تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴) ۸ فوتی و ۱۵ مصدوم در واژگونی اتوبوس در محور فیروزآباد – کوار (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وزیر علوم خبر داد: شهادت ۲۰ استاد و دانشجو در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رئیس جمعیت هلال احمر خبر داد: تهیه دستورالعمل برای مصدومان احتمالی هسته‌ای | شهادت ۱۰۶۰ غیرنظامی در جنگ ۱۲ روزه وظیفه نظارتی مدیران بر دوره‌های توانمندسازی معلمان از مهر ۱۴۰۴ تکیه دوره‌های توانمندسازی معلمان بر ۳ محور اساسی مدیرکل فرودگاه‌های استان خراسان‌رضوی خبر داد: برقراری پرواز فوق‌العاده ویژه زائران حسینی در مسیر‌های نجف و بغداد
سرخط خبرها

مهار پنجمین حریق در مراتع قوچان

  • کد خبر: ۳۳۵۶۳۶
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۴
مهار پنجمین حریق در مراتع قوچان
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان از مهار پنجمین آتش‌سوزی در این شهرستان با همکاری مرتع‌داران، همیاران طبیعت و نیروهای یگان حفاظت از دو هفته پیش تا ظهر امروز خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیر زمانی‌مقدم اظهار کرد: صبح امروز پنجمین آتش‌سوزی ظرف دو هفته در مراتع شهرستان رخ داد و بلافاصله نیروها برای مهار آتش‌سوزی به منطقه اعزام شدند.

وی افزود: به دلیل اینکه نیروها هنوز در حال لکه‌گیری هستند، مساحت دقیق منطقه آتش‌سوزی مشخص نیست.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان با اشاره به اینکه آتش‌سوزی‌های قبلی بین ۱.۵ تا ۲ هکتار بوده‌اند، تصریح کرد: آتش‌سوزی امروز در مرز تیوان (پارک تندوره درگز و چوینلی قوچان) اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به اینکه خوشبختانه نیروها به‌موقع برای مهار آتش حاضر شدند، بیان کرد: در مناطق حفاظت ‌شده یا چهارگانه که قوچان دارای سه منطقه شامل دو منطقه حفاظت‌ شده حیات وحش در دربادام و قره چغه و پناهگاه حیات وحش حیدری در روستای بهار کیش و لالو است، تفاهم‌نامه‌ای با محیط‌زیست داریم، که براساس آن به عنوان گروه پیشتاز در مواقع حریق و تصرف وارد عمل می‌شوند و ما نیز به یاری آن‌ها خواهیم شتافت.

زمانی مقدم افزود: برای جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی، علاوه بر انعقاد قرارداد با تعدادی از مرتع‌داران به عنوان دیده‌بان حریق، تعدادی از همیاران طبیعت نیز به نمایندگی از منابع طبیعی و آبخیزداری برای حضور به ‌موقع در مناطق بحرانی ساماندهی شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه این اقدامات باعث حضور به‌موقع مرتع‌داران و همیاران طبیعت در مناطق آتش‌سوزی شده است، بیان کرد: مرتع‌داران چندین دوره آموزشی در زمینه اطفاء حریق گذرانده‌اند و تعدادی ابزار سبک مانند بیل و آتش‌کوب نیز برای مهار آتش در اختیار آن‌ها قرار گرفته است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان عامل آتش‌سوزی‌ها در قوچان را انسانی دانست و تصریح کرد: حتی گاهی اوقات انداختن شیشه‌ها و بطری‌های خالی در طبیعت می‌تواند منجر به بروز حریق شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: گاهی چوپانان و گردشگران در مراتع آتش روشن می‌کنند و به‌خوبی آن را خاموش نمی‌کنند که با وزش باد شدید، آتش دوباره شعله‌ور می‌شود.

زمانی مقدم افزود: امسال به دلیل خشکسالی، وضعیت مراتع و آتش‌سوزی‌ها حادتر شده است؛ کاهش شدید بارندگی‌ها موجب شده است که پوشش گیاهی زودتر از موعد به فصل خشک برسد و در نتیجه، وقوع حریق‌ها افزایش یابد.

وی کل مساحت اراضی ملی شهرستان را ۲۰۲ هزار هکتار اعلام و اظهار کرد: از این مقدار، ۴۰ درصد مراتع در وضعیت خوب و ۶۰ درصد دیگر در شرایط ضعیف و متوسط قرار دارند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان همچنین اظهار کرد: به دلیل کاهش بارندگی‌ها، امسال تولید علوفه در مراتع کاهش یافته است.

وی از شهروندان و گردشگران خواست که هنگام تفریح در طبیعت، حتماً زباله‌های خود، به ویژه بطری‌ها را از محیط خارج کنند و در صورت روشن کردن آتش، اطمینان حاصل کنند که آتش به طور کامل خاموش شده است.

زمانی مقدم در ادامه گفت: در شهرستان قوچان بیش از ۷۰۰ همیار طبیعت مشغول به فعالیت هستند که ۲۵ درصد آن‌ها همیار محافظ و بقیه به عنوان همیار مروج و همیار دانش‌آموز فعالیت می‌کنند.

وی تصریح کرد: پوشش گیاهی مراتع نقش مهمی در جلوگیری از فرسایش خاک دارد؛ در صورت آتش‌سوزی، خاک‌های قابل کشت و زراعت آسیب دیده و ممکن است به سیلاب‌ها و فرسایش بیشتر منجر شود.

زمانی مقدم در پایان از عموم مردم درخواست کرد که هنگام مراجعه به عرصه‌های منابع طبیعی ضمن رعایت نکات ایمنی و پرهیز از روشن کردن آتش، درصورت مشاهده هرگونه آتش‌سوزی فوراً مراتب را از طریق شماره تلفن ۱۵۰۴ به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->