قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سامندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس

  • کد خبر: ۳۳۳۷۵۴
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۰
یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: دارای تعارضات قانونی هستیم و پای مجلس شورای اسلامی باید در مسایل مربوط به مدیریت پایدار زاگرس باز شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رسول اشرفی‌پور در اولین پنل کارکردها، تنوع زیستی و ارزش گذاری اقتصادی در همایش بین المللی مدیریت پایدار جنگل های زاگرس که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به ارزشمندی بوم‌سازگان زاگرس گفت: این اکوسیستم به اندازه‌ای باارزش است که بتوان به‌صورت ملی هم‌افزایی کرد و به مسایل مرتبط با آن در خصوص تحقق مدیریت پایدار بوم سازمان زاگرس پرداخت.

اشرفی پور ادامه داد: یک سوم از باران کشور در این منطقه می بارد و بوم‌سازگان زاگرس مسوول تنظیم ۴۰ درصد از چرخه آب ایران است همچنین سر چشمه رودخانه‌های مهمی مانند سیمینه رود، زرینه رود، زاینده رود محسوب می‌شود.

وی با اشاره به تنوع زیستی منحصر به فرد این منطقه گفت: سطح اثرگذاری خدمات اکوسیستمی جنگل‌های زاگرس بیشتر از سطح این جنگل‌هاست و بیش از ۴۰ میلیون هکتار را به لحاظ اکوسیستمی تحت تاثیر خود قرار می دهد که رقم قابل توجهی است. در واقع یک چهارم یا یک پنجم جغرافیای سرزمینی ایران وام‌دار جغرافیای زاگرس است.

 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تاکید کرد: زاگرس تنها پایه‌های بلوط نیست و بوم‌سازگانی است که در شرایط ناپایدار به سر می‌برد. تخریب سنتی، ذغال‌گیری در گذشته و حضور دام  چند برابر ظرفیت واقعی زاگرس همچنین کشت زیراشکوب از جمله چالش‌های زاگرس است.

وی ادامه داد: از دهه ۴۰ همزمان قرار شد دو قانون ملی شدن جنگل‌ها و مراتع و قانون اصلاحات ارضی اجرایی شود. این دو قانون به نوعی تعارض داشتند و تعارضات به جا مانده و حل نشده است. در همین راستا باید بدانیم دارای تعارضات قانونی هستیم و پای مجلس شورای اسلامی باید در مسایل مربوط به مدیریت پایدار زاگرس باز شود.

 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: برخی عوامل مدرن نیز موجب تخریب زاگرس شده است که از منظر اهالی محیط زیستی و منابع طبیعی  بی‌ضابطه است. به عنوان مثال برخی سدسازی، راه‌سازی، توسعه شهری و… از دیدگاه ما بی‌ضابطه بوده است. این شرایط در زاگرس شکل گرفته اما هماهنگ شده نبوده است. بر همین اساس نیز یکی از تاکیدات، انسجام بین دستگاهی است که باید در سطوح قوه مجریه ایجاد شود. 

وی ادامه داد: سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری کشور ضرورت این موضوع را از سال ۱۳۹۹ مطرح کرد و ستاد راهبردی مدیریت پایدار بوم سازگان زاگرس در سطح معاون اول رییس جمهوری تشکیل شد. این ستاد بسیار مهم است و هر اقدامی از هر دستگاهی در سطح بوم سازگان زاگرس باید در سطح این ستاد بررسی شود. توجه عینی و عملی ضوابط محیط زیستی کشور نیز در این ستاد مورد توجه قرار خواهد گرفت.

 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان اینکه تغییرات اقلیمی موجب فشار مضاعف بر زاگرس شده است، ادامه داد: ریزگردها و خشکسالی هم در سطح جنگل‌های زاگرس دیده می شود و امروز با زاگرسی مواجه هستیم که شرایط زایشی سابق را ندارد. زایش جنگل‌های زاگرس به زوال رفته است. این موارد زنگ‌های خطری است که کارشناسان از پیش به آن توجه داشتند اما برنامه‌ای منسجم با راهبرد درست وجود ندارد.

اشرفی پورافزود: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری طرح‌هایی را تجربه کرده که موفقیت‌هایی را نیز داشته اما در حد اعتبارات دولتی بوده است. امروز توصیه و تجربیات جهانی حتی در منطقه آسیا نشان می‌دهد اگر می خواهیم در مدیریت پایدار جنگل‌های زاگرس موفق باشیم باید به جنگلداری اجتماعی فکر کنیم. پارادایم مدیریت پایدار جنگل دارای دیدگاه‌های متفاوتی است که یکی از الگوهای مهم آن جنگلداری اجتماعی است و منطبق بر اصول فائو است. به عبارتی در نسخه جنگلداری اجتماعی باید ابتدا توان زیستی عرصه را به آن بازگردانیم سپس موجب توانمندسازی جوامع محلی، اعتمادسازی جوامع و انسجام بخشی دستگاه های اجتماعی شویم. در نهایت پیوست اقتصادی و اجتماعی اثرات زیست محیطی پروژه‌هاست.

وی افزود: باید با جوامع محلبی در زمینه توانمندسازی همکاری کرد تا در تصمیم‌های ما شریک باشند.

 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تاکید کرد: با این جمعیت باید کار کرد و اگر جوامع محلی در تصمیم‌گیری ها شریک بودند شاید طرح‌های توسعه ناموزون اتفاق نمی‌افتاد؛ ضمن اینکه موجب اصلاح رفتار جوامع محلی با طبیعت نیز می‌شود.

اشرفی پور در پایان گفت: جنگلداری اجتماعی سندی است که سازمان منابع طبیعی با کمک سازمان برنامه و بودجه پیش‌نویس آن را تهیه کرده است که در ادامه با همکاری دستگاه‌های کلیدی نهایی خواهد شد. این سند مهم ترین کلان الگوی پارادایم مدیریتی پایدار جنگل است؛ منطبق بر مدل FLR سازمان خواربار و کشاورزی جهان (فائو) است و تشکل‌های زیست‌محیطی و سایر تشکل‌های مدنی متناسب با برنامه‌های مدیریت پایدار جنگل را حداقل به عنوان تسهیلگر به کار می‌گیرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->