وزرای کشور ایران، پاکستان و عراق نشست مشترک برگزار خواهند کرد آیت الله علم الهدی: بهبود ارتباط زوجین با آموزش و مشاوره صحیح خانوادگی | تأکید بر مسئله حجاب برای حفظ سلامت خانواده‌هاست استقرار تک‌تیراندازان صهیونیست در اطراف منطقه کمک‌های انسانی در «نتساریم» آغازبه‌کار یکصدوسیزدهمین نشست کنفرانس بین‌المللی کار با حضور نمایندگان ایران، در ژنو (۱۲ خرداد ۱۴۰۴) روسیه پیش‌نویس یادداشت‌ تفاهم صلح را از کی‌یف دریافت کرد تقسیم خراسان رضوی به ۷ پهنه شهادت آخرین بازمانده خانواده «عقیلان» در فلسطین دادستان خراسان رضوی: با ترک فعل مدیران به ویژه در حوزه تأمین انرژی و آلودگی هوا، قاطعانه برخورد می‌کنیم رسانه روسی: حمله پهپادی اوکراین تلاش برای جبران شکست‌های گذشته بود پزشکان انگلیسی خواستار توقف حملات رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی غزه شدند رئیس مرکز مقابله با اطلاعات نادرست اوکراین: ۱۳ هواپیمای روسیه را منهدم کردیم سازمان ملل: ۵۰ هزار کودک در جنگ غزه کشته یا زخمی شده‌اند (۱۲ خرداد ۱۴۰۴) وزرای امور خارجه ایران و مصر در قاهره دیدار کردند (۱۲ خرداد ۱۴۰۴) خضریان: هیچ قانون بین‌المللی، نمی‌تواند مانع غنی‌سازی جمهوری اسلامی ایران شود تأکید سخنگوی کرملین بر لزوم آمادگی دقیق برای دیدار پوتین و ترامپ تشکر سفیر پاکستان از پلیس ایران به‌خاطر آزادکردن اتباع این کشور نتانیاهو فشار مالی جنگ غزه را با افزایش مالیات‌ها جبران می‌کند گروسی: اراده سیاسی لازم در تهران و واشنگتن برای حصول توافق وجود دارد پیشنهاد مکتوب آمریکا برای ایران بسیار دور از مبنایی منصفانه برای سازش است احتمال برگزاری جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی اقتصاد در ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ پیام تسلیت عراقچی در پی درگذشت دیپلمات ایرانی در ایتالیا انگلیس ۱۲ زیردریایی هسته‌ای تهاجمی می‌سازد هشدار بیل کلینتون: ترامپ بهای قلدری و قدرت طلبی‌اش را می‌پردازد ۳۵ شهید و ۷۵ مجروح در حملات رژیم صهیونیستی به مناطق توزیع کمک‌ها (۱۲ خرداد ۱۴۰۴) عراقچی در قاهره با السیسی دیدار کرد پیروزی نامزد مورد حمایت دولت ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری لهستان جان باختن بیش از ۳۰ تن بر اثر سیل در هند یورش بیش از ۵۰۰ صهیونیست به مسجدالاقصی + فیلم (۱۲ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رویترز: آمریکا و تروئیکای اروپا به دنبال فشار بر ایران در آژانس اتمی

  • کد خبر: ۳۳۵۶۶۰
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۴
رویترز: آمریکا و تروئیکای اروپا به دنبال فشار بر ایران در آژانس اتمی
دیپلمات‌های غربی امروز جمعه مدعی شده‌اند قدرت‌های غربی به دنبال فشار بر اعضای شورای حکام آژانس اتمی جهت اقدام علیه ایران در نشست فصلی آتی این نهاد بین‌المللی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری رویترز نوشته قدرت‌های غربی قصد دارند برای اولین بار در نزدیک به ۲۰ سال گذشته ایران را به نقض تعهدات خود در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای محکوم کنند.

این اقدام احتمالاً خشم تهران را برخواهد انگیخت و مذاکرات میان ایالات متحده و ایران در زمینه تحریم‌ها و رفع نگرانی‌های مربوط به برنامه هسته‌ای این کشور را پیچیده‌تر خواهد کرد.

آمریکا و متحدان اروپایی‌اش شامل بریتانیا، فرانسه و آلمان (معروف به گروه E۳)، پیش‌تر قطعنامه‌هایی را در شورای حکام آژانس پیشنهاد کرده بودند که از ایران می‌خواستند اقداماتی مانند توضیح درباره آثار اورانیوم کشف‌شده انجام دهد.

خبرگزاری رویترز گزارش داده همزمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال آماده‌سازی گزارش‌های فصلی خود درباره ایران برای ارائه به کشور‌های عضو پیش از نشست بعدی شورای حکام است. این نشست از ۹ ژوئن آغاز می‌شود.

یکی از این گزارش‌ها، گزارشی جامع‌تر خواهد بود که به مسائل مختلف، از جمله همکاری ایران با آژانس، می‌پردازد. این گزارش بر اساس قطعنامه‌ای در نوامبر گذشته تهیه شده و دیپلمات‌ها انتظار دارند که حاوی محتوای بسیار انتقادی علیه ایران باشد.

یک مقام اروپایی به خبرگزاری رویترز گفته انتظار می‌رود که گزارش جامع آژانس اتمی در خصوص ایران «سختگیرانه» باشد.

به گفته سه دیپلمات، پس از انتشار این گزارش، ایالات متحده پیش‌نویس قطعنامه‌ای را آماده خواهد کرد که ایران را به نقض تعهدات پادمانی خود متهم می‌کند.

یک دیپلمات چهارم نیز تأیید کرد که قدرت‌های غربی در حال تدوین پیش‌نویس قطعنامه‌ای هستند، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

این پیش‌نویس در روز‌های آینده میان کشور‌های عضو شورای حکام به بحث گذاشته خواهد شد و سپس به‌طور رسمی توسط چهار قدرت غربی در نشست فصلی ارائه می‌شود.

تلاش برای اقدام علیه ایران در شورای امنیت

آخرین باری که هیئت مدیره آژانس رسماً ایران را به نقض تعهدات پادمانی متهم کرد، در سپتامبر ۲۰۰۵ بود.

ایران همواره ادعا‌های رژیم صهیونیستی و کشور‌های غربی درباره برنامه هسته‌ای خودش را رد کرده و تأکید دارد که از فناوری هسته‌ای تنها برای مقاصد صلح‌آمیز استفاده می‌کند.

در فوریه ۲۰۰۶، قطعنامه دیگری از شورای حکام آژانس، ایران را به عدم پایبندی به تعهدات پادمانی متهم کرده و پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داد که منجر به اعمال تحریم‌هایی علیه ایران شد.

دیپلمات‌ها می‌گویند هنوز مشخص نیست که قدرت‌های غربی در چه مرحله‌ای ارجاع موضوع به شورای امنیت را دنبال خواهند کرد و همچنین معلوم نیست شورای امنیت چه اقدامی علیه ایران انجام خواهد داد.

تأثیر فوری این قطعنامه احتمالاً بر مذاکرات تهران با آمریکا و اقدامات بعدی ایران در زمینه برنامه هسته‌ای‌اش خواهد بود.

شورای حکام آژانس اخیراً تمام قطعنامه‌های پیشنهادی قدرت‌های غربی درباره ایران را تصویب کرده و انتظار می‌رود این قطعنامه نیز با اکثریت آرا تصویب شود. تنها سؤال این است که میزان حمایت از آن چقدر خواهد بود.

روسیه و چین تنها کشور‌هایی هستند که به‌طور مداوم با چنین قطعنامه‌هایی مخالفت کرده‌اند.

ایران معمولاً به قطعنامه‌ها و انتقادات در شورای حکام آژانس واکنش تندی نشان داده و اقداماتی مانند تسریع و گسترش برنامه غنی‌سازی اورانیوم یا جلوگیری از حضور بازرسان ارشد آژانس را انجام داده است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->