زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟ بهترین زمان مصرف چای سبز برای لاغری چه موقع است؟ خدمات ویژه مجهزترین بیمارستان سیار کشور در عمود ٩٨٩ زیبایی و طراوت پوست با میوه‌های تابستانی به بهانه ۱۷ مرداد، روز خبرنگار | ۴ روایت از رنج و رسالت  خبرنگارانی که در جنگ ۱۲ روزه پای کار بودند راننده تاکسی اینترنتی در مشهد، سرکرده باند سرقت‌های مسلحانه اهواز از آب درآمد! عجیب اما واقعی؛ صدور سند برای ۲۵ سانتی‌متر زمین در کاشان !
سرخط خبرها

مهار پنجمین حریق در مراتع قوچان

  • کد خبر: ۳۳۵۶۳۶
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۴
مهار پنجمین حریق در مراتع قوچان
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان از مهار پنجمین آتش‌سوزی در این شهرستان با همکاری مرتع‌داران، همیاران طبیعت و نیروهای یگان حفاظت از دو هفته پیش تا ظهر امروز خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیر زمانی‌مقدم اظهار کرد: صبح امروز پنجمین آتش‌سوزی ظرف دو هفته در مراتع شهرستان رخ داد و بلافاصله نیروها برای مهار آتش‌سوزی به منطقه اعزام شدند.

وی افزود: به دلیل اینکه نیروها هنوز در حال لکه‌گیری هستند، مساحت دقیق منطقه آتش‌سوزی مشخص نیست.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان با اشاره به اینکه آتش‌سوزی‌های قبلی بین ۱.۵ تا ۲ هکتار بوده‌اند، تصریح کرد: آتش‌سوزی امروز در مرز تیوان (پارک تندوره درگز و چوینلی قوچان) اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه نیروها به‌موقع برای مهار آتش حاضر شدند، بیان کرد: در مناطق حفاظت ‌شده یا چهارگانه که قوچان دارای سه منطقه شامل دو منطقه حفاظت‌ شده حیات وحش در دربادام و قره چغه و پناهگاه حیات وحش حیدری در روستای بهار کیش و لالو است، تفاهم‌نامه‌ای با محیط‌زیست داریم، که براساس آن به عنوان گروه پیشتاز در مواقع حریق و تصرف وارد عمل می‌شوند و ما نیز به یاری آن‌ها خواهیم شتافت.

زمانی مقدم افزود: برای جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی، علاوه بر انعقاد قرارداد با تعدادی از مرتع‌داران به عنوان دیده‌بان حریق، تعدادی از همیاران طبیعت نیز به نمایندگی از منابع طبیعی و آبخیزداری برای حضور به ‌موقع در مناطق بحرانی ساماندهی شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه این اقدامات باعث حضور به‌موقع مرتع‌داران و همیاران طبیعت در مناطق آتش‌سوزی شده است، بیان کرد: مرتع‌داران چندین دوره آموزشی در زمینه اطفاء حریق گذرانده‌اند و تعدادی ابزار سبک مانند بیل و آتش‌کوب نیز برای مهار آتش در اختیار آن‌ها قرار گرفته است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان عامل آتش‌سوزی‌ها در قوچان را انسانی دانست و تصریح کرد: حتی گاهی اوقات انداختن شیشه‌ها و بطری‌های خالی در طبیعت می‌تواند منجر به بروز حریق شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: گاهی چوپانان و گردشگران در مراتع آتش روشن می‌کنند و به‌خوبی آن را خاموش نمی‌کنند که با وزش باد شدید، آتش دوباره شعله‌ور می‌شود.

زمانی مقدم افزود: امسال به دلیل خشکسالی، وضعیت مراتع و آتش‌سوزی‌ها حادتر شده است؛ کاهش شدید بارندگی‌ها موجب شده است که پوشش گیاهی زودتر از موعد به فصل خشک برسد و در نتیجه، وقوع حریق‌ها افزایش یابد.

وی کل مساحت اراضی ملی شهرستان را ۲۰۲ هزار هکتار اعلام و اظهار کرد: از این مقدار، ۴۰ درصد مراتع در وضعیت خوب و ۶۰ درصد دیگر در شرایط ضعیف و متوسط قرار دارند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان همچنین اظهار کرد: به دلیل کاهش بارندگی‌ها، امسال تولید علوفه در مراتع کاهش یافته است.

وی از شهروندان و گردشگران خواست که هنگام تفریح در طبیعت، حتماً زباله‌های خود، به ویژه بطری‌ها را از محیط خارج کنند و در صورت روشن کردن آتش، اطمینان حاصل کنند که آتش به طور کامل خاموش شده است.

زمانی مقدم در ادامه گفت: در شهرستان قوچان بیش از ۷۰۰ همیار طبیعت مشغول به فعالیت هستند که ۲۵ درصد آن‌ها همیار محافظ و بقیه به عنوان همیار مروج و همیار دانش‌آموز فعالیت می‌کنند.

وی تصریح کرد: پوشش گیاهی مراتع نقش مهمی در جلوگیری از فرسایش خاک دارد؛ در صورت آتش‌سوزی، خاک‌های قابل کشت و زراعت آسیب دیده و ممکن است به سیلاب‌ها و فرسایش بیشتر منجر شود.

زمانی مقدم در پایان از عموم مردم درخواست کرد که هنگام مراجعه به عرصه‌های منابع طبیعی ضمن رعایت نکات ایمنی و پرهیز از روشن کردن آتش، درصورت مشاهده هرگونه آتش‌سوزی فوراً مراتب را از طریق شماره تلفن ۱۵۰۴ به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->