به گزارش شهرآرانیوز ،در گذشتههای نه چندان دور هیچ یک از کمپانیهای خودروسازی جهان تصور نمیکردند که روزی خودروسازان چینی بتوانند تا این حد پیشرفت کنند. اغلب شرکتهای چینی در ابتدا تنها به کار مونتاژ قطعات برای خودروسازان اروپایی اشتغال داشتند و به طور مستقل هیچ خودروی تولید نمیکردند، اما کارکردن کنار خودروسازانی همچون فولکس واگن، ب ام و، مزدا و… باعث شد تا طی چند سال گذشته خودروهای چینی به سطح قابل قبولی از تکنولوژی ساخت خودرو دست پیدا کنند که در نتیجه آمار خوبی از خرید خودرو در داخل ایران را به خود اختصاص دادند.
طبیعتا نباید انتظار داشت که تمامی خودروسازان این کشور توانسته باشند همگام با تکنولوژی روز دنیا پیشروی کرده باشند، در واقع هنوز هم شرکتهای نوپا و ضعیفی وجود دارند که محصولات بسیار بیکیفیت و کپیشده از خودروسازان اروپایی را تولید میکنند. هماکنون در بازار کشور ما نیز بیش از دهها برند مختلف از خودروهای چینی عرضه میشوند و با وجود تمامی حاشیهها توانستهاند مشتریان زیادی را به سوی خود بکشانند.
در ابتدای ورود خودروهای چینی تقریبا تمامی افراد نسبت به خرید این خودروهای گمنام مقاومت از خود نشان میدادند، اما پس از مدت کوتاهی همزمان با افزایش خدمات، تنوع محصولات و شرایط بسیار خوب فروش، خودروهای چینی نیز توانستند اعتماد مشتریان داخلی را جلب کرده و به بازار خوبی دست پیدا کنند. در میان تمامی خودروهای چینی موجود در بازار کشور خوب و بدهای زیادی وجود دارد که تشخیص آنها کمی سخت به نظر میرسد. در این مقاله قصد داریم تا با معرفی برخی از خودروهای چینی موجود در بازار کشور شما را در انتخاب و خرید این خودروها یاری نماید.
بهترین خودروهای چینی بازار داخلی
۱. چری آریزو ۵ توربو
آریزو ۵ توربو یک سدان جمع و جور از سرزمین چین است که نمونه اولیه آن از سال ۱۳۹۵ در بازار کشورمان حضور داشته است. پس از استقبالهای فراوان از این سدان محبوب، شرکت مدیران خودرو در سال ۱۳۹۶ نمونه ارتقا یافته این خودرو را به بازار داخلی عرضه نمود.
این خودرو که به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ مجهز شده، قادر است ۱۴۷ اسب بخار نیرو تولید کند که در مقایسه با نمونه اولیه ۳۱ اسب بخار افزایش قدرت داشته است. نکته حائز اهمیت این است که آریزو ۵ معمولی در لیست خودروهای نسبتا بد قرار دارد، اما با خریدن آریزو ۵ توربو، دارای یک خودروی مطمئن و قوی خواهید بود. از جمله مزایای این خودرو چالاکی مناسب، امکانات رفاهی متعدد، کیفیت خوب متریال و طراحی داخلی و خارجی قابل قبول است. اما بدونشک بهترین ویژگی چری آریزو ۵، خوشفروش بودن آن است که با اینکه حتی افت قیمت نسبتا شدیدی دارد، اما پیدا کردن خریدار برای این خودرو کار مشکلی نیست.
مزایای چری آریزو ۵ توربو
· چالاکی مناسب
· امکانات رفاهی متعدد
· کیفیت خوب متریال
· طراحی داخلی و خارجی قابل قبول
۲. هاوال H۲
هاوال H۲ نام یکی دیگر از خودروهای شاسیبلند کمپانی گریت وال چین است که سابقه حضور در بیش از ۳۰ کشور جهان را در کارنامه خود دارد.
این شاسیبلند محبوب که از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو سود میبرد، که توسط گروه بهمن به بازار کشورمان عرضه شده است. مهمترین دلیل حضور هاوال H۲ در این لیست کیفیت بالای قطعات و امنیت این خودرو است که این روزها در کمتر خودروی مونتاژی نظیر آن دیده میشود.
مزایای هاوال H۲
· کیفیت ساخت بالا
· سواری نرم و راحت
· امکانات رفاهی کامل
· امنیت بالا
۳. چری تیگو ۵ نیوفیس
چری تیگو ۵ نیوفیس یکی از محصولات باکیفیت شرکت چری چین است که نمونه اولیه آن در سال ۱۳۹۵ به بازار کشور وارد شد. تقریبا یک سال پس از عرضه اولین نمونه تیگو ۵، شرکت چری تصمیم گرفت مدل فیسلیفت آن را هم به بازار ایران وارد کند.
چری تیگو ۵ نیوفیس، نسبت به نمونه اولیه تغییرات زیادی را در بخش طراحی، امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی تجربه کرد و به همین دلیل توانست بیش از پیش مورد توجه خریداران ایرانی قرار گیرد. این خودرو هم اکنون در دو تیپ فول آپشن اکسلنت (Excellent) و لاکچری اسپرت (Luxury Sport) به بازار عرضه میشود.
مزایای چری تیگو ۵ نیوفیس
· طراحی جذاب و جوانپسند
· امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی متنوع
· صندلیهای راحت با رویه چرم
· فضای بزرگ و جادار کابین
۴. بسترن B۳۰
در سالهای گذشته شرکت بهمن به عنوان نماینده رسمی برند بسترن، مدلهای B۵۰ و B۵۰F را به بازار کشورمان عرضه کرد. پس از توقف تولید مدلهای نام برده شرکت بهمن بسترن B۳۰ را جایگزین آنها کرد تا شاید بتواند نسبت به گذشته فروش بهتری را تجربه کند که در این امر موفق نیز بوده است.
بسترن B۳۰ محصول سال ۲۰۱۵ کمپانی بزرگ و معتبر FAW چین است و برخلاف بسیاری از خودروهای چینی حاضر در بازار کشور، هنوز هم در بازار کشور سازنده عرضه میشود. این خودرو با تکیهبر ویژگیهای فراوان خود توانست از بدو ورود به بازار تا به امروز، فروش بسیار خوبی را تجربه کند. کیفیت ساخت مناسب، مصرف سوخت اقتضادی، گیربکس ژاپنی نسبتا هوشمند و سطح قابل قبول امکانات رفاهی از جمله مزایای بسترن B۳۰ است که باعث شده این خودرو در لیست بهترین خودروهای چینی بازار ایران قرار گیرد.
مزایای بسترن B۳۰
· کیفیت ساخت مناسب
· فضای بار بزرگ
· مصرف سوخت اقتصادی
· سطح قابل قبول امکانات رفاهی
۵. چانگان CS۳۵
شرکت سایپا به عنوان نماینده رسمی برند چانگان در ایران از سال ۱۳۹۴ تاکنون چانگان CS۳۵ را راهی بازار بازار داخلی کرده است. CS۳۵ که اولین کراس اوور شرکت چانگان محسوب میشود، هم اکنون در رنج قیمتی خود یکی از پرفروشترین و محبوبترین کراس اوورهای بازار داخلی است.
چانگان CS۳۵ در دو نمونه با گیربکس دستی (نیمه فول) و اتوماتیک (فول آپشن) در بازار کشور عرضه میشود و در طی مدت حضور خود در بازار توانسته طرفداران زیادی را برای خود دستوپا کند، البته ناگفته نماند پیش از اینکه شرکت سایپا اقدام به عرضه این خودرو در بازار داخلی نماید، CS۳۵ به صورت وارداتی در بازار حضور داشت؛ به همین دلیل اغلب افراد از قبل با این خودرو آشنایی داشتند.
مزایای چانگان CS۳۵
· کیفیت ساخت مناسب
· طراحی بروز فضای داخلی و خارجی
· امکانات مناسب در نمونه اتوماتیک
· گستردگی شبکه خدمات پس از فروش
بدترین خودروهای چینی بازار داخلی
۱.VELA V۵
راین ولا وی ۵ محصول سال ۲۰۱۳ کشور چین است و در سال ۱۳۹۵ نیز بهوسیله راین خودرو به بازار داخلی عرضه شد. طراحی نمای ظاهری و داخلی این خودرو کاملا ناموزون بوده و بسیار قدیمی به نظر میرسد؛ همچنین با وجود این که راین خودرو به نوعی زیر مجموعه کرمان موتور به حساب میآید، وضعیت خدمات پس از فروش آن نیز در هالهای از ابهام قرار دارد. این خودرو هم اکنون با دو نوع گیربکس دستی و اتوماتیک در بازار موجود است، اما معایب فراوان و برند ناشناخته آن باعث شده که کمتر کسی علاقه به خرید ولا وی ۵ از خود نشان دهد.
معایب VELA V۵
· متریال بیکیفیت
· ناشناخته بودن شرکت سازنده
· پیشرانه ضعیف
· طراحی ناموزون ظاهری و داخلی
· بازار دستدوم بسیار ضعی
۲. لیفان X۶۰
X۶۰ اولین کراساوور تولید شده توسط شرکت لیفان چین است که از سال ۱۳۹۲ در بازار کشور ما حضور دارد. در سال ۱۳۹۶ تمامی نمونههای تولیدی این خودرو به گیربکس اتوماتیک مجهز شدند و از نظر ظاهری نیز تغییراتی را تجربه کردند. با وجود تمامی تغییرات و بهروزرسانیهای لیفان X۶۰، این خودرو همچنان از نظر نمای ظاهری و کیفیت قطعات در وضعیت مناسبی قرار ندارد؛ همچنین در مقایسه با سایر رقبا از سواری خشکتری نیز برخوردار است.
معایب لیفان X۶۰
· کیفیت ساخت پایین
· استهلاک بالای قطعات
· سواری خشک
· عایقبندی ضعیف کابین
۳.MVM ۱۱۰S
نسل اولیه ام وی ام ۱۱۰ یکی از اولین خودروهای چینی حاضر در بازار کشورمان به شمار میآید و به نوعی آغازگر حضور خودروهای چینی در بازار کشورمان محسوب میشود. این خودرو که در بازار چین با نام چری QQ به بازار عرضه میشود، تنها یک هاچبک شهری کوچک و ارزان قیمت است که از نظر طراحی بههیچوجه نمیتوان کلمه زیبا را برای توصیف آن استفاده کرد، اما در بازار داخلی این خودروی ناامن و بیکیفیت بیش از حد جدی گرفته شده و شرکت مدیران خودرو قیمت نسبتا بالایی را برای آن تعیین نموده است.
معایب ام وی ام ۱۱۰ اس
· پیشرانه ضعیف
· کوچک بودن فضای بار و کابین
· ایمنی نسبتا پایین
· سطح بسیار پایین امکانات
· پایداری کم
· بازار دست دوم ضعیف
۴. برلیانس H۲۳۰
برلیانس H۲۳۰ یک سدان جمع و جور شهری است که از سال ۲۰۱۲ در سبد محصولات شرکت برلیانس قرار دارد. این خودرو که در سال ۱۳۹۴ به جمع محصولات شرکت سایپا پیوست، به نوعی نمونه ضعیفتر و ارزانتر برلیانس H۳۳۰ محسوب میشود و در مقایسه با برادر بزرگتر، از امکانات و توان کمتری نیز برخوردار است. برخلاف H۳۳۰ این خودرو نتوانست فروش چندان موفقی را در بازار کشور تجربه کند که مطمئنا قیمت بیش از حد و کیفیت بسیار پایین قطعات آن در این امر بیتاثیر نبوده است.
معایب برلیانس H۲۳۰
· سواری نسبتا خشک
· پیشرانه ضعیف
· استهلاک بالا
· کیفیت پایین ساخت
· بازار دست دوم ضعیف
۵-MVM ۵۵۰
ام وی ام ۵۵۰ یا چری E۵ محصول سال ۲۰۱۱ شرکت چری چین است که تولید آن تا سال ۲۰۱۶ ادامه داشت. در سال ۱۳۹۳ این خودرو در دو نمونه اتوماتیک و دنده دستی به بازار کشور عرضه شد و با وجود شرایط فروش و تبلیغات فراوان با استقبال بسیار کمی مواجه گردید. این خودرو همچون ام وی ام ۵۳۰، طراحی ناهماهنگ و قطعات یدکی گران قیمتی دارد و به دلیل حضور کوتاه مدتش در بازار کشور از خدمات پس از فروش بسیار نابسامانی برخوردار است.
معایب ام وی ام ۵۵۰
· استهلاک بالا
· کیفیت ساخت پایین
· هندلینگ نامناسب
· لوازم یدکی گران قیمت
منبع:همراه مکانیک