المیادین خبر‌های خود درباره فرار جولانی را حذف کرد حملات جدید رژیم صهیونیستی به سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) کارکنان سفارت آمریکا در بغداد بازگشتند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) رایزنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی با عراقچی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: اتباع مجاز شامل اخراج نخواهند شد المیادین: جولانی دمشق را ترک کرد| ترور سه نفر از اعضای ارشد دولت انتقالی سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است
سرخط خبرها

رویترز: آمریکا و تروئیکای اروپا به دنبال فشار بر ایران در آژانس اتمی

  • کد خبر: ۳۳۵۶۶۰
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۴
رویترز: آمریکا و تروئیکای اروپا به دنبال فشار بر ایران در آژانس اتمی
دیپلمات‌های غربی امروز جمعه مدعی شده‌اند قدرت‌های غربی به دنبال فشار بر اعضای شورای حکام آژانس اتمی جهت اقدام علیه ایران در نشست فصلی آتی این نهاد بین‌المللی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری رویترز نوشته قدرت‌های غربی قصد دارند برای اولین بار در نزدیک به ۲۰ سال گذشته ایران را به نقض تعهدات خود در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای محکوم کنند.

این اقدام احتمالاً خشم تهران را برخواهد انگیخت و مذاکرات میان ایالات متحده و ایران در زمینه تحریم‌ها و رفع نگرانی‌های مربوط به برنامه هسته‌ای این کشور را پیچیده‌تر خواهد کرد.

آمریکا و متحدان اروپایی‌اش شامل بریتانیا، فرانسه و آلمان (معروف به گروه E۳)، پیش‌تر قطعنامه‌هایی را در شورای حکام آژانس پیشنهاد کرده بودند که از ایران می‌خواستند اقداماتی مانند توضیح درباره آثار اورانیوم کشف‌شده انجام دهد.

خبرگزاری رویترز گزارش داده همزمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال آماده‌سازی گزارش‌های فصلی خود درباره ایران برای ارائه به کشور‌های عضو پیش از نشست بعدی شورای حکام است. این نشست از ۹ ژوئن آغاز می‌شود.

یکی از این گزارش‌ها، گزارشی جامع‌تر خواهد بود که به مسائل مختلف، از جمله همکاری ایران با آژانس، می‌پردازد. این گزارش بر اساس قطعنامه‌ای در نوامبر گذشته تهیه شده و دیپلمات‌ها انتظار دارند که حاوی محتوای بسیار انتقادی علیه ایران باشد.

یک مقام اروپایی به خبرگزاری رویترز گفته انتظار می‌رود که گزارش جامع آژانس اتمی در خصوص ایران «سختگیرانه» باشد.

به گفته سه دیپلمات، پس از انتشار این گزارش، ایالات متحده پیش‌نویس قطعنامه‌ای را آماده خواهد کرد که ایران را به نقض تعهدات پادمانی خود متهم می‌کند.

یک دیپلمات چهارم نیز تأیید کرد که قدرت‌های غربی در حال تدوین پیش‌نویس قطعنامه‌ای هستند، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

این پیش‌نویس در روز‌های آینده میان کشور‌های عضو شورای حکام به بحث گذاشته خواهد شد و سپس به‌طور رسمی توسط چهار قدرت غربی در نشست فصلی ارائه می‌شود.

تلاش برای اقدام علیه ایران در شورای امنیت

آخرین باری که هیئت مدیره آژانس رسماً ایران را به نقض تعهدات پادمانی متهم کرد، در سپتامبر ۲۰۰۵ بود.

ایران همواره ادعا‌های رژیم صهیونیستی و کشور‌های غربی درباره برنامه هسته‌ای خودش را رد کرده و تأکید دارد که از فناوری هسته‌ای تنها برای مقاصد صلح‌آمیز استفاده می‌کند.

در فوریه ۲۰۰۶، قطعنامه دیگری از شورای حکام آژانس، ایران را به عدم پایبندی به تعهدات پادمانی متهم کرده و پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داد که منجر به اعمال تحریم‌هایی علیه ایران شد.

دیپلمات‌ها می‌گویند هنوز مشخص نیست که قدرت‌های غربی در چه مرحله‌ای ارجاع موضوع به شورای امنیت را دنبال خواهند کرد و همچنین معلوم نیست شورای امنیت چه اقدامی علیه ایران انجام خواهد داد.

تأثیر فوری این قطعنامه احتمالاً بر مذاکرات تهران با آمریکا و اقدامات بعدی ایران در زمینه برنامه هسته‌ای‌اش خواهد بود.

شورای حکام آژانس اخیراً تمام قطعنامه‌های پیشنهادی قدرت‌های غربی درباره ایران را تصویب کرده و انتظار می‌رود این قطعنامه نیز با اکثریت آرا تصویب شود. تنها سؤال این است که میزان حمایت از آن چقدر خواهد بود.

روسیه و چین تنها کشور‌هایی هستند که به‌طور مداوم با چنین قطعنامه‌هایی مخالفت کرده‌اند.

ایران معمولاً به قطعنامه‌ها و انتقادات در شورای حکام آژانس واکنش تندی نشان داده و اقداماتی مانند تسریع و گسترش برنامه غنی‌سازی اورانیوم یا جلوگیری از حضور بازرسان ارشد آژانس را انجام داده است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->