل هماهنگی پایگاه‌های کشور قرار گرفت تا بتواند در حوزه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به عنوان طرحی برای احیاء این اثر تاریخی با رویکردی گردشگری باشد. آنچه مسلم است این که همه ما به کامل کردن شرح خدمات این اثر فکر می‌کنیم تا کار‌ها در ادامه طرح راهبردی به انجام رسد.

وی در خصوص مراحل اتصال جلوخان آرامگاه به کهن‌دژ عنوان کرد: زمانی که در خصوص تهیه، اجرا و عملیاتی شدن طرح جلوخان با همکاری شهرداری تصمیم‌گیری شد؛ از مشاور طرح راهبردی استعلام گرفتیم و مشاور اجرای هیچ طرحی قبل از تهیه و تصویب مراحل طرح راهبردی و طرح‌های تفصیلی را توصیه نکرد. اما با توجه به نیاز ساماندهی این فضا، به نظر می‌رسد رسیدگی به این مساحت از منطقه توس، نفع بیشتری نسبت به زیان آن دارد. به این خاطر که فضا بسیار آشفته بود و به این ترتیب مشاور موافقت خود مبنی بر اجرای این طرح را اعلام کرد.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اضافه کرد: در خصوص سایر موارد نیز تا قبل از تصویب نهایی طرح راهبردی در شورای عالی و تصویب طرح‌های تفصیلی، به احتمال زیاد هیچ عملیات اجرایی جدی نخواهیم داشت. به این معنی که به هیچ عنوان اجرای چنین طرح‌هایی توصیه نمی‌شود و تنها در حد ساماندهی و کار‌های ظریف خواهد بود.

اکبری اظهار کرد: یکی از مسائلی که در پرونده ثبت جهانی بسیار مهم است، فضا و رویکرد اجتماعی منطقه است. ما با همکاری‌های شهرداری و اهالی منطقه و سیاست‌های کلی که در برنامه‌های آتی پیش‌بینی می‌شود، مانند طرح راهبردی و طرح تفصیلی، خوشبختانه به نظر می‌رسد که بسیار به موضوع ثبت جهانی توس نزدیک می‌شویم. ضمن این که فضای اجتماعی که در آن بر یک طرح، وفاق وجود داشته باشد بسیار تأثیرگذار است و امیدواریم که این اتفاق بیفتد.

وی گفت: شهر تاریخی توس که در زیر لایه‌های خاک مدفون است و بخش‌هایی از آن مانند برج و بارو، ارگ، کهن‌دژ، بنا‌هایی مانند هارونیه و حتی اثر معاصر آرامگاه فردوسی، سطح ملی داشته و اگر ثبت جهانی آن‌ها نیز اتفاق بیفتد، رویدادی مهم است؛ لذا از تمام دست‌اندرکاران، مردم و تمام افرادی که به هر نحوی مانند سکونت، مالکیت، کاری و حرفه‌ای و ... با این سایت ارتباط دارند، خواهش می‌کنم اهمیت این کار را درک کنند. درست است که آن‌ها نیز حق و حقوقی قانونی دارند که همه‌جا سند شده است؛ ولی نباید فارغ از مساله ثبت جهانی و ملی این اثر باشند. ضمن این که زمانی می‌توانیم روز‌های بهتری برای کشورمان رقم بزنیم که به داشته‌های خود بهای کافی دهیم.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->