سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبرو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان با اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت بازدید استاندار خراسان رضوی و معاون رئیس جمهور از محل برگزاری مصاحبه آزمون استخدامی در مشهد هاکان فیدان در شورای امنیت خواستار توقف ماشین جنگی اسرائیل شد ترامپ خروج آمریکا از افغانستان را «بی‌کفایتی فاجعه‌بار» خواند توضیحات معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور درباره توزیع سهمیه استخدامی در استان‌ها | ۷۵ درصد مردم از نظام اداری کشور ناراضی هستند ۵۰ کشته در آتش‌سوزی مرگبار در الکوت عراق + فیلم
سرخط خبرها

گروسی: رسیدن به توافق بین ایران و آمریکا دشوار، اما امکان‌پذیر است

  • کد خبر: ۳۳۶۳۶۶
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۹
گروسی: رسیدن به توافق بین ایران و آمریکا دشوار، اما امکان‌پذیر است
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تداوم مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده را مهم ارزیابی کرد و با اشاره به وجود اراده سیاسی در دو طرف، رسیدن به توافق را هرچند دشوار، اما امکان‌پذیر دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، رافائل گروسی در گفت‌و‌گو با شبکه یورونیوز درباره روند مذاکرات میان ایران و آمریکا اظهار داشت: «این مهم است که مذاکرات (میان ایران و آمریکا) برگزار می‌شود و اراده سیاسی لازم از سوی هر دو طرف برای دستیابی به توافق وجود دارد.» وی با این حال تصریح کرد که «رسیدن به توافق بسیار دشوار است».

مدیرکل آژانس در ادامه، با تکرار برخی ادعا‌های سیاسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان و بدون اشاره به سطح گسترده همکاری‌های ایران با آژانس، شفافیت را یک عنصر ضروری در روابط میان دو طرف دانست.

گروسی عنوان کرد: «برنامه هسته‌ای ایران در حال پیشرفت است، اما در عین حال عناصری وجود دارد که ما را بسیار محتاط می‌کند. اجازه دهید به چند مورد اشاره کنم. نخست اینکه ایران در حال غنی‌سازی اورانیوم در سطحی بسیار، بسیار بالا است. غنی‌سازی اورانیوم به خودی خود ممنوع نیست، اما ایران تنها کشور در جهان، به جز کشور‌های دارای سلاح هسته‌ای، است که اورانیوم را در این سطح بسیار بالا غنی‌سازی می‌کند و همچنان به این کار ادامه می‌دهد.»

وی همچنین در راستای فضاسازی‌های تبلیغی پیرامون فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان مدعی شد که این موضوع موجب نگرانی بین‌المللی است. گروسی ادعا کرد که برخی از پرسش‌های آژانس درباره موضوعات ادعایی پادمانی از سوی ایران بی‌پاسخ مانده است.

وی گفت: «ما ردپای اورانیوم غنی‌شده را در مکان‌هایی پیدا کردیم که قرار نبود در آنجا هیچ فعالیت هسته‌ای، چه برسد به اورانیوم غنی‌شده، وجود داشته باشد؛ بنابراین مسئله بسیار ساده است. ما هیچ دستور کار سیاسی نداریم. ما از آنها می‌پرسیم: چرا این را اینجا پیدا کردیم؟ اینجا چه اتفاقی افتاده که ما اورانیوم غنی‌شده پیدا کردیم؟ تجهیزاتی که اینجا استفاده می‌کردید کجا هستند؟ ماهیت این فعالیت چه بوده است؟ این روند نزدیک به پنج سال ادامه داشته و هنوز توضیحات لازم را دریافت نکرده‌ایم.»

این درحالیست که ادعا‌های پادمانی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران ریشه در اسناد جعلی ارائه‌شده از سوی رژیم صهیونیستی دارد و با هدف امنیتی‌سازی پرونده هسته‌ای ایران در اختیار مقامات آژانس و رسانه‌ها قرار گرفته است.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد این ادعا‌ها و با تأکید بر اینکه تعهدات کشور‌ها در حوزه پادمان نامحدود نیست، در اسفند ۱۴۰۱ در جریان سفر دو روزه رافائل گروسی به تهران، به‌صورت داوطلبانه با فعالیت‌های راستی‌آزمایی و نظارت بیشتر بازرسان آژانس در چارچوب «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» موافقت کرد؛ توافقی که بعد‌ها به «بیانیه مشترک ۴ مارس» شهرت یافت.

در پی این توافق، جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و با تعاملات انجام‌شده، چندین موضوع فنی میان ایران و آژانس حل‌وفصل شد. با همکاری و حسن نیت جمهوری اسلامی ایران، اختلافات بر سر یکی از سه مکانی که آژانس ادعا می‌کرد در آن رد اورانیوم پیدا شده، حل شد و همچنین پاسخ‌های مستدل و مستندات مربوط به سایر مکان‌ها به آژانس ارائه شد.

ایران همواره تأکید کرده است که همکاری خود را با آژانس در چارچوب موافقت‌نامه جامع پادمان ادامه داده و مسائل باقی‌مانده پادمانی نیز با رویکرد حرفه‌ای و بدون جانبداری از سوی آژانس قابل حل است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->