میدری خبر داد: مرگ ۶۹۳ کارگر بر اثر حادثه کار در سال ۱۴۰۳ سهام عدالت از فردا (چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴) شارژ می‌شود+ جزئیات سقوط ۲۷۰۰ تومانی قیمت نقره (۸ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار فردا (چهارشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ از نمایش محصولات تا بیان مطالبات | روایتی از هفتمین نمایشگاه صنعت مبلمان در مشهد آغاز به‌کار نمایشگاه صنایع شیمیایی و صنعت مبلمان در مشهد + فیلم (۸ مهر ۱۴۰۴) وزیر صمت: توسعه همکاری منطقه‌ای، سیاست اصولی و محور اساسی دیپلماسی اقتصادی ایران است اتصال ۱۶ هزار و ۴۰۰ خانوار خراسان رضوی به شبکه فیبرنوری گزارش مرکز آمار از افزایش ۱۱ درصدی قیمت گوشت قرمز و مرغ ظرف یک ماه (مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۸ مهر ۱۴۰۴) | تویوتا لوین چند؟ بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۸ مهر ۱۴۰۴) | پراید ۵۰۰ میلیونی شد فصل رشد دلار رسمی | کدام شرکت‌های بورسی از رشد نرخ ارز تاثیر می‌پذیرند؟ مشتریان بانک‌ها سطح‌بندی می‌شوند | محدودیت سالانه واریز و برداشت تعیین شد سکه‌های پارسیان گران شدند (۸ مهر ۱۴۰۴) + جدول روند صعودی بورس ادامه می‌یابد؟ | جهش ۲برابری ارزش معاملات خُرد (۸ مهر ۱۴۰۴) ابهام بزرگ در بازار برنج؛ شکاف عجیب قیمت برنج وارداتی چرا تورم حبوبات از ۶۰درصد عبور کرد؟ تأمین ۶.۵ میلیارد دلار برای واردات کالا‌های اساسی و دارو در نیمه نخست ۱۴۰۴ رشد قیمت دینار عراق، لیر ترکیه و درهم امارات در بازار مشهد (۸ مهر ۱۴۰۴) تجارت خارجی ۵۴ میلیارد دلاری ایران در نیمه اول سال ۱۴۰۴ | تبادلات تجاری کشور با ۱۰۰ کشور جهان دلار امروز در مشهد چند قیمت خورد؟ (۸ مهر ۱۴۰۴) خطر کم‌برآوردی نیاز واقعی کشور به مسکن حراج سکه فردا (۹ مهر ۱۴۰۴) برگزار می‌شود | واریز وجه تا ساعت ۲۳ امشب قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۸ مهر ۱۴۰۴) | سیب‌زمینی و پیاز کیلویی چند؟ شوخی با سفره مردم! | تهران سهمیه برنج مشهد را نمی‌دهد نرخ واقعی دستمزد مشخص شد | به‌روزنشدن دستمزد چه آسیبی می‌زند؟
سرخط خبرها

تا ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ایران پیر می‌شوند | برخی اتباع بیگانه در ایران کارفرما شده‌اند

  • کد خبر: ۳۳۴۱۳۲
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۵
تا ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ایران پیر می‌شوند | برخی اتباع بیگانه در ایران کارفرما شده‌اند
یک کارشناس حوزه کار با بیان اینکه برای اتباع خارجی در تمام کشور‌ها کار‌های خاصی تعریف شده، تاکید کرد: باید نسبت به ورود بی رویه اتباع بیگانه و اشغال فرصت‌های شغلی توسط آنها و جلوگیری از بیکار شدن نیرو‌های بومی و آماده به کار داخلی، سیاست مشخص و واحدی در کشور اتخاذ و این مساله هرچه سریع‌تر ساماندهی شود.

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر چمنی در ارزیابی ساماندهی اتباع بیگانه در کشور اظهار کرد: تمام کشور‌ها با پدیده اتباع خارجی روبه رو هستند ولی برای اتباع بیگانه قوانینی دارند. مثلا با اینکه تمام قوانینی که در آن کشور هست رعایت می‌کنند و در برخی شغل‌ها مجوز می‌گیرند، اما نمی‌توانند در همه شغل‌هایی که در آن کشور وجود دارد، کار کنند. در واقع برای اتباع خارجی کار‌های خاصی تعریف شده و آنها اجازه حضور اتباع در تمام شغل‌هایشان را نمی‌دهند.

وی ادامه داد: در کشور ما هم باید چنین قوانینی اعمال و رعایت شود، اما قبل از هر چیز باید ساماندهی اتباع بیگانه در دستور کار قرار گیرد. متاسفانه در استان‌هایی مثل تهران یا مشهد که نزدیک مرز است، افزایش تعداد مهاجرین و اتباع بیگانه را شاهد هستیم.

اگر حق واقعی کارگر ایرانی را بدهیم با جان و دل برای کارفرما کار می‌کند

این کارشناس حوزه کار درباره دیدگاه برخی که معتقدند نیروی کار ایرانی تنبل است و حاضر به پذیرش هر کاری نیست به همین دلیل از اتباع بیگانه استفاده می‌شود گفت: اگر کارگران ما تنبل بودند و تعصبی نسبت به کار نداشتند، مگر می‌توانستند در دوران جنگ در جبهه‌ها حضور پیدا کنند یا به ساخت تجهیزات نظامی که آن زمان استفاده می‌کردیم ورود کنند؟ کارگر ایرانی سختکوش و متعصب به کار است و در برابر تحریم‌هایی که از سوی کشور‌های خارجی بر اقتصاد ما تحمیل شد ایستادگی کرده است منتهی نیروی کار ایرانی به دنبال حق خود است و اگر در مقابل کاری که انجام می‌دهد حق واقعی او پرداخت نشود، مایوس و دلسرد شده و به انجام آن کار تمایل نشان نمی‌دهد؛ بنابر این اگر حق واقعی کارگر ایرانی را بدهیم با جان و دل برای کارفرما کار می‌کند.

به گفته چمنی، نیروی کار ایرانی حتی در سخت‌ترین شرایط هم آمادگی خود را برای کار اعلام کرده و هیچگاه شانه خالی نکرده است از این رو اگر حقوقی که دریافت می‌کند کفاف هزینه‌های زندگی‌اش را بدهد تولید کارفرما را متعلق به خود می‌داند و با انگیزه و علاقه به کار برای کارفرما ادامه می‌دهد.

وی در عین حال با اشاره به افزایش تعداد مهاجرین و اتباع بیگانه در کشور گفت: متاسفانه علیرغم هشدار بسیاری از کارشناسان و سازمان‌ها نسبت به ورود بی رویه مهاجرین و افزایش تعداد اتباع بیگانه اقدام اساسی در این زمینه صورت نمی‌گیرد. برخی از اتباع خارجی برای خود مغازه باز کرده و کارفرما شده‌اند. در زایشگاه‌های کشور بیشترین زاد و ولد‌ها متعلق به اتباع خارجی است و سهم ایرانی‌ها کاهش یافته است.

تا ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ایران پیر می‌شوند

این کارشناس حوزه کار متذکر شد: طبق گزارش‌ها تا سال ۱۴۳۰ دو سوم جمعیت ایران در سن پیری و کهنسالی قرار می‌گیرند و از ۹۰ میلیون نفر ۶۰ میلیون نفر پیر و مابقی جوان هستند، اما اتباع بیگانه از دو سومی که باقی می‌مانند بیشتر خواهد شد و شرایطی به وجود می‌آید که می‌بینیم در کشور خودمان بیگانه هستیم و این واقعیت تلخ ناشی از عدم مدیریت صحیح و سیاستگذاری نامناسب است.

چمنی با بیان اینکه در خصوص مباحث جمعیتی باید به دورنمای آن توجه شود و دورنمای سیاست‌های جمعیتی حتما پیش‌بینی شود، گفت: البته سیاست‌های جمعیتی دست هیچکس نیست و با اینکه در مجلس کمیسیون جوانی جمعیت شکل گرفته و ایده پایگاه‌های فرهنگی افزایش جمعیت زده شده، اما هیچکدام مشکل جمعیت را حل نکرده‌اند. یکی از علل عدم فرزندآوری و کاهش زاد و ولد در کشور نداشتن درآمد و مشکلات معیشتی است. هزینه‌های درمان، واکسن، شیر خشک و پوشاک بچه سرسام آور است. طبعا اگر مردم و زوج‌های جوان، مشکل درآمد و معیشت نداشته باشند برای ازدواج و فرزندآوری برنامه‌ریزی و اقدام می‌کنند ولی تا وقتی که با دغدغه مسکن و اجاره بها و تهیه پول پیش خانه دست و پنجه نرم کنند و حقوق و دستمزدی که می‌گیرند، زیرخط فقر باشد و کفاف هزینه‌های زندگی آنها را ندهد، تمایل به ازدواج و فرزندآوری وجود نخواهد داشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->