ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت بازدید استاندار خراسان رضوی و معاون رئیس جمهور از محل برگزاری مصاحبه آزمون استخدامی در مشهد هاکان فیدان در شورای امنیت خواستار توقف ماشین جنگی اسرائیل شد ترامپ خروج آمریکا از افغانستان را «بی‌کفایتی فاجعه‌بار» خواند توضیحات معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور درباره توزیع سهمیه استخدامی در استان‌ها | ۷۵ درصد مردم از نظام اداری کشور ناراضی هستند ۵۰ کشته در آتش‌سوزی مرگبار در الکوت عراق + فیلم واکنش ترکیه به حملات اسرائیل به سوریه | با قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی در تماسیم سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا: انتظار داریم تهران آغازگر مذاکرات تازه باشد حماس نتانیاهو را مانع اصلی برقراری آتش‌بس در غزه دانست عضو کابینه رژیم صهیونیستی به‌دلیل اختلاف با نتانیاهو بر سر سوریه، استعفا کرد سوریه، موضوع جلسه امروز شورای امنیت سازمان ملل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ادای احترام معاون رئیس‌جمهور و استاندار خراسان رضوی به مقام شهدای گمنام سخنگوی دولت: براساس منافع ملی درباره مذاکرات تصمیم می‌گیریم
سرخط خبرها

اعتراف رسانه آمریکایی: ادعای به تعویق افتادن برنامه هسته‌ای ایران اشتباه است

  • کد خبر: ۳۴۱۰۵۸
  • ۰۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۵
اعتراف رسانه آمریکایی: ادعای به تعویق افتادن برنامه هسته‌ای ایران اشتباه است
وبگاه پولتیکو گزارش کرد که ادعای معاون ترامپ مبنی بر اینکه حملات به ایران، برنامه هسته‌ای این کشور را «به طور قابل توجهی» به عقب رانده، اشتباه است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وبگاه «پولتیکو» گزارش کرد که «جی‌دی ونس» معاون ترامپ گفت حملات به ایران برنامه هسته‌ای‌اش را «به‌طور قابل توجهی عقب انداخت». او اشتباه می‌کند.

این حملات احتمالاً تنها باعث تأخیر در برنامه هسته‌ای ایران شده‌اند و چه بسا انگیزه بیشتری هم به آن داده‌اند.

طبق این گزارش، صبح یک‌شنبه، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، جی‌دی ونس، اعلام کرد که حملات هوایی روز شنبه به ایران، «به شکل چشم‌گیری» برنامه هسته‌ای این کشور را عقب رانده است. چندی پیش از آن، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مدعی شده بود که این عملیات «به‌طور کامل تاسیسات کلیدی هسته‌ای ایران را نابود کرده است».

پولتیکو با اشاره به اظهارات این مقام‌های آمریکایی ادامه داد، گرچه تصاویر ماهواره‌ای از ساختمان‌های تخریب‌شده و کوه‌های دچار فروریزش، ظاهراً این ادعا‌ها را تأیید می‌کنند، اما این اظهارات، بیش از حد خوش‌بینانه‌اند. در واقعیت، ایران به‌احتمال زیاد می‌تواند در زمانی کمتر از یک سال، برنامه خود را دوباره احیا کند.

این وبگاه آمریکایی ادامه داد، بعلاوه، پس از این حملات، خطر تصمیم‌گیری تهران برای عبور از صرفاً غنی‌سازی و ذخیره اورانیوم و حرکت به‌سوی ساخت واقعی یک بمب هسته‌ای، افزایش یافته است.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، ژنرال دن کین، اعلام کرد که هر سه هدف حمله‌شده، از جمله سایت زیرزمینی فردو، ظاهراً «آسیب بسیار شدید» دیده‌اند، اما در عین حال هشدار داد که ارزیابی نهایی «زمان‌بر» خواهد بود. با این وجود، ایران احتمالاً همچنان اورانیوم غنی‌شده، قطعات سانتریفیوژ و دانش فنی مورد نیاز را در اختیار دارد که این سه مورد به ایران امکان می‌دهد تا برنامه هسته‌ای‌اش را به‌سرعت از نو بسازد.

این گزارش سپس ادامه می‌دهد، در مرحله نخست، مشخص نیست که این حملات، چه مقدار از اورانیوم با درجه غنای تسلیحاتی یا نزدیک به آن را نابود کرده‌اند. به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تا ۱۷ مه، ایران حدود ۹۰۰ پوند اورانیوم با غنای ۶۰ درصد ذخیره کرده بود که در صورت غنی‌سازی بیشتر، برای ساخت چند بمب هسته‌ای کافی است.

بنا به گزارش پولتیکو، رافائل گروسی، مدیر کل آژانس، پیش از شروع درگیری‌ها گفته بود ایران ممکن است بخشی یا تمام این مواد را از محل تحت نظارت آژانس خارج کرده باشد. خود ونس نیز ساعاتی پیش از سخنرانی‌اش، به باقی‌ماندن این مواد در اختیار ایران اشاره کرده بود.

این رسانه آمریکایی ادامه داد که یران شانس خوبی برای مخفی نگه‌داشتن این اورانیوم غنی‌شده دارد. این مواد معمولاً در سیلندر‌هایی شبیه به کپسول غواصی نگهداری می‌شوند و بنابراین شناسایی و ردیابی آنها، حتی برای دستگاه‌های اطلاعاتی پیشرفته‌ای مثل آمریکا و رژیم صهیونیستی، کار ساده‌ای نیست.

از سوی دیگر، تجهیزات لازم برای غنی‌سازی بیشتر احتمالاً هنوز در اختیار ایران باقی‌مانده است.

پولتیکو با اشاره به این موارد نوشت، حتی اگر اسرائیل موفق شده باشد تمام سایت‌های تولید سانتریفیوژ را نابود کند که بعید است، ایران همچنان ذخایر بزرگی از قطعات این تجهیزات را در اختیار دارد. همان‌طور که اورانیوم غنی‌شده به‌راحتی جابه‌جا می‌شود، این قطعات هم کوچک و هم قابل حمل و سخت قابل ردیابی هستند.

این گزارش سپس ادامه داد که بعلاوه، با توجه به اینکه ایران پیش از حملات، تأسیسات کلیدی خود را تخلیه کرده بود، به‌احتمال زیاد بیشتر دانشمندان و تکنسین‌های باتجربه‌اش همچنان در سلامت هستند. اگر ایران کار را با اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصد و تنها ۱۰۰ تا ۲۰۰ سانتریفیوژ فعال آغاز کند، ممکن است ظرف چند هفته اورانیوم با درجه تسلیحاتی لازم برای ساخت بمب را تولید کند.

تأسیسات لازم برای این کار، به‌مراتب کوچک‌تر از سایت فردو (که برای چند هزار سانتریفیوژ طراحی شده) یا نطنز (ده‌ها هزار سانتریفیوژ) خواهد بود. چنین سایتی می‌تواند در دل یک واحد صنعتی کوچک یا حتی زیر کوهی بلندتر از فردو ساخته شود. البته احتمالاً ایران بلافاصله ساخت آن را شروع نخواهد کرد، چون اولویت اصلی در حال حاضر حفظ امنیت مواد، تجهیزات و پرسنل است. اما به‌محض صدور دستور، تکنسین‌های ایرانی می‌توانند با توجه به سرعت نصب سانتریفیوژ‌های جدید در سال‌های اخیر، چنین سایتی را در کمتر از یک سال و چه بسا حتی زودتر راه‌اندازی کنند.

این گزارش تحلیلی سپس مدعی شد که حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای انگیزه ایران را برای ساخت بمب بیشتر می‌کند.

در این گزارش آمده است، از همه بدتر، ممکن است حملات اخیر آمریکا و اسرائیل، انگیزه ایران را برای ساخت بمب تقویت کرده باشند. در دو دهه گذشته، به‌نظر می‌رسید ایران بیشتر به دنبال ظرفیت ساخت بمب در صورت نیاز بوده تا خود سلاح هسته‌ای. با این حال، جامعه اطلاعاتی پیش از حمله آمریکا هشدار داده بود که هدف قرار دادن فردو ممکن است تهران را به تصمیم‌گیری سیاسی برای ساخت بمب وادارد.

بر اساس این گزارش، اگر ایران این تصمیم را بگیرد، باید اورانیوم غنی‌شده خود را «تسلیحاتی» کند یعنی آن را به بمبی واقعی و قابل پرتاب تبدیل کند. درباره مدت زمان این فرایند، اختلاف‌نظر‌هایی میان آمریکا و اسرائیل و حتی درون دولت آمریکا وجود دارد. خوشبینانه‌ترین برآورد اطلاعاتی این است که این روند حدود یک سال طول می‌کشد. با توجه به اینکه ایران می‌تواند هم‌زمان روی تولید اورانیوم و طراحی بمب کار کند، فرایند تسلیحاتی‌سازی احتمالاً خیلی مانع پیشرفت ایران نخواهد شد.

پولتیکو در بخش پایانی گزارش خود نوشت، ادامه داد که این برآورد که حتی پس از حملات هوایی، ایران می‌تواند ظرف یک سال از لحظه تصمیم‌گیری، به بمب هسته‌ای برسد، صرفاً یک تخمین است.

تاسیسات هسته‌ای ایران در حالی مورد تجاوز آمریکا و اسرائیل قرار گرفت که بسیاری بر این باورند که در حالیکه رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالیکه به بهانه بازرسی از تاسیسات هسته‌ای ایران به ایران سفر می‌کند، اطلاعات ریزی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران را در اختیار صهیونیست‌ها و غربی‌ها قرار داده و زمینه را برای این تجاوز فراهم آورده است.

در همین راستا، وزیر خارجه پیشین ایران منوچهر متکی به تازگی در مصاحبه‌ای تصریح کرد که ایران اسنادی را در اختیار دارد که نشان می‌دهد گروسی جاسوس صهیونیست‌ها است و تمامی اطلاعات ریز از تاسیسات هسته‌ای ایران را در اختیار اسرائیل قرار داده است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->