ویدیو | سقوط هواپیمای ارتش کره‌جنوبی یک قلب در هزار خانه تپید | روایت ایثار خانواده‌های مرگ مغزی در مشهد+ فیلم سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر مصرف محصولات دخانی از دست می‌دهند وجود ۷ هزار و ۳۰۰ متخصص اطفال در کشور | خطر کمبود متخصص در ۱۰ سال آتی شیوع ۱۵ درصدی آسم و آلرژی در بین اطفال | خطر حیوانات خانگی برای کودک پژمان فر: به دنبال توسعه مراکز درمانی برای پیوند عضو در کشور هستیم ضرورت نوسازی سالانه ۵۰۰ هزار خودروی فرسوده در کشور در سال ۱۴۰۴ اعتبارات هزینه‌ای سازمان حفاظت محیط زیست ۵۰ درصد افزایش یافته است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۸ خرداد ۱۴۰۴) | مشهد از فردا گرم می‌شود شینا انصاری: وضعیت معیشت و رفاه کارکنان محیط زیست بهبود می‌یابد یک زن زندانی ایرانی از عراق به کشور منتقل شد نتیجه جلسه پرونده محیط‌بان کرمانی به زودی اعلام خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی کشور (۸ خرداد ۱۴۰۴) | آخر هفته طوفانی در ۷ استان برخورد مرگبار یک خودرو با خرس قهوه‌ای در سوادکوه وزیر آموزش و پرورش: وضعیت نیروهای حق‌التدریس فرهنگیان از استخدامی‌ها بهتر است آیا خوردن شیرینی و دسر باعث هضم غذا و گوارش بهتر می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو آمریکا: جوهر خالکوبی خطرناک است منیزیم چه فوایدی برای سلامت دارد؟ دستیاران پزشکی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند برچسب‌گذاری دیجیتال راهکار نوین برای شفافیت اطلاعات مواد غذایی وقتی مغز با بدن قهر می‌کند؛ نبرد ۱۲۰ هزار ایرانی با‌ بیماری ام‌اس | پوشش بیمه‌ای دارو‌ها ۱۰۰ درصد نیست همسر شهید رئیسی: خانواده‌ها در باتلاق فانتزی گرفتار شده‌اند | مبحث خانواده و معنویت به یک مطالبه جدی در مجامع بین‌المللی بدل شود تیراندازی به سمت مردم در تویسرکان یک کشته و ۷ مصدوم برجای گذاشت + فیلم(۷ خرداد ۱۴۰۴) محل تولد تعیین کننده عمر است «برخورد نامناسب» ۸۰ درصد شکایات حوزه سلامت را شامل می‌شود راز جنایت مسلحانه در سیاهی شب فاش شد | کمین مشترک پلیس مشهد و ایوانکی برای شکار قاتل فراری انتخاب همسر براساس ویژگی های مزاجی | وقتی ازدواج به مزاجتان خوش‌ می‌آید زلزله ۳.۳ ریشتری قدمگاه خراسان رضوی را لرزاند (۷ خرداد ۱۴۰۴) تشرف بیش از ۷۵ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی تاکنون (۷ خرداد ۱۴۰۴) چرا نوجوانان درگیر مصرف دخانیات می‌شوند؟ | چند راهکار برای حفظ دانش‌آموزان از اعتیاد
سرخط خبرها

ازدواج، سکوی رشد و پختگی انسان

  • کد خبر: ۳۳۵۲۱۰
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۶
ازدواج، سکوی رشد و پختگی انسان
در ایام خجسته و مبارک پیوند آسمانی حضرت‌علی (ع) و حضرت‌زهرا (س)، بر خود واجب می‌دانم که نگاهی تازه به موضوع ازدواج بیندازم و آن را به‌عنوان یک فرصت بسیار مهم برای رشد روان‌شناختی و اجتماعی جوانان مطرح کنم.

در ایام خجسته و مبارک پیوند آسمانی حضرت‌علی (ع) و حضرت‌زهرا (س)، بر خود واجب می‌دانم که نگاهی تازه به موضوع ازدواج بیندازم و آن را به‌عنوان یک فرصت بسیار مهم برای رشد روان‌شناختی و اجتماعی جوانان مطرح کنم. در این روز‌ها که فرهنگ و سنن ایرانی‌اسلامی در‌معرض چالش‌های متعددی قرار دارد، فهم عمیق‌تر ازدواج به‌عنوان یک فرایند رشد می‌تواند به تقویت پیوند‌های خانوادگی و اجتماعی کمک شایانی کند.

ازدواج، درحقیقت یک نهاد اجتماعی است که نه‌تنها نیاز‌های عاطفی و اجتماعی انسان را برآورده می‌کند، بلکه بستر مناسبی برای رشد و تکامل شخصیت انسان فراهم می‌آورد. جوانان، به‌ویژه در سنین بیست تا سی‌سالگی، تمایل و انگیزه بیشتری برای پیشرفت و رشد دارند. آنها در جست‌وجوی هویت و معنای زندگی هستند و این مسیر به‌تنهایی و بدون توجه به ازدواج، به‌طور‌کامل محقق نخواهد شد. تجربه‌ای که با ازدواج به‌دست می‌آید، شامل چالش‌ها، مسئولیت‌ها و تعاملات عاطفی عمیق‌تری است که به بلوغ فردی و اجتماعی کمک می‌کند. 

متأسفانه بسیاری از جوانان امروز، به‌ویژه در آغاز بزرگ‌سالی، احساس می‌کنند که ازدواج مانع پیشرفت شخصی آنان خواهد بود. این نگرش غلط ناشی از فرهنگ فردگرایی و لذت‌گرایی است که متأسفانه به‌تدریج در جامعه ما ریشه دوانده است؛ در‌حالی‌که اگر جوانان به این نکته توجه کنند که ازدواج نه‌تنها تعهدی مشترک، بلکه فرصتی برای رشد و تکامل است، بسیاری از این نگرانی‌ها برطرف خواهد شد. 

ازدواج فرایندی است که در آن فرد با چالش‌های جدیدی مواجه می‌شود و ناگزیر است از خود بگذرد و به خواسته‌ها و نیاز‌های همسر و خانواده توجه کند. این تعاملات به جوانان کمک می‌کند که ابعاد جدیدی از شخصیت خود را کشف کنند و به بلوغ عاطفی و اجتماعی دست یابند. درواقع، ازدواج به افراد این امکان را می‌دهد تا در یک بستر امن و حمایتی به رشد خود ادامه دهند. این فرایند شامل یادگیری مهارت‌های حل تعارض، همکاری و ارتباط مؤثر است که در هیچ‌یک از روابط به‌جز رابطه زناشویی به‌دست نمی‌آید. 

ممکن است فرد در زندگی حرفه‌ای خود موفقیت‌هایی کسب کند، اما فقط با ازدواج و تجربه زندگی مشترک، می‌تواند به سطحی از بلوغ عاطفی و اجتماعی دست یابد که در زندگی فردی غیرممکن است. بسیاری از کسانی که از فرصت‌های ازدواج در دهه‌های دوم و سوم زندگی بهره‌مند نمی‌شوند، در دوره‌های بعدی در سطوح فردی و اجتماعی در جا می‌زنند و از بسیاری از تجربیات غنی زندگی محروم می‌شوند. این برداشت‌ها و نگرش‌های سطحی درباره ازدواج باید مورد بازنگری قرار گیرد.

باید تأکید کنیم که ازدواج یک نیاز انسانی جهان‌شمول است که به انسان امکان می‌دهد تا در ابعاد عاطفی، اجتماعی و معنوی رشد یابد و به شخصیتی پخته و اثربخش تبدیل شود. پس از این مقدمه، به جوانان، خانواده‌ها و سیاست‌گذاران توصیه می‌کنم که به ازدواج به عنوان یک سکوی رشد چندبعدی بنگرند.

بیاییم با ترویج این نگرش، نسل جوان را دربرابر چالش‌ها و مسئولیت‌های زندگی مشترک آماده‌تر کنیم و به آنها نشان دهیم که ازدواج فرصتی است برای یادگیری و شکوفایی و نه مانعی برای پیشرفت فردی.

بیاییم بر درک صحیح از ماهیت ازدواج تأکید کنیم تا به‌جای آنکه ازدواج را به‌عنوان بار یا محدودیت ببینیم، آن را به‌عنوان یک شراکت پرسود و فرصتی برای رشد متقابل در نظر بگیریم. در‌نهایت، باید به تبلیغ فرهنگ ازدواج سالم و متعهد در جامعه بپردازیم و با برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های علمی به تبیین ابعاد روان‌شناختی و اجتماعی این نهاد مقدس بپردازیم.

عصر جدید نیازمند مفهوم جدیدی از ازدواج است که در آن روح همکاری، محبت و پشتیبانی در زندگی مشترک، شعار اصلی باشد. بیایید با هم در این مسیر گام برداریم و جامعه‌ای پخته‌تر و همدل‌تر بسازیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->