بازگشایی سایت‌های تاریخی و تفریحی با هماهنگی شورای تامین استان‌ها رکورد بی‌سابقه در تولد یک گونه در معرض انقراض از کروکودیل‌ها قاتل قاچاقچی معروف مواد مخدر، برادرش بود دستگیری زن سارق در پوشش مسافرکش ! درخواست طلاق از مردی که بچه نمی‌خواهد قاتل ۴ زن به دار مجازات آویخته شد اعترافات تکان‌دهنده متهمان پرونده آدم ربایی و تجاوز موسوم «عقرب‌های هوسران» رشد ۴۰ درصدی سفر با ناوگان عمومی جاده‌ای در خراسان رضوی برگ درختی که از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند هشدار نسبت به انجام سلول‌ درمانی و اگزوزوم‌تراپی در مراکز فاقد مجوز شناسایی ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۱۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری دومین بازارچه شهاب سنگ در زرند تصویب طرح مدیریت زیست‌ بومی برای ۲ تالاب مهم در بوشهر پذیرش ۶۰۰ دانش‌آموز استعداد درخشان در مشهد | افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت مدارس تیزهوشان در خراسان رضوی تأکید وزیر آموزش و پرورش بر ارتقای مهارت دعوت به انجام فریضه نماز به فرهنگیان، دانش‌آموزان و اولیاء مدارک فیزیکی برای دریافت خسارت درمانی بازنشستگان لازم نیست افزایش خطر عفونت‌های چشمی و آسیب به قرنیه در پی مالش چشم‌ها استرس چطور به دندان‌هایتان آسیب می‌زند؟ بحران آب ایران از نگاه هوش مصنوعی | کشاورزی در خطر، شهر‌ها در تنش بهره‌برداری از حدود ۴۷ هزار کلاس درس تا پایان سال ۱۴۰۴ کاهش دید و حساسیت شدید به نور، از علائم شایع آب مروارید است ثبت ۲ خانه تاریخی یزد در فهرست آثار ملی سلامت فرآورده‌های غذایی چگونه کنترل می‌شود؟ امتحانات نهایی در شرایط سالم برگزار شدند | شرکت یک میلیون و ۵۰۰ دانش‌آموز در امتحانات کشوری برخی عوامل داخلی مرتبط با حمله به زندان اوین شناسایی شدند ۴۳۵ نوزاد زیر پوشش خدمات بانک شیر بیمارستان‌ ام‌البنین(س) مشهد قرار گرفتند ثبت جهانی شهر یزد برای حفظ میراث تاریخی لازم است درباره باغ‌بام‌ها و روش‌های ایجاد آن در ساختمان‌ها | آسمان سبز رهاسازی بیش از ۵۰ پرنده شکاری در زیستگاه‌های طبیعی شهرری
سرخط خبرها

کودکان را نترسانید؛ ولی برای پذیرش شرایط جنگی خاص آموزش بدهید | آمادگی بدون نگرانی

  • کد خبر: ۳۳۸۸۲۶
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۲
کودکان را نترسانید؛ ولی برای پذیرش شرایط جنگی خاص آموزش بدهید | آمادگی بدون نگرانی
درک و پذیرش شرایط جنگی که پیش روی ماست برای ما بزرگ تر‌ها که تجربه هشت سال دفاع مقدس را در خاطرمان داریم، خیلی سخت نیست؛ ولی حساب بچه‌ها از ما سواست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ باورش کمی سخت است، ولی اتفاق افتاده و ما بیش از ۴۸ ساعت است که درگیر شرایط بحرانی جنگ در کشور شده‌ایم. شرایطی که درک و پذیرش آن برای ما بزرگ تر‌ها که تجربه هشت سال دفاع مقدس را در خاطرمان داریم، خیلی سخت نیست؛ ولی حساب بچه‌ها از ما سواست، آن هم بچه‌های دهه هشتاد و نودی که لای زرورق امنیت و رفاه بزرگ شده‌اند. برای همین لازم است که بیشتر از هر زمان دیگری حواسمان به آن‌ها باشد.

کودکان برخلاف ما بزرگ تر‌ها زمانی که نتوانند با مسئله‌ای ارتباط برقرار کنند، وارد بحران می‌شوند. این شرایط می‌تواند گم کردن کیفشان در مدرسه یا دعواکردنشان با بهترین دوستشان باشد. این را گفتیم که بدانید شرایط پیرامونی خیلی سریع‌تر از آنچه تصورش را بکنیم، کودکان را متأثر از خود می‌کند.

برخلاف انتظار ما خیلی از بچه‌ها نگرانی شان را به زبان نمی‌آورند و معمولا والدین از روی تغییررفتار آن‌ها متوجه شرایط می‌شوند، مانند درخودفرو رفتن، شب ادراری و نشان دادن واکنش‌های غیرمعمول دربرابر عوامل عاطفی. برای همین امروز می‌خواهیم با شما قدری دراین باره صحبت کنیم. توصیه‌هایی که کمک می‌کند برخورد آگاهانه تری نسبت به وضعیت کنونی داشته باشید.

آرامش خود را حفظ کنید

نگاه بچه‌ها بیشتر از رسانه‌ها و جو پیرامونی شان به شماست. پس آرامش خود را حفظ و سعی کنید درباره شرایط به وجود آمده و پیامد‌های آن کمتر در خانه حرف بزنید. همچنین مراقب تماس‌های تلفنی و حرف‌هایی باشید که با دوستانتان ردوبدل می‌کنید.

اطلاعاتشان را بررسی کنید

توجه همه بچه‌ها به مسائل پیرامونی شان یکسان نیست. سعی کنید در موقعیتی آرام، اطلاعات و آگاهی آن‌ها را درباره شرایط به وجود آمده بسنجید. اگر کودکتان اطلاعات کمی دارد، جای نگرانی نیست؛ ولی اگر آرام و بی صدا شرایط را پایش می‌کند و نگران است و به روی خودش نمی‌آورد، سعی کنید با دادن اطلاعات درست و اطمینان از اینکه شما همواره در کنارش هستید، او را آرام نگه دارید.

نگاه مثبت داشته باشید

شرایط بحرانی مانند جنگ و زلزله همیشه دوسر دارد؛ یعنی یک طرف آن زشت، دلخراش، دردآلود و ناراحت کننده است و یک طرف آن زیبا، مانند همبستگی که بین مردم ایجاد می‌شود یا افرادی که بدون منت و هر چشمداشتی به دیگران کمک می‌کنند یا مظلومی که به حق خودش می‌رسد؛ بنابراین سعی کنید همیشه با دید مثبت درباره این اوضاع با بچه‌ها صحبت کنید. برای نمونه درباره شرایطی مانند جنگ می‌توان از کلیدواژه‌هایی مانند دفاع، امنیت، حفظ آب و خاک و وطن استفاده کرد.

مدام اخبار بد را دنبال نکنید

اینکه بخواهید درجریان اخبار روز قرار بگیرید، طبیعی است؛ ولی باید حواستان به بچه‌ها هم باشد. اخبار بد نه تنها روحیه شما را خراب می‌کند، بلکه انرژی منفی را که دریافت می‌کنید، به بچه‌ها و اطرافیانتان منتقل می‌کند؛ پس رصد اخبار را از حد نگذرانید، به ویژه از طریق تلویزیون که صفحه نمایشگر آن برای همه اعضای خانواده دردسترس است. بهتر است در این شرایط همراه بچه‌ها پای شبکه‌هایی مانند پویا و نهال بنشینیم.

مراقب واکنش‌های بچه‌ها باشید

استرس و اضطراب همیشه نماد بیرونی ندارد. اگر احساس می‌کنید کودکتان رفتارش نسبت به چند روز گذشته تغییر کرده، سعی کنید علت آن را بفهمید و برطرفش کنید. اگر نمی‌توانید برای رفتار‌هایی مانند کم حرفی و گوشه گیری هایش راهکاری بیابید، از یک مشاور و روان شناس کمک بخواهید.

خود را آماده پاسخ گویی کنید

در شرایط بحرانی بچه‌ها ممکن است ذهنشان پر از پرسش‌ها و نگرانی‌هایی باشد که آن‌ها را آزار می‌دهد، مانند «اگه بابا یا مامان بمیره و من تنها بشم» یا «اگه خونه ما هم خراب بشه، چه کار باید بکنیم؟» سعی کنید برای پرسش‌های این چنینی پاسخ‌های مناسبی بیابید تا هم به دغدغه‌های ذهنی آن‌ها جواب داده باشید و هم نگرانی هایشان را برطرف کرده باشید.

مراقب فضای مجازی باشید

در وضعیت بحرانی مانند شرایط کنونی، فضای مجازی پر از خبر‌های بد و ناگوار و نادرست و اغراق آمیز است که برخی تولیدکنندگان آن فقط قصد ایجاد ناامنی روانی در جامعه دارند. سعی کنید دسترسی بچه‌ها به این امکان را کمتر کنید و به آن‌ها آموزش و آگاهی لازم را بدهید که همه خبر‌هایی که می‌بینند یا می‌شنوند، درست و واقعی نیست.

اطلاعات درست بدهید

دادن اطلاعات به بچه‌ها باید متناسب با سن آن‌ها و درکشان از مسائل باشد. سعی نکنید همه چیز را گل و بلبل نشان دهید؛ چون بچه‌ها متوجه شرایط اطرافشان هستند. شما با این رفتار اشتباه آن‌ها را آرام نمی‌کنید، بلکه اعتمادشان را به خودتان از بین می‌برید. پس اطلاعات درست و متناسب با سطح درک و فهمشان به آن‌ها بدهید.

مراقب رفتارتان باشید

هرگونه تغییررفتار سبب می‌شود تا بچه‌ها احساس ترس و نگرانی کنند. برای نمونه سعی نکنید محبت بیش از اندازه به آن‌ها داشته باشید و دائم نوازششان کنید یا مدام به آن‌ها وصیت کنید که چنین کنند و چنان کنند. درعوض باید آن‌ها را از طریق قصه، داستان، بازی یا هرگونه قالب آموزشی برای شرایط بحرانی آماده کنید؛ درست مانند زمانی که قصد داشتید به آن‌ها آموزش مراقبت از خود دربرابر غریبه‌ها یا گم شدن در خیابان را بدهید.

به شرایط اضطراری فکر کنید

با اینکه مشهد یکی از امن‌ترین شهر‌های کشور است، باید خودتان را برای شرایط اضطراری آماده کنید. جعبه کمک‌های اولیه و قدری غذا و نوشیدنی که سریع فاسد نمی‌شوند، آماده کنید و در جایی امن و دردسترس قرار دهید. دراین باره به بچه‌ها هم بگویید؛ ولی آن‌ها را نترسانید.

بچه‌ها را مشغول نگه دارید

معمولا در این فصل از سال، والدین به فکر ثبت نام کلاس‌های تابستانی بچه‌ها هستند. بهتر است برنامه معمول را در پیش بگیرید و برای آن‌ها مشغله فکری ایجاد کنید. این کار هم آن‌ها را سرگرم می‌کند و هم به آن‌ها می‌فهماند که زندگی، جاری و ساری است و باید به فکر آینده باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->