واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کودکان را درمعرض اخبار ناگوار قرار ندهید

  • کد خبر: ۳۳۸۷۱۱
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۵
کودکان را درمعرض اخبار ناگوار قرار ندهید
یک روانپزشک با بیان اینکه باید برای احساسات کودکان اعتبار قائل شد، گفت: کودکان را درمعرض اخبار بد و ناگوار قرار ندهید.

به گزارش شهرآرانیوز، امین ماهورام، با اشاره به اینکه برای محافظت از روان کودکان در برابر اخبار ناخوشایند باید ابتدا به رده سنی کودک توجه داشته باشید، اظهار کرد: تفاوت زیادی بین رفتار و برداشت از موقعیت‌ها بین یک کودک و یک نوجوان در بحران‌ها وجود دارد.

وی افزود: والدین برای محافظت از روان کودک در برابر آسیب‌های محیطی باید سن و تکامل ذهنی کودک را در نظر داشت.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این‌که کودکی که کمتر از ده سال سن دارد اگر در معرض اخبار ناخوشایند قرار بگیرد بیش از سایرین تحت تأثیر قرار خواهد گرفت ادامه داد: این کودکان خود را در موقعیتی تصور می‌کنند که گویا این اتفاق ناگوار برای او یا اعضای خانواده رخ داده است.

وی ادامه داد: اخبار واتفاق‌های ناگوار به شدت کودکان را هراسان می‌کند.

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: اگر کودکان به هر شکل و یا دلیلی با اخبار ناگوار و خشن مواجه شدند، گام اول این است که این اطمینان خاطر به کودک داده شود که قرار نیست این رخداد ناگوار لزوماً برای او با خانواده رخ دهد.

وی با بیان اینکه والدین باید کودک را مطمئن کنند که از او در هر شرایط و موقعیتی مراقبت می‌کنند عنوان کرد: اگر فرزند شما احساس ترس، غم و ناامیدی دارد این حس او را کوچک ندانید، احساسات کودکان مهم هستند و باید والدین آن را معتبر بدانند.

ایجاد زمینه گفت‌و‌گو با کودکان و نوجوان در زمان وقایع ناگوار و خبر‌های ناراحت کننده راهکار مناسبی برای بهبود شرایط و مراقبت از روان اعضای خانواده است که این عضو هیئت علمی دانشگاه به آن اشاره کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: کودکان باید احساسی که به واسطه شنیدن اخبار ناگوار در آنها ایجاد می‌شود را به راحتی با والدین خود در میان‌بگذارند، در مورد نوجوانان نیز این موضوع صادق است.

خبر‌های خوب را به گوش بچه‌ها برسانید

وی تاکید کرد: یکی از روش‌هایی که کمک می‌کند افکار منفی در ذهن کودک یا نوجوان قدری کاهش یابد، دادن خبر‌های خوب است یعنی راهی فراهم کنید که خبر‌های خوشایند نیز به گوش بچه‌ها برسد.

دادن توضیحاتی درباره اخبار از سوی پدر و مادر و در مورد کودکان کوچک‌تر و دسترسی محدود به اخبار از دیگر مواردی بود که ماهورام به آن اشاره کرد و گفت: در مورد کودکان بزرگ‌تر و نوجوانان ندانستن و پنهان کاری همه خبر‌ها روی دیگر سکه است که می‌تواند مخرب و حتی باعث ایجاد ابهام و نگرانی بیشتر هم شود.

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان، ضرورت ادامه فعالیت‌های طبیعی و روزانه در بمباران خبر‌های ناگوار را خواستار شد و افزود: نباید اجازه دهیم اخبار ناخوشایند دلمشغولی غیرمعمولی در کودک ایجاد کند، تا جایی که فرزند ما از کار‌های روزمره باز بماند.

وی افزود: وقتی بچه‌ها کار‌های روزمره را به روال سابق انجام دهند از شدت تأثیر اخبار بد کاسته می‌شود.

ماهورام با اشاره به اینکه با بالاتر رفتن سن کودک خواه نا خواه توسط ابزاری که کودک در اختیار دارد از خبر‌ها و اتفاقات ناراحت کننده مطلع می‌شود ادامه داد: با بالا رفتن سن کودکان به دلیل تکامل مغزی که در نوجوانی در حال شکل گیری است، نوجوانان بیشتر به سمت خبر‌ها سوق داده شوند.

ماهورام تاکید کرد: نوجوانان را با منابع خبری معتبر آشنا کنید و بر منابع رسانه‌ای که نوجوان ما اخبار را دریافت می‌کند نظارت داشته باشید.

وی ادامه داد: محدودیت‌های سنی و هشدار‌هایی در رسانه‌های معتبر قید می‌شود که لازم است والدین ضمن نظارت بر نحوه رصد اخبار توسط فرزندخود اجازه مشاهده این تصاویر و اخبار را به او ندهند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->