توزیع بیش از ۱۰۰۰ تن حبوبات ارزان در فروشگاه‌ها، روستا بازار‌ها و غرف سازمان تعاون روستایی عراقچی: سه کشور اروپایی مشروعیت حقوقی و سیاسی برای فعال‌سازی سازوکار‌های برجام را از دست داده‌اند ۶۶ درصد صهیونیست‌ها از آینده «اسرائیل» ناامید شده‌اند کالابرگ دهک‌های پرداخت‌نشده بزودی واریز می‌شود رهبر انصارالله: دو میلیارد مسلمان صرفاً تماشاگر گرسنگی شدید در غزه هستند ویدئو| توضیحات وزیر نفت درباره ماجرای بنزین ماشین رئیس‌جمهور ویدئو| سیر تا پیاز مکانیزم ماشه دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت: مردم از خبرنگار‌ها زودتر خبر‌ها را دارند+ فیلم کشتار دام‌های مولد در کمیسیون کشاورزی مجلس بررسی می‌شود المیادین: مذاکرات ایران با نمایندگان تروئیکا، در هفته آینده برگزار می‌شود (۲۹ تیر ۱۴۰۴) پزشکیان: بحران آب از آنچه امروز درباره آن صحبت می‌شود، جدی‌تر است درگیری‌ها در السویداء در جنوب سوریه ازسر گرفته شد گزارش آکسیوس از اختلاف ترامپ و نتانیاهو درباره جنگ سوریه تنش‌های ترامپ با رئیس بانک مرکزی آمریکا ادامه دارد آیا تهران اول مرداد ۱۴۰۴ تعطیل است؟ درخواست دروزی‌ها برای خروج تمامی نیرو‌های الجولانی از السویداء صدور کیفرخواست پرونده کوروش کمپانی+ جزئیات (۲۹ تیر ۱۴۰۴) صدور کیفرخواست پرونده کوروش کمپانی+ جزئیات (۲۹ تیر ۱۴۰۴) کرملین: پوتین و لاریجانی دیدار کردند (۲۹ تیر ۱۴۰۴) روسیه برای ادامه مذاکرات صلح اوکراین اعلام آمادگی کرد غذای فاسد کار دست نتانیاهو داد معاون اول رئیس جمهور به محتکران کالاها هشدار جدی داد فارین افرز: ایران تنها کشوری است که یک قدرت هسته‌ای را به‌شدت هدف قرار داد دستور رئیس‌جمهوری به ۳ وزیر در زمینه امنیت غذایی ایران درباره تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی، در شورای امنیت گزارش رسمی ثبت کرد وزیر نیرو بابت مشکل آب از مردم عذرخواهی کرد + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: تعامل توأم با رفاقت، رمز پیروزی در جبهه فرهنگی است | ضرورت حفظ و تحکیم انسجام اجتماعی
سرخط خبرها

دعا برای هماهنگی!

  • کد خبر: ۳۱۵۷۳
  • ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۲
دعا برای هماهنگی!
عباس عبدی - رئیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران
‌می‌گویند در اساطیر یونان باستان هرگاه تنش و درگیری میان آدمیان افزایش پیدا می‌کرد و زندگی مردم پرمرارت می‌شد، گمان مردم این بود که خدایان گوناگون در آسمان‌ها با یکدیگر به تقابل و دشمنی پرداخته‌اند و بازتاب این دشمنی و ستیزه‌جویی آنان با یکدیگر در زمین به‌صورت درگیری و جنگ و بدبختی میان آدمیان نمایان می‌شود. براساس این ذهنیت بود که آنان برای حل اختلافات زمینی دست به‌سوی خدایان آسمانی دراز می‌کردند و از آنان می‌خواستند که طریقه صلح و صفا و آتش‌بس را پیشه کنند تا بلکه در زمین نیز آرامش روی خود را نشان دهد. گرچه این داستان اساطیری است، ولی در عرصه سیاست، نمونه آن را می‌توانیم مشابه‌سازی کنیم؛ به این معنا که هرگاه تنش و خصومت میان کارگزاران یک نظام سیاسی فزونی گرفت، به‌طور طبیعی آثار این کشمکش و تنش در رفاه و گردش امور مردم بازتاب خواهد داشت و اکنون ما در آستانه چنین وضعی هستیم، اگر از آن عبور نکرده باشیم.
مسئله این است که مجلس جدید به‌کلی متفاوت از مجلس قبلی است. این مجلسی است که نحوه شکل‌گیری آن بر کسی پوشیده نیست. ولی مهم‌ترین ویژگی آن جهت‌گیری ضددولتی آن است. یکی از مشکلات ساختار سیاسی در ایران نتایج عجیب‌وغریب انتخاباتی آن است. برای مثال درحالی‌که در انتخابات ریاست‌جمهوری فردی با گرایش معینی رأی می‌آورد، وضعیت انتخابات مجلس به‌گونه‌ای شکل می‌گیرد که اکثریت قاطع علیه آن گرایش ریاست‌جمهوری است. درحالی‌که مردم همان مردم هستند. این امر ناشی از امکان عرضه کنترل‌شده نامزد‌ها به مردم است و، چون ساختار سیاست در ایران حزبی نیست، این وضعیت به بدترین و شدیدترین شکلی بروز پیدا می‌کند. تا اینجا مسئله ساختار سیاسی است و دغدغه مردم نیست، ولی واقعیت این است که قوای کشور مثل اجزای یک خودرو هستند که جملگی در جهت کارکرد کلی خودرو یکدیگر را تقویت می‌کنند. آن‌ها مثل بردار‌هایی هستند که هم‌جهت با یکدیگرند و نیروی آن‌ها یکدیگر را تقویت می‌کند و خودرو را به‌جلو می‌برد. اگر بردار‌ها در جهت مخالف یکدیگر یا زاویه داشته باشند، برآیند آن‌ها به‌سوی صفر میل خواهد کرد. اکنون وضعیت عمومی مردم ناآشکار است. تورم، کسری بزرگ بودجه دولت، تحریم‌های کمرشکن، رشد منفی تولید ناخالص داخلی، توقف رشد اشتغال، حضور کرونا، تنش در روابط خارجی و مجموعه مسائل مشابه بیش از هر زمان دیگری هماهنگی میان قوای گوناگون کشور را ضروری ساخته است. البته حدی از تفاوت‌نظر پذیرفتنی و طبیعی است، ولی هنگامی که تفاوت نظر به مرحله تنش و رودررویی می‌رسد، ماجرا فرق می‌کند. ادبیات به‌کاررفته علیه مدیران و وزرای دولت در جلسات اخیر مجلس، نشانه آشکار از این تقابل و ناهماهنگی است.
بازار مطمئن شده است که مجلس قصد هم‌افزایی با دولت را ندارد، در نتیجه به‌سوی بی‌اعتمادی و ناامیدی نسبت به آینده میل کرده و یکی از علل رشد قیمت‌ها همین نکته است. هیچ جامعه‌ای نمی‌تواند با این حد از تقابل قوا، سیاست‌های مفید را انتخاب و اجرا کند. بحث این نیست که مجلس کوتاه بیاید یا دولت. اگر از موضع مردم نگاه کنیم، آنان خواهان حل مشکلات زندگی خود هستند. مشکلات آنان نیز وجود شبکه‌های مجازی نیست که مجلس وارد آن شده است، زیرا اکثریت مردم عضو آن هستند. مجلس به‌جای ورود و تخریب اموری که نقطه‌قوت جامعه و مقبول مردم ماست، بهتر است در یک هماهنگی مناسب به حل نقاط ضعف اقدام کند. افزایش درآمدها، کاهش هزینه‌ها، ایجاد اشتغال، روان‌سازی روابط خارجی، بهبود فضای کسب‌وکار و کنترل کرونا مسائل مردم هستند.
ظاهرا مردم ما نیز باید به‌سیاق مردم یونان باستان دعا کنند که‌ای مسئولان در آن بالا با یکدیگر مناقشه نکنید که آثار این مناقشه در قالب بیکاری، تورم، جرم و فساد در روی زمین گریبان ما را خواهد گرفت!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->