سردار نقدی در تایباد: ایران و افغانستان یک ملت هستند افشاگری دیلی تلگراف: شبه نظامیان طالبان پناهندگی گرفته و به انگلیس آمده‌اند طالبان از عبور بیش از ۹۶ هزار پرواز بین‌المللی از آسمان افغانستان در سال جاری خبردادند دست یاری مشهد برای تحول در ساختار مدیریت شهری هرات سفیر ایران در کابل درباره اشتغال اتباع ۲ کشور با طالبان رایزنی کرد شگفتی نماینده هرات در لیگ برتر فوتسال افغانستان | کامبک جواب داد پاکستان به رسمیت شناسی طالبان را در حد گمانه‌زنی دانست حامد کرزی: احترام به حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها، راه‌حل بحران خاورمیانه است معاون سخنگوی حکومت طالبان: فرمان عفو عمومی شامل همه مهاجران بازگشتی است احتمال وقوع سیل در ۹ ولایت افغانستان (اول مردادماه ۱۴۰۴) توزیع ۱۰۰ تن کالای اساسی در بین اتباع غیرمجاز افغانستانی در مرز دوغارون اینفوگرافی| نگاهی به سفر رسمی والی هرات به خراسان رضوی قدردانی سرپرست کنسولگری افغانستان در زاهدان از تسهیل خروج مهاجران افغانستانی تأکید دوباره کرزی بر اهمیت آموزش زنان و دختران | نبودن دختران در کنکور افغانستان مایه تأسف است اولین سفر فرستاده ویژه بریتانیا برای افغانستان به کابل مدیرکل امور اتباع خراسان رضوی: ۴۰ درصد اتباع غیرمجاز افغانستانی استان به کشورشان بازگشته‌اند ششمین نشست کمیته مشترک اقتصادی خراسان رضوی و هرات | از امضای تفاهم‌نامه جامع تا توافقات اجرایی در حوزه‌های راهبردی قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴) خاطره‌سازی برای اتباع با بدرقه ایرانی کاهش صف‌های مرزی و تسهیل خروج مهاجران افغانستانی از طریق دوغارون هشدار یونیسف درباره وضعیت نابسمان آب در کابل | پایتخت افغانستان ۵ سال دیگر خشک می‌شود
سرخط خبرها

طالبان در تلاش برای نقش آفرینی بیشتر در چابهار

  • کد خبر: ۳۳۳۹۹۸
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۷
طالبان در تلاش برای نقش آفرینی بیشتر در چابهار
در پی تیرگی روابط افغانستان با پاکستان طالبان تلاش دارد، وابستگی اقتصادی خود به اسلام آباد را کاهش دهد و از همین رو، به سمت همکاری با هند و ایران گام برداشته و در حال افزایش نقش خود در پروژه چابهار است.

به گزارش شهرآرانیوز، اکونومیک تایمز در این باره نوشته است که طالبان تمرکز خود را بر بندر چابهار در ایران، که تحت مدیریت هند اداره می‌شود، افزایش داده و در حال بررسی پیوستن به کریدور ترانزیت بین‌المللی شمال-جنوب است تا مسیر‌های تجاری خود را از پاکستان مستقل کند.

پس از تسلط طالبان بر کابل در سال ۲۰۲۱، پروژه بندر چابهار با موانعی مواجه شد. اما با تشدید تنش‌ها میان کابل و اسلام‌آباد، به ویژه پس از آغاز اخراج گسترده مهاجران افغان توسط پاکستان، طالبان تمایل بیشتری به همکاری با ایران و هند نشان داده است.

منابع آگاه گفته‌اند که مقام‌های طالبان از تهران دیدار کرده‌اند تا درباره نقش افغانستان در این پروژه گفت‌و‌گو کنند.

برپایه تحلیل‌های نشریه اوتلوک بزنیس و اندیشکده روسی کلوب والدای که ارتباط نزدیکی با کرملین دارد، طالبان با افزایش نقش خود در پروژه چابهار، در پی ارسال این پیام به منطقه است که از وابستگی به پاکستان فاصله گرفته است. ایران نیز در تلاش است افغانستان را وارد مسیر شمال- جنوب کند تا نفوذ منطقه‌ای خود را تقویت نماید.

در همین حال، دیدار وزیر امور خارجه هند با امیرخان متقی نخستین تعامل رسمی میان یک مقام هندی و طالبان از سال ۱۹۹۹ تاکنون به شمار می‌رود که حاکی از تغییرات ژئوپولیتیکی در منطقه است.

هند در ماه می‌سال گذشته قراردادی ۱۰ ساله با ایران برای توسعه و بهره برداری از بندر چابهار امضا کرد. این بندر عمیق‌ترین بندر ایران بوده و تنها ۷۲ کیلومتر با بندر گوادر پاکستان – که تحت مدیریت چین است – فاصله دارد.

پروژه چابهار برای هند اهمیت راهبردی زیادی دارد، چرا که با دور زدن پاکستان، مسیر دریایی را برای تجارت با افغانستان و آسیای مرکزی هموار می‌سازد و به‌عنوان رقیبی برای ابتکار «کمربند و جاده» چین تلقی می‌شود.

اگرچه تحریم‌های مجدد ایالات متحده علیه بندر چابهار که در دوران ریاست جمهوری ترامپ وضع شد، می‌تواند مانع گسترش مشارکت بین‌المللی در این پروژه گردد، اما ایران و طالبان مصمم هستند آن را به یک مرکز ترانزیتی منطقه‌ای تبدیل کنند. افغانستان نیز تاکنون ۳۵ میلیون دلار در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده است.

منبع: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->