شام غریبان امام حسین(ع) پشت درهای بسته حرم حضرت زینب(س) + فیلم لزوم راه‌اندازی ستاد استقبال از زائران اربعین ۱۴۰۴ آیا واقعه عاشورا یک تصمیم آنی بود؟ جانبازی که صبر را در دوران اسارت از حضرت زینب (س) آموخت سوگ حسینی در قلب اروپا | عزاداری دهه اول محرم ۱۴۰۴ در مرکز اسلامی المهدی (عج) رم + فیلم موج بازگشت منظم زائران محرم از مرز مهران (۱۶ تیر ۱۴۰۴) انتشار فراخوان سی‌ونهمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی + جزئیات بیانیه بیش از ۵ هزار اساتید بسیجی برای آمادگی در دفاع از حریم ولایت ۱۱۴ محفل قرآنی در مزار شهدای اقتدار سراسر کشور برگزار می‌شود مرا نام باید که تن مرگ راست | برای فرمانده هوافضای سپاه که به‌دست رژیم صهیونیستی شهید شد عقیله بنی هاشم (س)؛ قهرمان کارزار روایت‌ها | مروری بر اقدامات زینب کبری (س) برای حفظ دستاورد‌های عاشورا نگاهی به آیین های عزاداری در مشهد | ای میهن خدایی، ایران کربلایی پیکر شهید جانباز و ۲ نفر از شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد تشییع شدند (۱۶ تیر ۱۴۰۴) شهادت سومین سرباز زخمی شده در حمله صهیونیست‌ها به یزد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) نقاش دیوارنگاره «بیعت»: به کاربردن تکنیک در کنار معنا به آثار هنری ارزش می‌دهد کلاس درس زندگی سالم با کربلا روایتی از تکیه دولت، مهم‌ترین جایگاه نوحه‌سرایی تهران دوره قاجار تصاویری از مراسم تشییع پیکر مطهر شهیدان «محمدعلی حسن زاده سبزوار» و «مرتضی میثمی» در حرم مطهر رضوی سوگواران حسینی در مسیر تداوم راه سیدالشهداء(ع)| هم‌زمان با روز عاشورا زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی به خیابان‌های مشهد آمدند + فیلم
سرخط خبرها

دهه ولایت با طنین غدیر در صد‌ها مسجد مشهد و خراسان | از حرکت کاروان غدیر تا آزادسازی بیش از ۵۵۰ زندانی جرائم غیرعمد

  • کد خبر: ۳۳۷۳۸۰
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۱
دهه ولایت با طنین غدیر در صد‌ها مسجد مشهد و خراسان | از حرکت کاروان غدیر تا آزادسازی بیش از ۵۵۰ زندانی جرائم غیرعمد
معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، به تشریح ویژه‌برنامه‌های دهه ولایت و امامت ۱۴۰۴ توسط مساجد مشهد و استان‌های خراسان با بهره‌گیری از ظرفیت مردم، روحانیون و خیرین پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، دهه امامت و ولایت، فرصتی ارزشمند برای تبیین معارف اهل بیت (ع) و گسترش فرهنگ غدیری در سطح جامعه اسلامی است. در این میان، مساجد به عنوان سنگر‌های فرهنگی، اجتماعی و ایمانی، نقشی بی‌بدیل در احیای شعائر دینی ایفا می‌کنند. مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان با بهره‌گیری از ظرفیت مردمی، روحانیون، خیرین و شورا‌های اجتماعی، برنامه‌های گسترده‌ای را در این دهه تدارک دیده که هم بُعد معرفتی دارد و هم در خدمت به نیازمندان معنا پیدا می‌کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین امیرحسین احمدنیا، معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، درخصوص ویژه‌برنامه‌های دهه امامت و ولایت در سال ۱۴۰۴ گفت: محور اصلی برنامه‌های امسال در دهه امامت و ولایت، تمرکز بر دو رویکرد بنیادین بوده است که می‌توان به ترویج معارف غدیری در سطح عموم مردم و گسترش خدمات اجتماعی و حمایتی به نیازمندان با محوریت مسجد اشاره کرد. این برنامه‌ها نه‌تنها در سطح فرهنگی و معرفتی، بلکه در ابعاد عینی و اجتماعی نیز نمود یافته‌اند.

وی با تأکید بر جایگاه راهبردی مساجد در بازتولید هویت دینی و انقلابی جامعه، خاطرنشان کرد: مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، با بسیج ظرفیت‌های مردمی، امامان جماعت، خیرین، تشکل‌های مسجدی و شورا‌های اجتماعی محلات، موفق شده است برای این دهه ده‌ها برنامه اثرگذار را طراحی کند. این مرکز از یک‌سو با تکیه بر آموزه‌های اصیل غدیر زمینه‌ساز افزایش انس نسل جوان با معارف اهل بیت (ع) شده و از سوی دیگر، با حضور در میدان عمل اجتماعی، پاسخی ملموس به نیاز‌های جامعه هدف ارائه کرده است.

احمدنیا در تشریح ابعاد معرفتی این حرکت، اظهار داشت: مساجد در این دهه، به میدان‌داران عرصه ترویج معارف ناب اسلامی تبدیل شده‌اند. برگزاری دوره تخصصی تربیت مبلغ غدیر ویژه امامان جماعت، با تدریس چهره‌های علمی برجسته‌ای چون آیت‌الله نجم‌الدین طبسی، تولید و انتشار ویژه‌نامه جامع غدیریه در سامانه مسجدنا و اجرای برنامه‌هایی همچون نقالی و پرده‌خوانی واقعه غدیر در قالب حرکت «با کاروان غدیر» ازجمله اقدامات شاخص در این حوزه بوده‌ است.

وی با اشاره به نقش اجتماعی و انسان‌دوستانه مساجد در این ایام گفت: در طرح «باب‌الله» بیش از ۵۵۰ زندانی جرائم غیرعمد با همت مساجد و مشارکت خیرین و نهاد‌هایی همچون ستاد دیه و اداره‌کل زندان‌ها آزاد شدند. این اقدام ارزشمند در قالب طرح‌های مردمی نظیر «نذر هشتم» و «مشهد مهربان» صورت گرفت که نشان‌دهنده قدرت بسیج مردمی حول محور مسجد است. 

احمدنیا ادامه داد: از دیگر جلوه‌های خدمت اجتماعی، اجرای گسترده اطعام در بیش از ۵۰۰ مسجد در مشهد و شهرستان‌های خراسان رضوی با عنوان «قربانی در قربان، اطعام در غدیر» بود که با استقبال گسترده مردم همراه شد و فضایی از همدلی، وحدت و کرامت را در محلات مختلف استان حاکم ساخت.

معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، همچنین از برگزاری پویش «بهترین بابای دنیا» ویژه دلجویی از بیش از هزار نفر از ایتام استان و همچنین برپایی ایستگاه‌های «نشاط علوی»، موکب‌های صلواتی و جشن‌های محلی خبر داد که در شب و روز عید غدیر فضای شادی، تکریم و همبستگی را در بستر محلات و مساجد ایجاد کرده‌اند.

به گفته وی، در حوزه فضاسازی نیز فعالیت‌های گسترده‌ای صورت گرفته است؛ از تزئین محیط مساجد گرفته تا نصب پرچم‌ها، بنر‌ها و المان‌های مناسبتی که چهره شهر‌ها را به رنگ ولایت و غدیر آراسته است.

وی افزود: تجلیل از سادات، اجرای مسابقات معارفی و حفظ خطبه غدیر ویژه نسل جوان، از دیگر اقدامات بود که با هدف تعمیق پیوند جوانان با ارزش‌های اهل بیت (ع) برنامه‌ریزی شد.

معاون اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان همچنین به اجرای طرح «پنجاه خیابان علوی» در سطح شهر مشهد با مشارکت شورا‌های اجتماعی و مساجد اشاره کرد که در آن خدمات متنوع صلواتی، فرهنگی و اجتماعی به مردم ارائه شده و نوعی نمایش مردمی از مهر علوی و ولایت‌مداری در سیمای شهر پدید آمده است.

در پایان، حجت‌الاسلام احمدنیا با تأکید بر استمرار این حرکت‌ها در طول سال، دهه امامت و ولایت را فرصتی برای تمرین زیست مؤمنانه در قالب مسجدمحور دانست و خاطرنشان کرد: اگر مسجد در متن زندگی مردم قرار گیرد، بسیاری از مشکلات جامعه با روحیه همیاری، ایمان و امید حل خواهد شد؛ همان‌گونه‌که در این دهه، جلوه‌هایی از آن را با چشمان خود دیدیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->