طرح بیمه سهام از فردا (سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴) در بورس تهران اجرا می‌شود گلرنگ، سلطان وام گرفتن‌های میلیاردی برقراری پرواز‌های فوق‌العاده اربعین از شرق کشور به استان‌های غربی قیمت بلیت اتوبوس اربعین از مشهد به غرب کشور اعلام شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مصوبه بازگشت قیمت‌ها به قبل از آغاز جنگ ۱۲ روزه لازم‌الاجرا است خرید تضمینی گندم به ۵ میلیون و ۴۰۰ هزارتن رسید فریز ۷۰۰ میلیون دلار تتر ایرانیان، نشانه‌ای از تحریم‌های جدید آمریکا؟ جزئیات برگزاری حراج شمش طلا (سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴) پنل خورشیدی پای خانواده عروسه یا داماد؟ نرخ نان‌های سنتی در تهران فردا (۲۳ تیر ۱۴۰۴) تعیین می‌شود بررسی قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۲۲ تیر ۱۴۰۴) + جدول سهامتان در بورس را بیمه کنید خاموشی‌های دوساعته در بخش خانگی و عمومی اجتناب‌ناپذیر است | تلاش برای به‌حداقل‌رساندن خاموشی‌ها قیمت دینار عراق رشد کرد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | افزایش قیمت گوشت مرغ خروج سنگین پول حقیقی در روز مثبت بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۲ تیر ۱۴۰۴) ثبت‌نام خودرو دیگر مشتری ندارد | کاهش ۶۰۰ هزار نفری متقاضیان لاتاری خودرو نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۸۷ هزار تومان دوبرابرشدن بار مصرف برق روزانه در مشهد طی تابستان آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | کاهش نسبی در بازار رمزارز‌ها قیمت امروز بلیت پرواز مشهد به نجف چقدر است؟ (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | بررسی جنجال ۸۰ درصدی قیمت بلیت اربعین گمرک دوغارون با حداکثر ظرفیت درحال انجام فعالیت‌های اقتصادی است نهاد‌های سرمایه‌داری دست از تضعیف حقوق کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور بردارند هشدار خروج تدریجی لبنیات از سفره مردم | دلایل افزایش قیمت محصولات لبنی و تأثیر آن بر مصرف‌کنندگان استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: ضرورت استفاده از ظرفیت‌های استان برای راه‌اندازی ناحیه بین‌المللی نوآوری شرط جدید برای پرداخت بیمه بیکاری (۲۲ تیر ۱۴۰۴) ورود مجلس به موضوع افزایش قیمت خودرو | یک نماینده مجلس: قیمت خودرو‌ها باید به نرخ قبلی خود برگردد طلا بخریم یا سکه؟ | بهترین روش سرمایه گذاری در بازار طلا چیست؟ قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد (۲۲ تیرماه ۱۴۰۴) + جدول
سرخط خبرها

نگاهی کوتاه بر حال‌وروز فرش ایرانی هم‌زمان با روز جهانی صنایع‌دستی | گسست تاروپود

  • کد خبر: ۳۳۷۷۱۹
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۷
نگاهی کوتاه بر حال‌وروز فرش ایرانی هم‌زمان با روز جهانی صنایع‌دستی | گسست تاروپود
در طول تاریخ، فرش دستباف ایرانی، نماد هنر، اصالت و هویت فرهنگی این سرزمین، زینت‌بخش کاخ‌های زرق‌وبرق‌دار سراسر جهان محسوب می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در طول تاریخ، فرش دستباف ایرانی، نماد هنر، اصالت و هویت فرهنگی این سرزمین، زینت‌بخش کاخ‌های زرق‌وبرق‌دار سراسر جهان محسوب می‌شود. از کتابخانه سازمان ملل در ژنو و سالن جلسات پاپ فرانسیس گرفته تا خود کاخ سفید. قالی ایرانی، نه‌فقط یک کالای صادراتی، بلکه شناسنامه‌ای از ذوق، صبر و خلاقیت مردمانی به شمار می‌رود که با دستان زحمتکش خود، تاریخ را بر دار قالی می‌بافند، اما حالا این میراث چند هزار ساله که جهانیان ما را با آن می‌شناسند، با سرعتی نگران‌کننده، در حال فراموشی است و به مرور به حاشیه رانده می‌شود.

از اوج تا سقوط، یک روایت آماری

در دهه‌۷۰ خورشیدی، صادرات فرش ایران به ۲ میلیارد دلار در سال می‌رسید. عددی که ۴۴‌درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور را تشکیل می‌داد. امروز اما، این رقم به کمتر از ۵۰ میلیون دلار در سال رسیده‌است. افت تکان‌دهنده و نگران‌کننده کالایی که هم از منظر اقتصادی یک فاجعه است و هم به لحاظ فرهنگی آژیر خطر را به صدا درمی‌آورد.

تحریم‌ها و بی‌توجهی‌ها

تحریم‌های بین‌المللی بدون تردید آسیب بزرگی به صادرات فرش وارد کرده‌اند و امکان صادر کردن یکی از مرغوب‌ترین کالا‌های جهان از ایران سلب شده است. نکته طعنه‌آمیز و معنادار اما، این است که در تصاویر مختلفی از دیدار‌های رسمی دونالد ترامپ (یکی از مهم‌ترین دمندگان در شیپور تحریم علیه کشورمان) نقشی از فرش ایرانی در کاخ سفید دیده می‌شود.

در ایران اما، آنچه بیش از هر چیز این صنعت را زمین‌گیر کرده، بی‌توجهی داخلی به یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی ملی است. سیاست‌های پرمناقشه‌ای مثل پیمان‌سپاری ارزی، بی‌توجهی به معیشت قالی‌بافان و برنامه‌ریزی نادرست در مسیر حضور در بازار‌های هدف، برخی از عواملی هستند که باعث شده‌اند، نه‌تنها صادرات فرش سقوط کند، بلکه نفس تولیدکنندگان هم به شماره بیفتد.

رقبا خیز برداشته‌اند

بازار جهانی فرش ایستا نیست. کشورهایی، چون هند، چین، پاکستان و حتی ترکیه به سرعت خودشان را تا بن دندان مسلح کرده و آماده ربودن جایگاه ایران، به عنوان مهم‌ترین تولیدکننده فرش اصیل ایرانی در جهان هستند. این کشورها، با شناخت درست از بازار‌های هدف و البته خلاص بودن از شر تحریم، طرح‌های فرش ایرانی را بازتولید می‌کنند و با توسل به روش‌های بازاریابی قدرتمند و حضور فعال در نمایشگاه‌های بین‌المللی، مترصد جازدن خودشان به عنوان صاحب این کالای بااصالت هستند.

دار‌ها را بر دار کردند

فرش ایرانی، امروز روز‌های پررونق خود را تنها در خاطره‌ها می‌بیند. دار‌های قالی یکی پس از دیگری جمع می‌شوند و فرش‌بافان هنرمند از کار دل‌زده یا ناگزیر به ترک شغل و مهاجرت شده‌اند. امروز فرش ایرانی که سال‌ها صدرنشین جدول صادرات فرش جهان بود، تا رده چهارم نزول کرده و با این دست‌فرمان، هیچ بعید نیست که اوضاع از این هم بدتر شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->