آمریکا: بحران سوریه امشب پایان می‌یابد فاکتور خسارت ۲۰۰ میلیون دلاری موشک ایرانی روی میز نتانیاهو حماس: ماندن ارتش اسرائیل در هیچ نقطه از غزه را نمی‌پذیریم سخنگوی سازمان ملل: نامه‌ای درباره مکانیسم ماشه علیه ایران دریافت نکرده‌ایم واکنش عراقچی به حملات رژیم اسرائیل به سوریه | این اتفاق قابل پیش بینی بود وقتی پمپ بنزین، از پزشکیان هم کلاهبرداری می‌کند! ژنرال صهیونیست: حملات به سوریه افزایش می‌یابد بدرقه باشکوه شهید حسین‌نژاد برای بچه محل‌های بلوار لادن مشهد نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حملات اسرائیل به سوریه یک میدان نفتی در شمال عراق هدف حمله پهپادی قرار گرفت (۲۵ تیر ۱۴۰۴) چرا نمایندگان به خداییان برای عضویت در شورای نگهبان رای ندادند؟ رئیس مجلس به ناطق نوری تسلیت گفت دیوان کیفری بین‌المللی با درخواست لغو بازداشت نتانیاهو مخالفت کرد علت حمله مستقیم رژیم صهیونیستی به صداوسیما چه بود؟ آئین بدرقه پیکر شهید سید حسن حسینی نژاد در مشهد برگزار شد + ویدئو (۲۵ تیر ۱۴۰۴) پزشکیان: مصوبه اخیر شورایعالی فضای مجازی برای حمایت از اقتصاد دیجیتال بود، نه محدودسازی بن گویر: باید الجولانی را ترور کرد آتش‌بس در جنوب سوریه اعلام شد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) آمریکا و بحرین توافقنامه همکاری هسته‌ای امضا کردند هدف اسرائیل از حمله به سوریه جولانی چیست؟ سیاستمدار لبنانی: جولانی از دمشق فرار کرده است حمله تروریستی به اتوبوس مسافربری در بلوچستان پاکستان (۲۵ تیر ۱۴۰۴) بزرگترین پالایشگاه اسرائیل به خسارت ۲۰۰ میلیون دلاری ناشی از حمله ایران اعتراف کرد ترکیه حملات رژیم صهیونیستی به سوریه را محکوم کرد حمله رژیم صهیونیستی به ۱۶۰ هدف متعلق به نظام سوریه (۲۵ تیر ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی ساختمان وزارت دفاع سوریه را هدف قرار داد + فیلم (۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) حمله هوایی رژیم صهیونیستی به دمشق + فیلم (۲۵ تیرماه ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

حمله آمریکا به ایران، آغاز مرحله جدید تنش‌های منطقه‌ای

  • کد خبر: ۳۴۰۷۷۷
  • ۰۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۹
حمله آمریکا به ایران، آغاز مرحله جدید تنش‌های منطقه‌ای
منطقه، در ۱۰ روز گذشته پر از تحولات حساس و حملات منطقه‌ای بوده که فراتر از یک جنگ متعارف، جنگی ترکیبی علیه ایران شکل داده است؛ ترکیبی از عملیات روانی، جنگ رسانه‌ای، جنگ اقتصادی، سایبری و حملات زمینی و هوایی. 

بیش از دو دهه است که تهدید‌های امنیتی جدی علیه ایران مطرح شده؛ از همان دهه‌۷۰ شمسی که نخست‌وزیر وقت اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، بار‌ها هشدار داد ایران به سرعت در حال دستیابی به سلاح هسته‌ای است، تاکنون این تنش‌ها کم نشده‌اند. اما آنچه در عرصه عمل رقم خورده، پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌های رسانه‌ای و سیاسی بوده است.

در این مدت، ایران با فشار‌های سیاسی، اقتصادی، تحریم‌ها و تهدیدات مستقیم و غیرمستقیم نظامی مواجه بود، اما اوج این فشار‌ها در دوران دولت ترامپ و اکنون در دوران کنونی ویژگی‌های تازه‌ای به خود گرفته است. منطقه، در ۱۰ روز گذشته پر از تحولات حساس و حملات منطقه‌ای بوده که فراتر از یک جنگ متعارف، جنگی ترکیبی علیه ایران شکل داده است؛ ترکیبی از عملیات روانی، جنگ رسانه‌ای، جنگ اقتصادی، سایبری و حملات زمینی و هوایی. 

مهم‌ترین پرسش که سال‌ها مانع اقدام نظامی گسترده بود، پیامد‌های خطرناک آن بود؛ آیا حمله به تأسیسات حساس ایران، به طور ناخواسته روند توسعه سلاح‌های هسته‌ای و فناوری‌های هسته‌ای را تسریع نمی‌کند؟ و از سوی دیگر، آیا ایران در پاسخ به این حملات، دست به مقابله نظامی مستقیم و هدف‌گیری تأسیسات اسرائیل خواهد زد؟ 

این تردید‌ها باعث شد که دشمنان با احتیاط پیش روند و به جای حمله تمام‌عیار، به دنبال بازی روانی و علیه امنیت داخلی ایران باشند. اما حمله اخیر آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران، یک نقطه عطف است که نشان می‌دهد راهبرد فشار حداکثری به مرحله‌ای تازه ارتقا یافته است. حالا آمریکا وارد جنگ شده است؛ در واقع وارد یک منطق هجومی و نظامی مستقیم شده است. تحولات این حمله، ممکن است آتش تنش‌ها را بیش از پیش شعله‌ور کند. 

این حمله صرفا یک عملیات نظامی نیست، بلکه بخشی از سیاستی گسترده برای «مهار و تضعیف ایران» است که با جنگ رسانه‌ای و روانی همراه شده تا اختلافات و نارضایتی اجتماعی را تشدید کند. هدف از فشار تحریم‌های بی‌سابقه، خفه کردن اقتصاد ایران و ناامید کردن مردم جهت تسلیم شدن در برابر خواسته‌های دشمنان است. هم‌زمان، حملات سایبری و ترور‌های هدفمند علیه نیرو‌های امنیتی ایران نیز ابعاد این نبرد پیچیده را افزایش داده است. این تهدید چندجانبه، نمود یک جنگ ترکیبی پیشرفته است. 

از سوی دیگر، پاسخ ایران تا امروز هوشمندانه، هماهنگ و به دور از تنش‌زایی تمام‌عیار بوده است. مقاومت مردم و پایداری نیرو‌های مسلح، پشتوانه اصلی ناکامی دشمنان در ایجاد ناآرامی یا کشاندن کشور به جنگ تمام‌عیار است. شکل‌گیری اتحاد ملی در پی حملات اخیر نیز نشانه‌ای از بلوغ سیاسی و اجتماعی ایران است.

با توجه به تحولات روز، ایران باید ضمن افزایش قدرت دفاعی و امنیتی، سیاست‌های نرم‌افزاری خود را در دیپلماسی در حوزه‌های بین‌الملل و تحریم‌ها تقویت کند و هم‌زمان آمادگی لازم برای مقابله سخت را نیز داشته باشد. در نهایت، شرایط حساس امروز بیش از هر وقت دیگری نیازمند تدبیر، همدلی ملی و هوشیاری برای حفاظت از امنیت و منافع کشور است؛ مسیری که تنها با اراده ملی و حمایت یکپارچه مردم و حکومت میسر خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->