ناصحی: توسعه ورزش قهرمانی، ضرورت امروز جامعه جوانان است حلقه پیوند مشهد و خرمشهر «عیش‌آباد»، مزرعه‌ای به جا مانده از عهد صفوی در مشهد تجلیل از ۴۰ بانوی جهادگر دوران دفاع مقدس بلوار توس مشهد امکانات ورزشی شهرداری مشهد در اختیار تیم‌‌های ورزشی پایه قرار می‌گیرد شمقدری: راه تأمین آب در مشهد، حفر صد‌ها حلقه چاه در دشت ممنوعه و بحرانی مشهد و چناران نیست افزایش سهم بانوان و نوجوانان حاشیه شهر مشهد در شورای اجتماعی محلات افزایش ۲۳ درصدی اخطاریه‌های اشغال معبر در مشهد | صدور بیش از ۱۸ هزار اخطاریه در سال گذشته مشهد، میدان طلایی سرمایه‌گذاری و رونق پایدار شهری فروش ۶۵ میلیون دلاری یک مجموعه هنری ارزشمند مشهد در زمینه مدیریت پسماند یک خوشه صنعتی کامل ایجاد کرده است دستگیری ۱۷ نفر از اراذل و اوباش در مشهد (۴ خرداد ۱۴۰۴) حاجی‌بگلو: سودآوری سرمایه‌گذاری در مشهد تضمین‌شده است استاندار خراسان رضوی: مصرانه پیگیر تعیین تکلیف کوهستان پارک شادی هستیم +فیلم قفل ۱۴ ساله اراضی وکیل‌آباد با تفاهم‌نامه جدید شهرداری مشهد باز می‌شود + فیلم ناصحی: شهرآرا، سنگر صداقت در مسیر خدمت به شهر و مردم است چلۀ فرهنگ‌بانی پژمان‌فر: شهرآرا اعتماد عمومی را جلب کرده است هوای مشهد در مرز ناسالم شدن (۳ خرداد ۱۴۰۴) یک شهر و یک شهرآرا
سرخط خبرها

حلقه پیوند مشهد و خرمشهر

  • کد خبر: ۳۳۴۷۰۶
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۳
حلقه پیوند مشهد و خرمشهر
از همان اول هم، «شهرک عرب‌ها» اسم دقیقی نبود. شهرک سابق شهید بهشتی، حالا محله هم‌وطن‌های عرب‌زبان است و افسوس که آدم‌های دشداشه پوشش دارند کم می‌شوند.

از همان اول هم، «شهرک عرب‌ها» اسم دقیقی نبود. شهرک سابق شهید بهشتی، حالا محله هم‌وطن‌های عرب‌زبان است و افسوس که آدم‌های دشداشه پوشش دارند کم می‌شوند.

جنگ که شروع شد، برد آتشباری توپخانه‌های ارتش عراق آن‌قدر نبود که بیشتر از نوار مرزی را در ساحل اروند و کمی آن‌طرف‌تر، بگیرد زیر گلوله‌های توپ. میگ‌های عراقی هم چند باری بیشتر نتوانستند خودشان را تا تهران بکشانند؛ پس‌لرزه‌های جنگ، اما از همان اولین روز‌ها به مشهد رسید؛ به این سوی دیگر خاک کشور.

خرمشهر که افتاد دست عراقی‌ها، دیگر نمی‌شد زن و بچه‌ها را نگه داشت در خوزستان و این‌طوری شد که آدم‌ها زار و زندگی‌شان را به دوش گرفتند و خانه و کاشانه را گذاشتند به امان خدا... مشهد برای خوزستانی‌ها جای دوری بود، اما غریب نبود. کی می‌تواند در مشهد غریب باشد؟ خوزستانی‌ها آمدند و ساختمان‌های نوساز شهرکی را در حاشیه پرت‌افتاده شهر پر کردند و بلوک‌های خالی خیلی زود شلوغ شد و رنگ زندگی گرفت.

آن‌قدری طول نکشید که خدا دوباره خرمشهر را برگرداند به ما، به مردمش؛ اما هم‌وطن‌های عرب‌زبان همین‌جا ماندند. آتش جنگ هنوز در نخلستان‌های خرمشهر زبانه می‌کشید. در نیزار‌های هورالعظیم، در جاده امیدیه. جنگ هم که تمام شد، باز خیلی‌ها ماندند، چرا باید برمی‌گشتند؟ مشهد، خلاصه همه ایران است.

حالا نزدیک به چهل سال، گذشته است و مشهدی‌های عرب‌زبان فراوانی، در محله عرب‌زبان‌های مشهد، پا گرفته‌اند. آنها حلقه پیوند خراسان و خوزستان هستند؛ عامل اتصال مشهد به آبادان و اروندرود هستند، اتصال مشهد به خرمشهر...

شور زندگی، میراثی است که آنها از جنوب، به ارث برده‌اند و بازارها، درست همین‌جا‌ها جان می‌گیرند. برای سال‌ها، بازار میوه و تره‌بار شهرک، بازار ارزان‌قیمتی بود که مشتری‌هایی از دور و نزدیک داشت. راسته فلافلی‌ها، شهرک را حسابی شلوغ کرد و انداخت سر زبان‌ها. هم‌زمان با آن، بازار ماهی‌فروشی هم رونق گرفت. بازاری که تا پیش از اینها، چهارشنبه‌ها با یکی دو یخچال کامیونی، مشتری‌ها را به شهرک می‌کشاند، حالا بازار اصلی شهرک است. شهرک، حالا بازار ماهی‌فروش‌های مشهد هم هست؛ با همان بوی زهم ماهی، با همان گرمای جان‌بخش جنوب.

شهرک، بازار دیگری هم دارد که آن‌قدر‌ها به چشم نمی‌آید. بیشتر بامیه‌های عربی مغازه‌های دور و بر حرم مطهر، این‌جا در محله عرب‌زبان‌های مشهدی پخت می‌شود و دور نیست که چند وقت بعد، ببینیم بامیه‌بازار شهرک هم برقرار شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->