به گزارش شهرآرانیوز، سرهنگ غلامحسین زنگنه امروز، ۲۱ خردادماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه در آستانه روز جهانی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی که در محل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: ما در مجموعه یگان حفاظت فرماندهی استان باید از عرصه ۱۱.۶ میلیون هکتاری محافظت کنیم و حافظ منافع مردم و نظام اسلامی باشیم که با این تعداد نیرو کار سختی است.
وی با بیان اینکه برای هر ۱۰۰ هزار هکتار یک گروهبان یا جنگلبان متصور هستیم، اما استاندارد آن هر ۱۵ هزار هکتار است، عنوان کرد: سعی داریم این خلأ و کمبود نیروی انسانی را با افزایش مشارکت مردمی جبران کنیم و پوشش حداکثری داشته باشیم.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی بیان کرد: در ایام نوروز شبانهروزی شیفت و کنترل داشتیم. در این ایام بیشترین حضور مردم در طبیعت است، بنابراین نیاز به حفاظت وجود دارد. موفقیت ما حاصل ایجاد دغدغه در سطح اجتماع است.
زنگنه خاطرنشان کرد: جمعیت استان حدود ۴ میلیون نفر است که با احتساب مساحت منابع طبیعی، برای هر نفر سرانه مالکیت فردی بیش از ۲.۵ هکتار لحاظ میشود، اما افرادی ناآگاهانه یا آگاهانه قصد تصرف و ایجاد مشکل در طبیعت دارند.
وی افزود: از ابتدای سال جاری به دلیل مشکلات کمبارشی و اقلیمی و همه پیشبینیها موجب شد که بدانیم مراتع ما آسیبپذیر است. اولین تهدید ما تهدید بیولوژیکی به دلیل هجوم ملخها بود که تمام نیروها برای سمپاشی بهموقع به کار گرفته شد و تلاش دوماهه سختی داشتیم.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی ادامه داد: بعد از آن شرایط حریق بود که در اردیبهشتماه سه رزمایش پیشگیرانه اطفای حریق در مهولات، ششتمد و درگز داشتیم. در حال حاضر ۹ شهر ما آمار ثبتشده آتش دارند و روند نسبت به سال قبل افزایشی بوده است. عمده آتشسوزیها حاصل سهلانگاری است که این نیاز دارد مردم نسبت به طبیعت، مسئولیت اجتماعی داشته باشند. گذاشتن بطری آب، ظرف شیشهای که مثل ذرهبین عمل میکند یا روشنگذاشتن آتش در طبیعت میتواند موجب آتشسوزی شود.
زنگنه اضافه کرد: گردوغبار سرخس، صالحآباد، مشهد و سایر اقلیمها سالها مطرح است و مردم نسبت به اهمیت درخت کمتر واقف هستند. در کنار پویشهای نهالکاری و درختکاری باید به پویشهای حفاظتی نیز توجه شود. تاکنون ۵۰ هکتار منطقه درگیر آتش داشتیم که بیشترین حریق در قوچان بوده و بقیه در چناران، سرخس، طرقبه-شاندیز و جغتای اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری چهار فقره جلوگیری و رفع تجاوز از اراضی منابع ملی به مساحت بالغ بر ۵ هکتار داشتیم، تصریح کرد: این میزان در مدت مشابه دوماهه سال قبل بیشتر بوده و اکنون روند کاهشی است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی افزود: در زمینه خلعید نیز ۲۶ فقره پرونده به مساحت حدود ۱۷ هکتار با ۷۳ درصد رشد داشتیم. دستگیری در حوزه کاری کلی یگان حفاظت حدود ۱۹ نفر بوده است. ۱۰۷ فقره پرونده تخریب ماده ۵۵ با مساحتی بالغ بر ۵۴۷ هکتار و با کاهش ۳۷ درصدی داشتیم. چرای غیرمجاز نیز ۷۳ فقره بالغ بر ۱۰ هزار دام بوده و ۲۰ تن محصولات و چوب تاغ کشف شده است.
زنگنه گفت: سال قبل مدیریت بحران استانداری اعتباری برای هلیشات به ما داد، اما روند نوسانات دلاری مشکلاتی ایجاد کرد و موفق نشدیم هلیشات خریداری کنیم. ۱۸ میلیارد برای نیازهای اساسی نیاز داریم که با استانداری در ارتباط هستیم. سه پهباد در سطح استان داریم که برنامهای برای خرید وجود دارد و قول دادند، اما تضمینی نیست. ما خرید یک تا دو هلیشات را در دستورکار خود داریم.