واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند

  • کد خبر: ۳۳۳۳۵۴
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۷
دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند
عضو شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت تولید ابزارهای هوش مصنوعی توسط دانش‌آموزان، خواستار توسعه این ظرفیت در مدارس شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سید مصطفی آذرکیش امروز در همایش ملی هوش مصنوعی «فرهنگ و رسانه» در سخنانی با اشاره به اهمیت همکاری‌های میان وزارت آموزش و پرورش و سازمان صدا و سیما در راستای تحقق اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، بر لزوم تقویت این همکاری‌ها تأکید کرد.

وی با بیان اینکه این همکاری‌ها به ویژه در حوزه هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه مؤثر بوده است، افزود: همایش و جشنواره‌ای که در این زمینه برگزار شد، تجلی خلاقیت، نوآوری و هم‌افزایی در حوزه‌های مختلف بود.

هوش مصنوعی و سند ملی تحول بنیادین آموزش و پرورش

آذرکیش در ادامه گفت: در سند ملی هوش مصنوعی، بخش آموزش و پژوهش بر تقویت جایگاه هوش مصنوعی تأکید دارد. یکی از اهداف این سند، اصلاح نظام آموزشی کشور به‌گونه‌ای است که از رقابت نابرابر میان انسان و هوش مصنوعی جلوگیری شود. همچنین تولید محتوا و در اختیار قرار دادن آن برای دوره‌های تحصیلی، به‌ویژه در دوره متوسطه، از دیگر اقدامات مهم در این راستا به شمار می‌رود.

وی به مشارکت وزارت آموزش و پرورش و سازمان صدا و سیما در برگزاری جشنواره‌های مرتبط با هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: ما اخیراً با همکاری شرکت همراه اول جشنواره‌ای برگزار کردیم و به زودی آموزش دو میلیون دانش‌آموز و یکصد هزار معلم از طریق معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و اطلاعات آغاز خواهد شد. این آموزش‌ها قابل توسعه هستند و به زودی تعداد بیشتری از دانش‌آموزان و معلمان در این برنامه‌ها شرکت خواهند کرد.

پیشرفت‌ها در زمینه آموزش هوش مصنوعی

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: امروزه فناوری‌های نوین، به ویژه هوش مصنوعی، نقش بسیار مهمی در بازتعریف فرهنگ و آموزش ایفا می‌کنند. ما معتقدیم که می‌توان از این ظرفیت برای تعمیق بیشتر یادگیری، شخصی‌سازی آموزش و تقویت مهارت‌های دیجیتال دانش‌آموزان بهره برد. در این راستا، کارگروهی در وزارت آموزش و پرورش برای استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی تشکیل شده است و هم‌اکنون این فعالیت‌ها در محتوا‌های درسی، به‌ویژه در پایه‌های هفتم و هشتم، در درس کار و فناوری در حال اجراست.

تولید ابزار‌های هوش مصنوعی توسط دانش‌آموزان

آذرکیش افزود: ما به دنبال آن هستیم که علاوه بر استفاده از ابزار‌های هوش مصنوعی، دانش‌آموزان ما خود نیز قادر به تولید این ابزار‌ها شوند. برنامه‌های منسجمی در وزارت آموزش و پرورش برای این منظور در حال اجراست.

این مقام مسئول همچنین به ایجاد رشته‌های متناسب با نیاز بازار کار در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: سند ملی هوش مصنوعی به این موضوع نیز تأکید دارد که باید در آموزش‌های رسمی و غیررسمی، رشته‌های مرتبط با هوش مصنوعی ایجاد شود.

لزوم تسلط معلمان بر فناوری‌های نوین

آذرکیش در پایان به لزوم تسلط معلمان بر فناوری‌های نوین، به ویژه قابلیت‌های هوش مصنوعی، اشاره کرد و گفت: استفاده از این ابزار‌ها باعث ارتقای کیفیت آموزش خواهد شد. در این راستا، توجه ویژه مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور به تقویت نظام تعلیم و تربیت کشور و همچنین حمایت‌های فراوان از این حوزه، بسیار ارزشمند است.

وی همچنین گفت: همکاری با صدا و سیما در دوران کرونا به کمک آموزش کشور آمد و امروز نیز با پیگیری طرح‌های مختلف، از جمله طرح خاتم در دوره متوسطه اول، این همکاری‌ها ادامه دارد. ما امیدواریم که این طرح‌ها به ارتقای آموزش هوش مصنوعی و مهارت‌های دیجیتال در کشور کمک کنند.

سید مصطفی آذرکیش در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت همکاری‌های موجود در حوزه هوش مصنوعی و آموزش، گفت: «اولاً، امیدوارم این اولین همایش ملی هوش مصنوعی فرهنگ و رسانه به عنوان یک رویداد بزرگ علمی و فرهنگی در کشور، بتواند پیوند و تعاملی هم‌افزا میان آموزش و پرورش و صدا و سیما ایجاد کند.

لزوم وفاق ملی برای تقویت دانش‌آموزان در مواجهه با چالش‌های هوش مصنوعی

آذرکیش بر لزوم وفاق ملی و همبستگی برای تقویت دانش‌آموزانی که بتوانند علاوه بر بهره‌مندی از فرصت‌های دنیای هوش مصنوعی، توانایی مواجهه با چالش‌های آن را نیز داشته باشند، تأکید کرد و افزود: رسانه ملی می‌تواند در این زمینه به‌ویژه در تقویت دانش‌آموزان، نقش بسیار مؤثری ایفا کند.

فصل مشترک آموزش و پرورش با مردم و حاکمیت

وی در ادامه گفت: بزرگ‌ترین فصل مشترک حاکمیت، مردم و آموزش و پرورش، با بیش از ۱۶ میلیون و سیصد هزار دانش‌آموز و بیش از یک میلیون فرهنگی و معلم، شکل گرفته است. این فصل مشترک به‌طور روزانه می‌تواند بیش از ۴۵ تا ۴۸ میلیون نفر را به‌عنوان مخاطب مستقیم نظام تعلیم و تربیت قرار دهد.

آذرکیش افزود: در این فضا، رسانه ملی می‌تواند به‌عنوان بزرگ‌ترین رسانه زنده نظام تعلیم و تربیت، اطلاعات مورد نیاز را دقیق‌تر و مؤثرتر به خانواده‌ها منتقل کند. از این رو، صدا و سیما نقش مهمی در تحقق اهداف آموزش و پرورش و هوش مصنوعی ایفا می‌کند.

این مقام مسئول سپس به بیانیه هیئت داوران بخش دانش‌آموزی اشاره کرد و گفت: در این بیانیه، بر اهمیت توسعه آموزش هنر، مهارت‌های نوشتاری، رشد خلاقیت و سرمایه‌گذاری بر زیرساخت‌ها برای نهادینه کردن استفاده بهینه از هوش مصنوعی در کشور تأکید شده است.

آذرکیش با اشاره به فعالیت‌های وزارت آموزش و پرورش در راستای سند ملی هوش مصنوعی، اظهار داشت: سند ملی هوش مصنوعی محور اصلی تمام فعالیت‌ها در وزارت آموزش و پرورش است. این وزارتخانه همچنین به سیاست‌های کلی ابلاغی در حوزه‌های مختلف توجه ویژه دارد.

وی در پایان به توجه متوازن و یکپارچه به تربیت تمام‌ساعتی دانش‌آموزان در ساعت‌های مختلف تعلیم و تربیت اشاره کرد و گفت: در دنیای هوش مصنوعی، نیازمند تحول در آموزش و پرورش هستیم. این تحول تنها با همکاری تمامی دستگاه‌ها، رسانه ملی، خانواده‌ها و نهاد‌های عمومی ممکن خواهد بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->