ویدئو| رونمایی از مستند «شوق خدمت» در مشهد مدیر جدید خانه عکاسان معارفه شد نتفلیکس انیمیشن سریالی کلش آو کلنز را می‌سازد هنرنمایی هادی حجازی‌فر در نقش ابوذر سریال «سلمان فارسی» آموزش زبان فارسی در مدارس ترکیه در حال گسترش است ورنوی، رپر مطرح فرانسوی در شب اجرای خود درگذشت وقتی فرش قرمز جشنواره کن محل جولان اینفلوئنسر‌ها می‌شود! فصل تازه کنسرت‌های علیرضا قربانی در مجموعه ورزشی آزادی نمایشگاه گروهی «باشندگان پلید»، در نگارخانه آسمان مشهد | غول‌های اساطیری در روایت هنرمندان جان گرفتند آموزش داستان نویسی | سه گام اژد‌ها (بخش دوم) مروری بر چند کتاب درباره احوال و آرای شهید آیت الله سیدابراهیم رئیسی | «شهید جمهور» از خلال سطور صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ نخستین دوره جایزه ادبی داستان کوتاه هشت برگزار می‌شود+فیلم روز هفتم جشنواره کن ۲۰۲۵ | جدول ستاره‌های منتقدان اسکرین دیلی ویژه‌برنامه‌های رادیو برای اولین سالروز شهادت شهدای خدمت + زمان و شبکه پخش جایزه جشنواره فیلم کن ۲۰۲۵ برای نیکول کیدمن حسن پورشیرازی بوقچی تلویزیون شد فیلم‌سازان در جشنواره فضای باز می‌توانند از محیط‌زیست وام بگیرند نمایشگاه کتاب تهران تا اول خرداد ۱۴۰۴ فعال است
سرخط خبرها

آموزش زبان فارسی در مدارس ترکیه در حال گسترش است

  • کد خبر: ۳۳۳۸۰۹
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰
آموزش زبان فارسی در مدارس ترکیه در حال گسترش است
عضو افتخاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به گسترش تدریس زبان فارسی در مدارس ترکیه و با تأکید بر نقش انکارناپذیر ترکان در گسترش و ترویج زبان فارسی، گفت: ما در تاریخ خدمات بزرگی به زبان فارسی کرده‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز، نعمت ییلدریم که میهمان «نشست زبان و ادب فارسی در شبه‌قاره؛ از دیرباز تا امروز» بود، در بخشی از این نشست به سخنرانی پرداخت و در آغاز سخنان خود گفت: نه تنها ایران، بلکه هندوستان و ترکیه نیز پرچم زبان شیرین و زیبای فارسی را بالا برده‌اند.

وی گفت: درواقع، این سه اقلیم، سه ستون در کنار یکدیگر بوده‌اند که باعث دوام زبان فارسی شده‌اند. در کنار ایران و هندوستان، ترک‌ها هم خدمات بزرگی به زبان و ادب فارسی کرده‌اند. مقالاتی با عنوان «هزار سال خدمات ترکان به زبان و ادب پارسی» وجود دارد. در دورۀ غزنویان و سلاجقه یک کتاب هم به زبان ترکی نوشته نشده است. کتاب‌های دینی و مذهبی عربی نوشته می‌شد و کتاب‌های غیردینی به فارسی نوشته می‌شد. در کاخ‌های امپراتوری عثمانی تا جمهوری الفبای عثمانی به کار برده می‌شد که ما آن را هم از ایرانیان گرفتیم.

عضو افتخاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تأکید بر نقش انکارناپذیر ترکان در گسترش و ترویج زبان فارسی، گفت: ما در تاریخ خدمات بزرگی به زبان فارسی کرده‌ایم. باید بگویم که از دوران جمهوریت به بعد آموزش زبان فارسی بر عهده دانشگاه‌ها گذاشته شد.

وی اشاره داشت: قبلاً در سه شهر کشورمان کرسی ادبیات فارسی برپا بود که اکنون به ۱۶ کرسی زبان و ادب فارسی رسیده است که از این میان، ۹ دانشگاه، دانشجو قبول می‌کنند. در سال‌های اخیر، در مدارس و دبیرستان‌ها به طور رسمی در شهر‌های وان، قونیه، استانبول و آنکارا، زبان فارسی آموزش داده می‌شود که در چند سال گذشته مجدداً آغاز شد و ان‌شاءالله بر تعداد آن افزوده می‌شود. در هفتۀ گذشته با چند دانشجوی دورۀ دکتری در ترکیه روبه‌رو شدم که آموزگار زبان فارسی بودند. آنها به ۶۰ دانش‌آموز زبان فارسی آموزش می‌دهند.

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارزروم ادامه داد: در همایش مولوی که ۳۰ استاد از ۹ کشور آمده بودند، شب‌ها در شب‌نشینی یا حتی در دل همایش، زبان مشترک ما در قونیه زبان فارسی بود. زبان فارسی راه خود را باز کرده است و از صفحات تاریخ راهش را به امروز ما باز کرده است. یکی از استادان برجسته که متن سخنرانی خود را به انگلیسی نوشته بود، به ایشان تأکید کردیم که به زبان فارسی صحبت کند و انگلیسی را رها کند. من این استاد را ایستاده تشویق کردم و از میزان تسلط ایشان بر زبان فارسی واقعاً متحیر شدم و این امر باعث افتخار ماست. زبان مشترک ملل مسلمان یا شرق، همان زبان فارسی است.

ییلدریم افزود: در آناتولی شاعرانی داشتیم که به زبان فارسی شعر می‌گفتند و این قلمرو، مهد بزرگی برای این زبان بود. ما هم به عنوان خادمان زبان فارسی که از ترکیه آمده‌ایم این خدمت را ادامه خواهیم داد و گسترش امیدوارکننده زبان فارسی در دبیرستان‌های ترکیه، نشانگر تلاش‌های چشمگیر این کشور در راستای حفظ و اشاعۀ زبان فارسی است. حتی در مدارس دینی غیررسمی هم این کار آغاز شده و بسیار نویدبخش است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->