وزیر دفاع روسیه: اوضاع در خاورمیانه به‌شدت بدتر شده است بقایی: ایران مصمم به حفظ حق قانونی استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای است ویتکاف: برداشتن برخی تحریم‌های ایران، پیامی به تهران و پکن است اردوغان: اسرائیل با بی‌ثبات‌کردن منطقه، امنیت خود را تضمین نخواهد کرد یک نماینده مجلس مطرح کرد: شکست کودتای استکبار علیه جمهوری اسلامی ایران ترامپ: خبرنگار سی‌ان‌ان را توبیخ و مثل سگ اخراج کنید جولانی: مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل در جریان است ضربه مهلک ایران به مراکز تربیت خلبانان و مهندسان صنایع تسلیحاتی اسرائیل دیدار پزشکیان با فرماندهان و جمعی از کارکنان فراجا | تقدیر رئیس جمهور از تلاش‌های شبانه‌روزی کارکنان فراجا دستگیری جاسوس‌های اسرائیل در استان‌های اصفهان و فارس (۴ تیر ۱۴۰۴) تشکیل شورای معاونین وزارت اطلاعات با حضور پزشکیان صهیونیست‌ها ۴۰ هزار ثبت خسارت در جنگ ۱۲ روزه ثبت کردند طرح بازسازی مناطق خسارت دیده از حمله اسرائیل به ایران نهایی شد یک مقام روسی: اصرار بر غنی‌سازی صفر در ایران مغایر ان‌پی‌تی است وزیر دفاع به چین سفر کرد + فیلم ابراز امیدواری اردوغان برای پایداری آتش‌بس بین اسرائیل و ایران اعزام ۷۲۰۰ خادم در قالب گروه‌های مختلف از خراسان رضوی به مناطق خدمت‌رسانی پیاده‌روی اربعین ۱۴۰۴ واکنش تند ویتکاف پس از افشای اطلاعات نتایج حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران نظر آمریکایی‌ها درباره حمله ترامپ به تاسیسات هسته‌ای ایران چیست؟ گزارش وزارت اطلاعات از «مصافی شدید و بی‌امان در لایه‌های پنهان جبههٔ نبرد با استکبار و صهیونیزم» (۴ تیر ۱۴۰۴) اذعان بن گویر به نقض آتش بس از سوی «اسرائیل» سردار شادمانی به شهادت رسید | قرارگاه خاتم‌الانبیاء: انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست خود را به خون شهید شادمانی آلوده کردند اولیانوف به تعلیق همکاری ایران با آژانس اتمی واکنش نشان داد گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و رئیس جمهور مصر: ایران آماده همکاری برای ارتقای شرایط امنیتی و تقویت صلح و ثبات منطقه است بیانیه دولت جمهوری اسلامی ایران به مردم ایران (۴ تیر ۱۴۰۴) ترامپ: جنگ ایران و اسرائیل تمام شده است ترامپ ادعا کرد که هفته آینده با ایران مذاکره می‌کند
سرخط خبرها

گروسی: آژانس باید محل نگهداری اورانیوم غنی شده ایران را بداند

  • کد خبر: ۳۴۱۱۳۵
  • ۰۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۲:۵۰
گروسی: آژانس باید محل نگهداری اورانیوم غنی شده ایران را بداند
مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان جاده‌صاف کن تهاجم رژیم صهیونیستی و آمریکا به تأسیسات هسته‌‌ای ایران، در مصاحبه‌ای مدعی شد که آژانس باید محل نگهداری گرم به گرم مواد غنی‌سازی شده ایران را بداند.

به گزارش شهرآرانیوز، در شرایطی که مقامات ایران طی روز‌های گذشته بار‌ها از نقش‌آفرینی مخرب  «رافائل گروسی» مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تهاجم رژیم صهیونیستی و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای انتقاد کرده‌اند، او در تازه‌ترین اظهارات خود اعلام کرد که این نهاد بین‌المللی از محل دقیق حدود ۹۰۰ پوند (معادل نزدیک به ۴۰۰ کیلوگرم) اورانیوم غنی‌شده احتمالی ایران اطلاع ندارد.

این در حالی است که مسئولان ایرانی پیش‌تر تأکید کرده‌اند این مقدار اورانیوم به عنوان اقدامی پیشگیرانه، پیش از حملات اخیر به تأسیسات هسته‌ای کشور به مکانی امن منتقل شده است.

گروسی در مصاحبه با شبکه آمریکایی فاکس‌نیوز، در پاسخ به پرسشی درباره محل نگهداری این اورانیوم غنی‌شده، گفت: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچ اطلاعاتی از محل فعلی این ماده ندارد.»

وی افزود که مقام‌های ایرانی به آژانس اطلاع داده‌اند که برای حفظ ایمنی تأسیسات، اقداماتی انجام داده‌اند که ممکن است شامل انتقال این مواد باشد، اما جزئیات دقیقی در این باره ارائه نشده است.

مدیرکل آژانس همچنین با اشاره به حملات صورت‌گرفته به تأسیسات هسته‌ای نطنز و اصفهان، مدعی «آسیب‌های شدید» به این تأسیسات شد و افزود که هنوز امکان ارزیابی کامل خسارات وجود ندارد.

گروسی اما بدون اشاره به اقدامات مخرب آژانس به خصوص گزارش مغرضانه این نهاد بین‌المللی که زمینه تجاوز به ایران شد، بار دیگر خواستار از سرگیری فعالیت‌های بازرسان شد و ادعا کرد که «تنها راه برای روشن شدن این ابهامات، بازگشت هرچه سریع‌تر بازرسان آژانس به ایران و ازسرگیری فعالیت‌های بازرسی است».

این ادعا در حالی است که برنامه هسته‌ای ایران طی سالیان گذشته تحت شدیدترین بازرسی‌ها قرار داشت، موضوعی که در هیچ کدام از کشورهای عضو ان.پی.تی نمونه مشابه ندارد.

رافائل گروسی همچنین مدعی شد که «ایران موظف است تمامی مواد هسته‌ای خود را گزارش کند. ما باید گرم به گرم محل نگهداری اورانیوم غنی شده را بدانیم». او ادعا کرد که این مسأله جزو وظایف ذاتی آژانس است و در تمامی کشورهای عضو ان پی تی اعمال می‌شود. این ادعا در حالی است که در حالی که هیچ کشوری به اندازه ایران تاکنون با آژانس همکاری نکرده است.

به عنوان مثال کشور آمریکا که از سال ۱۹۶۸ عضو ان. پی تی است تمامی فعالیت‌های هسته‌ای خود را به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش نمی‌دهد و فعالیت‌های مرتبط با برنامه‌های تسلیحاتی هسته‌ای این کشور تحت نظارت آژانس قرار ندارد و معمولاً از شمول بازرسی‌های آژانس خارج است.

همچنین اظهارات گروسی در حالی مطرح می‌شود که ایران همواره بر شفافیت برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود و پایبندی به تعهدات بین‌المللی تأکید داشته و اقدامات اخیر خود را در راستای حفظ امنیت ملی و مقابله با تجاوزات غیرقانونی دشمنان اعلام کرده است.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز روز گذشته در واکنش به درخواست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای اطلاع از محل نگهداری اورانیوم غنی‌سازی شده ایران گفته بود: «آژانس می‌خواهد بداند اورانیوم غنی شده ایران کجاست چون می‌خواهند دوباره بمبارانش کنند و عصبانی هستند».

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->