رقابت یک ربات نقاش با هنرمندان امیر نادری رئیس جشنواره زردآلوی طلایی ارمنستان شد تئاتری به تهیه‌کنندگی پرویز پرستویی میلیاردی شد این کتاب طلسم فراموشی در دنیای ادبیات کودک را شکست سارا بهرامی با «یخ بستگی» دوباره روی صحنه می‌آید به بهانه همایش «شریعتی و امر ملی» | جای خالی امر ملی در تفکر دکتر علی شریعتی برپایی نمایشگاه ادوات تعزیه در برج آزادی اهدای جایزه قلم پینتر ۲۰۲۵ به نویسنده مسلمان سودانی فیلم «ترک عمیق» در راه سینما تصاویری از بازیگران زن خارجی در سریال سلمان فارسی «شرک ۵» در راه سینما گفت‌و‌گو با سهند خیرآبادی، هنرمند مشهدی، به مناسبت انتشار مجموعه ۵ نمایشنامه‌اش آمار فروش سینما‌ها در سه روز پایانی هفته گذشته (۲۱ تیر ۱۴۰۴) تأثیر جنگ ۱۲ روزه بر پخش سریال‌ها نقش آفرینی ایلان ماسک در فیلم بلندپروازانه‌ «مصنوعی» نقشه راه برای شعر و ادبیات | از جشنواره‌های جدید تا احیای برنامه‌های فراموش‌شده آغاز پویش لباهنگ «یک صدا ایران» برای اجرای «علاج» محسن چاوشی در شبکه نسیم مستند «شهید طهرانچی» در رادیو + زمان پخش
سرخط خبرها

شاعر مشهدی: شعر، سوختِ موشک‌های غیرت در دل بحران‌هاست

  • کد خبر: ۳۳۹۷۸۶
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۲
شاعر مشهدی: شعر، سوختِ موشک‌های غیرت در دل بحران‌هاست
هدیه ارجمند، شاعر مشهدی، گفت: وقتی خبر حملات را می‌شنوم، اولین چیزی که در ذهنم جرقه می‌زند، نقش مادری‌ام است؛ اینکه برای فرزندانم چه شعری بسرایم تا قوت قلب باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، وقتی صحبت از جنگ و بحران به میان می‌آید، کمتر کسی تصور می‌کند نگاه یک مادر بتواند شعر مقاومت را شکل دهد. اما برای هدیه ارجمند، شاعر مشهدی، شعر نه فقط ابزار بیان احساس، که راهی برای همراهی با مردم و ایستادن کنار مدافعان وطن است. او از زاویه‌ای مادرانه به جنگ نگاه می‌کند و تلاش دارد با واژه‌هایش، نیرویی برای آرامش، امید و حماسه بسازد.

در ادامه، گفت‌وگوی ما با این شاعر را می‌خوانید.

شعر، همراه میدان مقاومت

در روز‌هایی که برخی معتقدند شعر توان هم‌قدمی با واقعیت‌های تلخی مانند جنگ را ندارد، هدیه ارجمند در این باره توضیح داد: در چنین بزنگاه‌هایی باید شعر نقش ایفا کند. گاهی شاید به شکل یک سوگنامه، گاهی بیانیه‌ای برای صلح، اما همیشه باید شعله‌ای باشد که موشک‌های غیرت را روشن نگه دارد. مردم باید با شعر، قوت قلب بگیرند.

مادری، نخستین نگاه به جنگ

وی تأکید کرد: وقتی خبر حمله‌ها را می‌شنوم، تصویر اولی که در ذهنم نقش می‌بندد، فرزندانم هستند. از منظر مادری نگاه می‌کنم؛ اینکه چطور می‌توانم یار و حامی آن سرداران کشور باشم. شعرهایم در برخی مواقع رنگ‌وبوی مادری دارد؛ نمود این نقش را پررنگ می‌کنم، چون معتقدم مادران، ستون پایداری‌اند.

شعر، بسترساز اقتدار است

این شاعر در ادامه گفت‌و‌گو، به ظرفیت شعر برای معنادادن به لحظات سخت اشاره کرده و می‌افزاید: شعر می‌تواند به دستاورد‌های ملی، اقتدار ببخشد. به جای آنکه تنها روی رنج جنگ تمرکز کنیم، اگر از زاویه قدرت و مقاومت نگاه کنیم، شعر به حماسه بدل می‌شود. غرورآفرین خواهد بود و الهام‌بخش. مسئله این است که از کدام زاویه ببینیم؛ وگرنه زبان شاعر، همیشه حامل امید است.

در پایان، یکی از سروده‌های کوتاه هدیه ارجمند را درباره غیرت ملی و پایداری مردم ایران می‌خوانید:

تا آخر خط قامتمان خم نشود

بیداری‌مان باور عالم نشود

در سنگر غیرت و شهادت هستیم

تا آجری از کشورمان کم نشود

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->