به گزارش شهرآرانیوز، مسعود حبیبی با اشاره به گزارشهای ارائه شده در اجلاس روسای دانشگاهها، گفت: در یکی از این گزارشها به موضوع حساس و مهم سلامت روان دانشجویان اشاره و آمار مربوط به خودکشی را اعلام کردم. طبق اطلاعات ثبتشده، متأسفانه در سال گذشته ۷ نفر از دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی بر اثر خودکشی جان باختند. همچنین ۸۴ نفر اقدام به خودکشی داشتند که خوشبختانه منجر به فوت نشد. در همان اجلاس همچنین به مواردی از گزارش افکار خودکشی نیز اشاره شد.
معاون وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه حتی از دست دادن یک دانشجو هم بسیار دردناک و غیرقابل جبران است، افزود: با نگاهی آماری، نرخ خودکشی در جامعه دانشجویی نسبت به کل جامعه پایینتر است. برای مقایسه، نرخ خودکشی در ایران حدود ۸ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، در حالی که جامعه دانشجویان علوم پزشکی با جمعیتی در حدود ۲۷۰ هزار نفر، ۷ مورد فوت ناشی از خودکشی در سال گذشته ثبت شده است.
وی در ادامه ضمن ابراز تأسف از انتشار ناقص سخنانش در برخی رسانهها گفت: متأسفانه بخشی از صحبتهای من بدون توجه به زمینه و توضیحات تکمیلی منتشر شده است. همچنین اخیرا نسبت به گزارشی از یکی از روزنامههای محترم نیز گلایه داشتم که به نقل از یک کنشگر اجتماعی، اعلام کرده بود که نرخ خودکشی در میان رزیدنتهای پزشکی هفت برابر جامعه عمومی است؛ در حالی که چنین ادعایی درست نیست و همانطور که اشاره کردم، میزان خودکشی در این قشر پایینتر از جامعه است و باید از بزرگنمایی پرهیز کرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به پیامدهای بازتاب نادرست اخبار خودکشی تأکید کرد: بازتاب گسترده و گاه ناصحیح اخبار مرتبط با خودکشی، بنا بر نظر روانپزشکان و روانشناسان، میتواند منجر به افزایش رفتارهای تقلیدی در این زمینه شود. از این رو انتظار میرود رسانهها با مسئولیتپذیری و رعایت اصول حرفهای، در اطلاعرسانی این موضوعات حساس، دقت بیشتری به خرج دهند.
منبع: تسنیم