توقف پرواز‌ها تا ساعت ۲ بامداد روز یکشنبه (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های مسافربری کشور: مردم نگران نباشند، تردد اتوبوس‌های بین‌شهری برقرار است برگزاری نمایشگاه الکامپ به تعویق افتاد بورس تل‌آویو و آمریکا ریخت (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) + جدول آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) | فرار گسترده از دارایی‌های ریسک‌پذیر قیمت نفت در بازار جهانی امروز (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | نفت ۷ درصد افزایش یافت دستورالعمل فوری رئیس کل گمرک ایران (شنبه، ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد لغو پرواز‌ها تا ساعت ۱۴ فردا (شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد جزئیات افزایش زمان پخت نانوایی‌ها در مشهد اعلام شد | کمبودی در تامین کالا‌های اساسی نداریم رئیس بانک مرکزی: شبکه بانکی کشور آماده خدمت‌رسانی به مردم است وضعیت حرکت قطارها پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران تصمیم‌گیری در خصوص نحوه فعالیت بازار سرمایه تا عصر فردا (شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) خدمات‌رسانی بنادر، پایانه‌های مسافری و ایستگاه‌های راه آهن هیچ آسیبی به تأسیسات اصلی صنعت برق کشور وارد نشده است توقف خریدو‌فروش در صرافی‌های رمزارزی و پلتفرم‌های طلا تمامی زیرساخت‌های ریلی در وضعیت کاملاً ایمن قرار دارند | برقراری قطارهای فوق‌العاده در مسیر مشهد و تبریز خرید طلا در پلتفرم‌های آنلاین تا صبح یکشنبه (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) غیرفعال شد وزارت جهاد کشاورزی: نگرانی درباره تامین کالای اساسی در کشور وجود ندارد هیچ مشکلی بابت سوخت‌رسانی در مشهد وجود ندارد | مردم بابت کمبود بنزین نگران نباشند (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) شرکت ملی پالایش: سوخت‌رسانی به پمپ بنزین‌ها بدون وقفه ادامه دارد مقابله با گرانفروشی و کاهش وزن چانه با فروش کیلویی نان کشت فراسرزمینی ایران در اراضی قزاقستان افزایش می‌یابد قیمت خودرو‌های داخلی و خارجی در بازار امروز (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | آتش‌بازی ایران خودرو در بازار + جدول آغاز ترخیص ۳ هزار دستگاه خودروی خارجی معطل‌مانده در بندر شهید رجایی (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) قیمت دلار، طلا، سکه و نیم سکه بعد از تصویب قطعنامه علیه ایران (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) واریزی دولت همزمان با عید غدیر | زمان واریز یارانه خردادماه ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | افزایش دوباره قیمت طلا در بازار‌های جهانی سوخت‌گیری همچنان با کارت‌سوخت انجام می‌شود (۲۲ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تا ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ایران پیر می‌شوند | برخی اتباع بیگانه در ایران کارفرما شده‌اند

  • کد خبر: ۳۳۴۱۳۲
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۵
تا ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ایران پیر می‌شوند | برخی اتباع بیگانه در ایران کارفرما شده‌اند
یک کارشناس حوزه کار با بیان اینکه برای اتباع خارجی در تمام کشور‌ها کار‌های خاصی تعریف شده، تاکید کرد: باید نسبت به ورود بی رویه اتباع بیگانه و اشغال فرصت‌های شغلی توسط آنها و جلوگیری از بیکار شدن نیرو‌های بومی و آماده به کار داخلی، سیاست مشخص و واحدی در کشور اتخاذ و این مساله هرچه سریع‌تر ساماندهی شود.

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر چمنی در ارزیابی ساماندهی اتباع بیگانه در کشور اظهار کرد: تمام کشور‌ها با پدیده اتباع خارجی روبه رو هستند ولی برای اتباع بیگانه قوانینی دارند. مثلا با اینکه تمام قوانینی که در آن کشور هست رعایت می‌کنند و در برخی شغل‌ها مجوز می‌گیرند، اما نمی‌توانند در همه شغل‌هایی که در آن کشور وجود دارد، کار کنند. در واقع برای اتباع خارجی کار‌های خاصی تعریف شده و آنها اجازه حضور اتباع در تمام شغل‌هایشان را نمی‌دهند.

وی ادامه داد: در کشور ما هم باید چنین قوانینی اعمال و رعایت شود، اما قبل از هر چیز باید ساماندهی اتباع بیگانه در دستور کار قرار گیرد. متاسفانه در استان‌هایی مثل تهران یا مشهد که نزدیک مرز است، افزایش تعداد مهاجرین و اتباع بیگانه را شاهد هستیم.

اگر حق واقعی کارگر ایرانی را بدهیم با جان و دل برای کارفرما کار می‌کند

این کارشناس حوزه کار درباره دیدگاه برخی که معتقدند نیروی کار ایرانی تنبل است و حاضر به پذیرش هر کاری نیست به همین دلیل از اتباع بیگانه استفاده می‌شود گفت: اگر کارگران ما تنبل بودند و تعصبی نسبت به کار نداشتند، مگر می‌توانستند در دوران جنگ در جبهه‌ها حضور پیدا کنند یا به ساخت تجهیزات نظامی که آن زمان استفاده می‌کردیم ورود کنند؟ کارگر ایرانی سختکوش و متعصب به کار است و در برابر تحریم‌هایی که از سوی کشور‌های خارجی بر اقتصاد ما تحمیل شد ایستادگی کرده است منتهی نیروی کار ایرانی به دنبال حق خود است و اگر در مقابل کاری که انجام می‌دهد حق واقعی او پرداخت نشود، مایوس و دلسرد شده و به انجام آن کار تمایل نشان نمی‌دهد؛ بنابر این اگر حق واقعی کارگر ایرانی را بدهیم با جان و دل برای کارفرما کار می‌کند.

به گفته چمنی، نیروی کار ایرانی حتی در سخت‌ترین شرایط هم آمادگی خود را برای کار اعلام کرده و هیچگاه شانه خالی نکرده است از این رو اگر حقوقی که دریافت می‌کند کفاف هزینه‌های زندگی‌اش را بدهد تولید کارفرما را متعلق به خود می‌داند و با انگیزه و علاقه به کار برای کارفرما ادامه می‌دهد.

وی در عین حال با اشاره به افزایش تعداد مهاجرین و اتباع بیگانه در کشور گفت: متاسفانه علیرغم هشدار بسیاری از کارشناسان و سازمان‌ها نسبت به ورود بی رویه مهاجرین و افزایش تعداد اتباع بیگانه اقدام اساسی در این زمینه صورت نمی‌گیرد. برخی از اتباع خارجی برای خود مغازه باز کرده و کارفرما شده‌اند. در زایشگاه‌های کشور بیشترین زاد و ولد‌ها متعلق به اتباع خارجی است و سهم ایرانی‌ها کاهش یافته است.

تا ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت ایران پیر می‌شوند

این کارشناس حوزه کار متذکر شد: طبق گزارش‌ها تا سال ۱۴۳۰ دو سوم جمعیت ایران در سن پیری و کهنسالی قرار می‌گیرند و از ۹۰ میلیون نفر ۶۰ میلیون نفر پیر و مابقی جوان هستند، اما اتباع بیگانه از دو سومی که باقی می‌مانند بیشتر خواهد شد و شرایطی به وجود می‌آید که می‌بینیم در کشور خودمان بیگانه هستیم و این واقعیت تلخ ناشی از عدم مدیریت صحیح و سیاستگذاری نامناسب است.

چمنی با بیان اینکه در خصوص مباحث جمعیتی باید به دورنمای آن توجه شود و دورنمای سیاست‌های جمعیتی حتما پیش‌بینی شود، گفت: البته سیاست‌های جمعیتی دست هیچکس نیست و با اینکه در مجلس کمیسیون جوانی جمعیت شکل گرفته و ایده پایگاه‌های فرهنگی افزایش جمعیت زده شده، اما هیچکدام مشکل جمعیت را حل نکرده‌اند. یکی از علل عدم فرزندآوری و کاهش زاد و ولد در کشور نداشتن درآمد و مشکلات معیشتی است. هزینه‌های درمان، واکسن، شیر خشک و پوشاک بچه سرسام آور است. طبعا اگر مردم و زوج‌های جوان، مشکل درآمد و معیشت نداشته باشند برای ازدواج و فرزندآوری برنامه‌ریزی و اقدام می‌کنند ولی تا وقتی که با دغدغه مسکن و اجاره بها و تهیه پول پیش خانه دست و پنجه نرم کنند و حقوق و دستمزدی که می‌گیرند، زیرخط فقر باشد و کفاف هزینه‌های زندگی آنها را ندهد، تمایل به ازدواج و فرزندآوری وجود نخواهد داشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->