دلیل خداحافظی جشنواره برلین از رسانه اجتماعی«X» چیست؟ سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: نفوذ فرهنگ بیگانه با ارتقای آگاهی‌های عمومی و ترویج اخلاق ایرانی‌اسلامی تدبیر می‌شود نبرد یک «سیاه‌ماهی» در دل میراثی کهن | درباره فیلم کوتاه مشهدی که به سومین جشنواره میراث فرهنگی شیراز راه یافته است بیش از ۲۹۰۰ اثر مستند متقاضی حضور در «سینماحقیقت» گرد پیری بر چهره «لگولاس» بازیگر ارباب حلقه‌ها + عکس تولد صدسالگی «راج کاپور» در جشنواره هند آغاز بلیت‌فروشی اجرا‌های سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خراسان رضوی (رضوان) + جدول زمان‌بندی استقبال منتقدان از «هیأت منصفه شماره ۲» کلینت ایستوود بازیگران به یاد زنده‌یاد پرویز پورحسینی | وقتی رفقا هنوز با شماره استاد فقید تماس می‌گیرند! + ویدئو صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
سرخط خبرها

خطر سوختن برای آثار کلاسیک حاوی مضامین نژادپرستانه

  • کد خبر: ۳۳۵۷۵
  • ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۸
خطر سوختن برای آثار کلاسیک حاوی مضامین نژادپرستانه
چندی پیش روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست» در یک گزارش و توییت آثار ادبیات کلاسیک با محتوای نژادپرستانه را هدف قرار داده بود. حالا منتقدان نسبت به خطر سوزانده‌شدن این کتاب‌ها به دست معترضان آمریکایی هشدار داده‌اند.

به گزارش شهرآرا نیوز و به نقل از فاکس نیوز، با به راه افتادن اعتراضات ضدنژادپرستی در آمریکا، در چند هفته گذشته بسیاری برنامه‌های تلویزیونی و فیلم‌های سینمایی از لحاظ وجود مضامین نژادپرستانه بررسی و ارزیابی شد. برنامه‌های پلیس محور چون Cops و Live PD لغو شدند، برخی قسمت‌های سریال‌های معروف تلویزیونی حذف شده و فیلم بربادرفته نیز از آرشیو اچ‌بی‌او مکس خارج شد.

در میان این هیاهو، ران چارلز (Ron Charles) با انتشار مطلبی با عنوان «در حالی که برنامه‌های تلویزیونی توهین‌آمیز حذف می‌شوند، همچنان بر سر کتاب‌های مسئله‌دار بحث وجود دارد» در روزنامه واشنگتن‌پست، اینطور القا کرد فرارسیدن روز حساب برای کتاب‌های مساله دار نیز نزدیک است.

چارلز در این یادداشت در اشاره به کتاب‌های ممکن است هدف معترضان قرار گیرند از شاهکارهای معروف دنیای ادبیات چون اتللوی شکسپیر، ماجراهای هاکلبری فین از مارک تواین و کلبه عمو تام نوشته هریت بیچر استو نام برد.

این منتقد کتاب در یادداشت خود با وجود رد موضوع تحمل این کتاب‌ها که کاملا نژادپرستانه هستند، روی آوردن به تحریم آثار معروف را به عنوان راهکار نکوهش کرد.   

اگر فرهنگ طرد و تحریم یک نقطه ضعف داشته باشد، کوتاه کردن فرآیند تعامل نقادانه است که به روشنگری ما می‌انجامد. خودفریبی ناشی از تنظیم شم تشخیص نشانه‌های نژادپرستی روی چند خطای واضح از این هم مضرتر است. اسکن ویدئوها برای پیدا کردن کاریکاتورهای ارائه شده از سیاهپوستان یا جست‌وجو در متن‌ها برای پیدا کردن هر کلمه کاکاسیاه، خیلی راحت‌تر از تقابل با نشانه‌گذاری‌های نهادینه شده در سریال‌های رمانتیک کمدی تلویزیون یا نژادپرستی نهفته در آثار جین آستن است.  

با وجود مخالفت چارلز با تحریم و طرد این آثار معروفی چون اتللوی شکسپیر، منتقدان به این یادداشت پس از آن که واشنگتن پست مقاله وی را در توییتر به اشتراک گذاشت، به این روزنامه حمله کردند. بسیاری منتقدان نوشتند انتشار این توییت نادرست بوده است، در حالیکه کل مقاله موضوع حذف این کتاب‌ها را رد می کند، عبارت کتاب‌های مسئله‌دار در تیتر اصلی و توییت می تواند موجب تعرض به این کتاب‌ها شود.

ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->