ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) معاون تربیت‌بدنی آموزش و پرورش: سرانه فضای ورزشی مدارس باید به یک مترمربع برسد جاده هراز مسدود می‌شود + جزئیات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران همچنان در انتظار صدور فیش معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ تخلفات ثبت شده در QRکدهای نصب شده در مدارس پیگیری شدند خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی به معنای تغییر محل مراجعه از شعبه به کارگزاری نیست مدیران مدارس حق ندارند از ثبت‌نام دانش‌آموزان ضعیف امتناع کنند مرحله دوم وام ضروری بازنشستگان کشوری چه زمانی پرداخت می‌شود؟ طراحی بسته ملی بازیابی روانی کودکان پس از جنگ ۱۲ روزه دستگیری شرور غرب تهران توسط پلیس اطلاعات + تصویر فروش پلاستیک به نرخ نان | گلایه مردم از قیمت گذاری پلاستیک در نانوایی‌ها مواد فروش تهرانپارس با ۴۵ کیلو تریاک دستگیر شد جزئیات ارائه گذرنامه اربعین ویژه بازنشستگان کشوری استان تهران  سازمان محیط زیست در حال پیگیری تأمین حق تالاب‌های کشور برخورد با ۷ واحد غیرمجاز تفکیک زباله در یکی از شهرستان‌های تهران ۲۱ تاکسیدرمی حیوانات وحشی در تهران کشف و ضبط شدند مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای خراسان رضوی: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که مهر تا آبان موجودی مخازن سد‌ها را از دست خواهیم داد
سرخط خبرها

دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند

  • کد خبر: ۳۳۳۳۵۴
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۷
دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند
عضو شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت تولید ابزارهای هوش مصنوعی توسط دانش‌آموزان، خواستار توسعه این ظرفیت در مدارس شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سید مصطفی آذرکیش امروز در همایش ملی هوش مصنوعی «فرهنگ و رسانه» در سخنانی با اشاره به اهمیت همکاری‌های میان وزارت آموزش و پرورش و سازمان صدا و سیما در راستای تحقق اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، بر لزوم تقویت این همکاری‌ها تأکید کرد.

وی با بیان اینکه این همکاری‌ها به ویژه در حوزه هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه مؤثر بوده است، افزود: همایش و جشنواره‌ای که در این زمینه برگزار شد، تجلی خلاقیت، نوآوری و هم‌افزایی در حوزه‌های مختلف بود.

هوش مصنوعی و سند ملی تحول بنیادین آموزش و پرورش

آذرکیش در ادامه گفت: در سند ملی هوش مصنوعی، بخش آموزش و پژوهش بر تقویت جایگاه هوش مصنوعی تأکید دارد. یکی از اهداف این سند، اصلاح نظام آموزشی کشور به‌گونه‌ای است که از رقابت نابرابر میان انسان و هوش مصنوعی جلوگیری شود. همچنین تولید محتوا و در اختیار قرار دادن آن برای دوره‌های تحصیلی، به‌ویژه در دوره متوسطه، از دیگر اقدامات مهم در این راستا به شمار می‌رود.

وی به مشارکت وزارت آموزش و پرورش و سازمان صدا و سیما در برگزاری جشنواره‌های مرتبط با هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: ما اخیراً با همکاری شرکت همراه اول جشنواره‌ای برگزار کردیم و به زودی آموزش دو میلیون دانش‌آموز و یکصد هزار معلم از طریق معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و اطلاعات آغاز خواهد شد. این آموزش‌ها قابل توسعه هستند و به زودی تعداد بیشتری از دانش‌آموزان و معلمان در این برنامه‌ها شرکت خواهند کرد.

پیشرفت‌ها در زمینه آموزش هوش مصنوعی

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: امروزه فناوری‌های نوین، به ویژه هوش مصنوعی، نقش بسیار مهمی در بازتعریف فرهنگ و آموزش ایفا می‌کنند. ما معتقدیم که می‌توان از این ظرفیت برای تعمیق بیشتر یادگیری، شخصی‌سازی آموزش و تقویت مهارت‌های دیجیتال دانش‌آموزان بهره برد. در این راستا، کارگروهی در وزارت آموزش و پرورش برای استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی تشکیل شده است و هم‌اکنون این فعالیت‌ها در محتوا‌های درسی، به‌ویژه در پایه‌های هفتم و هشتم، در درس کار و فناوری در حال اجراست.

تولید ابزار‌های هوش مصنوعی توسط دانش‌آموزان

آذرکیش افزود: ما به دنبال آن هستیم که علاوه بر استفاده از ابزار‌های هوش مصنوعی، دانش‌آموزان ما خود نیز قادر به تولید این ابزار‌ها شوند. برنامه‌های منسجمی در وزارت آموزش و پرورش برای این منظور در حال اجراست.

این مقام مسئول همچنین به ایجاد رشته‌های متناسب با نیاز بازار کار در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: سند ملی هوش مصنوعی به این موضوع نیز تأکید دارد که باید در آموزش‌های رسمی و غیررسمی، رشته‌های مرتبط با هوش مصنوعی ایجاد شود.

لزوم تسلط معلمان بر فناوری‌های نوین

آذرکیش در پایان به لزوم تسلط معلمان بر فناوری‌های نوین، به ویژه قابلیت‌های هوش مصنوعی، اشاره کرد و گفت: استفاده از این ابزار‌ها باعث ارتقای کیفیت آموزش خواهد شد. در این راستا، توجه ویژه مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور به تقویت نظام تعلیم و تربیت کشور و همچنین حمایت‌های فراوان از این حوزه، بسیار ارزشمند است.

وی همچنین گفت: همکاری با صدا و سیما در دوران کرونا به کمک آموزش کشور آمد و امروز نیز با پیگیری طرح‌های مختلف، از جمله طرح خاتم در دوره متوسطه اول، این همکاری‌ها ادامه دارد. ما امیدواریم که این طرح‌ها به ارتقای آموزش هوش مصنوعی و مهارت‌های دیجیتال در کشور کمک کنند.

سید مصطفی آذرکیش در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت همکاری‌های موجود در حوزه هوش مصنوعی و آموزش، گفت: «اولاً، امیدوارم این اولین همایش ملی هوش مصنوعی فرهنگ و رسانه به عنوان یک رویداد بزرگ علمی و فرهنگی در کشور، بتواند پیوند و تعاملی هم‌افزا میان آموزش و پرورش و صدا و سیما ایجاد کند.

لزوم وفاق ملی برای تقویت دانش‌آموزان در مواجهه با چالش‌های هوش مصنوعی

آذرکیش بر لزوم وفاق ملی و همبستگی برای تقویت دانش‌آموزانی که بتوانند علاوه بر بهره‌مندی از فرصت‌های دنیای هوش مصنوعی، توانایی مواجهه با چالش‌های آن را نیز داشته باشند، تأکید کرد و افزود: رسانه ملی می‌تواند در این زمینه به‌ویژه در تقویت دانش‌آموزان، نقش بسیار مؤثری ایفا کند.

فصل مشترک آموزش و پرورش با مردم و حاکمیت

وی در ادامه گفت: بزرگ‌ترین فصل مشترک حاکمیت، مردم و آموزش و پرورش، با بیش از ۱۶ میلیون و سیصد هزار دانش‌آموز و بیش از یک میلیون فرهنگی و معلم، شکل گرفته است. این فصل مشترک به‌طور روزانه می‌تواند بیش از ۴۵ تا ۴۸ میلیون نفر را به‌عنوان مخاطب مستقیم نظام تعلیم و تربیت قرار دهد.

آذرکیش افزود: در این فضا، رسانه ملی می‌تواند به‌عنوان بزرگ‌ترین رسانه زنده نظام تعلیم و تربیت، اطلاعات مورد نیاز را دقیق‌تر و مؤثرتر به خانواده‌ها منتقل کند. از این رو، صدا و سیما نقش مهمی در تحقق اهداف آموزش و پرورش و هوش مصنوعی ایفا می‌کند.

این مقام مسئول سپس به بیانیه هیئت داوران بخش دانش‌آموزی اشاره کرد و گفت: در این بیانیه، بر اهمیت توسعه آموزش هنر، مهارت‌های نوشتاری، رشد خلاقیت و سرمایه‌گذاری بر زیرساخت‌ها برای نهادینه کردن استفاده بهینه از هوش مصنوعی در کشور تأکید شده است.

آذرکیش با اشاره به فعالیت‌های وزارت آموزش و پرورش در راستای سند ملی هوش مصنوعی، اظهار داشت: سند ملی هوش مصنوعی محور اصلی تمام فعالیت‌ها در وزارت آموزش و پرورش است. این وزارتخانه همچنین به سیاست‌های کلی ابلاغی در حوزه‌های مختلف توجه ویژه دارد.

وی در پایان به توجه متوازن و یکپارچه به تربیت تمام‌ساعتی دانش‌آموزان در ساعت‌های مختلف تعلیم و تربیت اشاره کرد و گفت: در دنیای هوش مصنوعی، نیازمند تحول در آموزش و پرورش هستیم. این تحول تنها با همکاری تمامی دستگاه‌ها، رسانه ملی، خانواده‌ها و نهاد‌های عمومی ممکن خواهد بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->