سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد رونمایی شد زاکانی: ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در تعهد شهرداری نیست | مشکلی برای تأمین آب شرب در تهران نداریم بیشتر از ۵۰ درصد سطح خراسان رضوی درگیر خشکسالی بسیار شدید است تصادف بسیار شدید در بزرگراه شهید چراغچی مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) + عکس مراقب سکته گرمایی باشید بیمه مسافرتی چیست؟ انواع، پوشش ها، نحوه خرید و دریافت خسارت پنج مرکز تولید بستنی غیر بهداشتی در نیشابور تعطیل شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) پانسمان‌های تخصصی بیماران پروانه‌ای تحویل شد نکات تغذیه‌ای برای کاهش آثار مخرب ریزگرد‌ها شکستن صفحه سنگ فرز موجب مرگ کارگر مشهدی شد برنامه‌های مجازی و حضوری آموزش‌وپرورش برای اوقات فراغت دانش‌آموزان سقف بیمه عمر بازنشستگان تامین اجتماعی در ۱۴۰۴ چقدر است؟ آخرین مهلت ویرایش محل آزمون ورودی مدارس سمپاد، امروز (۱۷ تیر ۱۴۰۴) میانگین سن ازدواج در کشور اعلام شد یک نماینده مجلس: آلودگی هوا به موضوعی عادی تبدیل شده است! بازگشت آثار تاریخی ایران از چین اعلام شرایط خروج از کشور مشمولان متولد ۱۳۸۶ برای اربعین ۱۴۰۴ ارتباط دوسویه مدیران شهرستان‌های خراسان رضوی با اعضای انجمن‌های میراث فرهنگی، بر رونق گردشگری تأثیرگذار است مروری بر کلاهبرداری رایج فروش بلیت جعلی | سفر ناتمام، روایتی از یک اعتماد نابجا! تشکیل کمیته‌های مشاوره‌ای برای دانش‌آموزان و فرهنگیان آسیب‌دیده آغاز فرایند اصلاح روش‌های آموزش و یادگیری در مدارس ابتدایی ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت اوقات فراغت دانش‌آموزان در زیباسازی فضاهای آموزشی فراخوان دانشگاه شهید بهشتی برای ارسال یادداشت اساتید در محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا فردا رئیس سازمان مدارس غیردولتی: محاسبه ۳۰ روز بیمه برای معلمان اجباری است اسامی فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) لیست دانشگاه‌های خارجی مورد اعتماد وزارت علوم در سال ۲۰۲۶ نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار نیازمند عضو زندگی بخشید (۱۷ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر مصرف محصولات دخانی از دست می‌دهند

  • کد خبر: ۳۳۵۵۷۱
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۴
سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور جان خود را بر اثر مصرف محصولات دخانی از دست می‌دهند
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آمار مرگ‌ومیر سالانه بر اثر مصرف و مواجهه با دخانیات در کشور ما ۵۰ هزار و ۵۰۰ نفر است که آماری بسیار تکان‌دهنده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بهزاد ولی‌زاده در همایش روز جهانی بدون دخانیات که ظهر امروز ۸ خرداد در بیمارستان رضوی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه امیدواریم موضوع کاهش مصرف دخانیات در حد شعار نباشد و با همکاری همه دستگاه‌های ذی‌ربط به هدف و نتیجه برسد، به الحاق جمهوری اسلامی ایران به ۲ معاهده جهانی «کنوانسیون کنترل دخانیات» و «پروتکل ریشه‌کنی تجارت غیرقانونی محصولات دخانی» اشاره کرد و گفت: قانون جامع کنترل دخانیات سال ۱۳۸۵ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است. سال‌ها از وضع این قانون گذشته و شواهد حاکی از آن است که این قانون از جامعیت و بازدارندگی لازم برخوردار نبوده است.

وی افزود: در دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات، این قانون بازنگری شده و نسخه جدید آن آماده تصویب و در نهایت ابلاغ است.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به همکاری ایران با سازمان جهانی بهداشت و تدوین برنامه راهبردی کاهش مصرف دخانیات تا سال ۱۴۰۹ و نظام مراقبت کنترل دخانیات اشاره کرد و گفت: بر اساس آخرین مستندات جهانی، سالانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جان خود را به دلیل مصرف دخانیات از دست می‌دهند که از این میان یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در اثر مواجهه با دود دخانیات جان باخته‌اند و خود آن‌ها مصرف‌کننده دخانیات نبوده‌اند. آمار مرگ‌ومیر سالانه بر اثر مصرف و مواجهه با دخانیات در کشور ما نیز ۵۰ هزار و ۵۰۰ نفر است که آماری بسیار تکان‌دهنده است.

ولی‌زاده افزود: بیماری‌های مرتبط با مصرف دخانیات سالانه حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان بار اقتصادی به نظام سلامت وارد می‌کند و مرگ زودهنگام افراد بر اثر عوارض ناشی از مصرف دخانیات نیز حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان به سایر بخش‌های توسعه‌ای زیان وارد می‌کند. نیمی از مصرف‌کنندگان دخانیات به دلیل مرگ زودهنگام جان خود را از دست می‌دهند.

وی با تأکید بر اینکه کنترل مصرف دخانیات نیازمند عزم ملی است، خاطرنشان کرد: این مواد نسل ما را دچار مخاطره می‌کند. اقدامات صورت‌گرفته در وزارت بهداشت کافی نیست و نیازمند حمایت و همراهی سایر دستگاه‌های ذی‌ربط هستیم.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به برخی گزارش‌های آماری درخصوص مصرف دخانیات اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار منتشرشده در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۴ درصد افراد بالای ۱۸ سال مصرف‌کننده انواع محصولات دخانی بوده‌اند که در مقایسه با آمار سال ۱۳۹۵ حاکی از افزایش ۳ درصدی مردان و ۱۱ درصدی در بین زنان بوده است.

دوگانگی‌ها در کنترل مصرف دخانیات

ولی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باوجود اعلام ممنوعیت مصرف عطر و طعم در محصولات دخانی در سال ۱۳۹۵ از سوی ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت، تولیدکنندگان این محصولات به دیوان عدالت اداری شکایت کردند و در نتیجه طی ۲ هفته مصوبه ستاد متوقف شد. هر چند پس از گذشت یک‌سال‌ونیم و با ارائه مستندات، تأییدیه دیوان عدالت را گرفتیم، اما باز هم صنایع دخانی به کار خود ادامه دادند تا در نهایت در هیئت مقررات‌زدایی، مصوبه‌های ستاد مبنی بر ممنوعیت کاربرد عطر و طعم و تولید برند جدید را ابطال کردند.

وی با اشاره به وجود محصولات نوپدید مثل کیسه‌های نیکوتینی و سیگار‌های الکترونیک در بازار گفت: باوجود این ادعا که این محصولات کم‌ضرر هستند، اما سیگار الکترونیک موجب افزایش گرایش مصرف به دخانیات می‌شود. این محصولات همچنان در بازار به شکل غیرقانونی به فروش می‌رسد و با وجود برخورد‌ها و جمع‌آوری این محصولات از بازار، همچنان به شیوه‌های مختلف دردسترس قرار می‌گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->