کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟
سرخط خبرها

پیشگویی یا پیشگیری

  • کد خبر: ۳۳۵۶۷
  • ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۸
پیشگویی یا پیشگیری
عباس عبدی - رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران
وضعیت و روند شیوع ویروس کرونا در ایران اصلا قابل قبول نیست و اولین کشوری هستیم که نه‌تن‌ها از حیث تعداد مبتلایان به‌سوی موج دوم حرکت کرده‌ایم، بلکه هنوز نمی‌دانیم نقطه اوج آن کجا خواهد بود. مهم‌تر از تعداد مبتلایان رسمی، تعداد فوتی‌هایی هستند که اکنون به ۲۰۰ نفر رسیده که ۳۰ درصد بیش از حداکثر تعداد فوتی‌های موج اول است و به‌طور قطع این رقم بیشتر هم خواهد شد، زیرا این تعداد فوتی مربوط به تعداد مبتلایان و بستری‌شدگان حدود ۲۰ روز پیش است. از آنجا که تعداد بستری‌شدگان در این فاصله تا امروز حدود ۵۰ درصد افزایش یافته، پس انتظار می‌رود که تا مدتی دیگر تعداد فوتی‌ها نیز بیشتر شود و اگر روند مبتلایان و بستری‌شدگان کماکان صعودی باشد، به‌طور طبیعی مرگ‌ومیر نیز افزایش خواهد یافت.
موضوعی که در این یادداشت به آن می‌پردازم، نقد سیاست اطلاع‌رسانی ستاد کروناست. هر روز تعداد مبتلایان و بستری‌شدگان و فوتی‌ها و بهبودیافتگان اعلام می‌شود، ولی این آمار به‌تن‌هایی کافی نیست. کرونا به‌عنوان یک بیماری فراگیر و خطرناک جان مردم را تهدید می‌کند؛ از این رو مردم و کارشناسان حق دارند که تحلیل و درک روشنی درباره ابعاد این بیماری و خطری که آنان را تهدید می‌کند، به‌دست آورند. بخش مهمی از این آگاهی از طریق تحلیل آماری نهاد‌ها و افراد مستقل است که ارزیابی‌های آنان بر جامعه و مردم اثرگذاری دارد. وزرا و مسئولان مسئولیت پیشگویی ندارند، بلکه وظیفه پیشگیری دارند و باید مردم را از هر طریق که لازم است، ملزم به انجام کاری کنند تا زندگی آنان در خطر قرار نگیرد؛ نه آنکه هر روز انذار دهند و توصیه بهداشتی کنند. دولت با قدرتی که دارد، باید سازوکار‌های اجرایی برای پیشگیری را ایجاد کند. یکی از کار‌هایی که می‌توانند و می‌باید انجام دهند، دسترسی عموم و به‌ویژه کارشناسان به اطلاعات مربوط به کروناست. اطلاعات ریز درباره تعداد تست‌های روزانه، تعداد پاسخ‌های مثبت، بستری‌شدگان، درمان‌شدگان، فوت‌شدگان، اطلاعات مربوط به جنسیت و سن و استان مبتلایان، بیماری زمینه‌ای آن‌ها و خیلی از داده‌های دیگر است که روزانه یا هفتگی باید در اختیار جامعه قرار گیرد تا از طریق تجزیه و تحلیل آن‌ها به درک بهتری از بیماری و نقد سیاست‌های جاری برسند و جامعه و مردم را نیز از آن آگاه کنند. سیاست اطلاع‌رسانی محدود نافی حقوق مردم در موضوع سلامت است. انحصار این اطلاعات نزد وزارت بهداشت خلاف قانون و به‌زیان مردم است. این کمترین کاری است که برای مقابله با شیوع کرونا باید انجام دهند. اعمال محدودیت بر انتشار اطلاعات حداقل یک هدف می‌تواند داشته باشد؛ فقدان اعتمادبه‌نفس در سیاست مقابله با کرونا. این امر اکنون آثار خود را نشان داده است.
البته مشکل منحصر به وزارت بهداشت و انتشارنیافتن داده‌های رسمی کرونا نمی‌شود. لازم است که ثبت احوال و گورستان‌ها نیز گزارش‌های فوت خود را با ذکر جزئیات هفتگی و ماهانه کنند و نه‌فقط برای کشور یا استان بلکه در حد شهرستان‌ها هم گزارش هفتگی دهند. این داده‌ها مردم را حساس می‌کند و در مبارزه با کرونا بسیار مفید است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->