اوحدی: حقوق شهدای غیرنظامی در هیئت دولت تعیین تکلیف می‌شود تأکید رئیس بنیاد شهید بر مستندسازی دقیق از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه افتتاح مشترک سامانه سجا بین ایران و عراق برای تسهیل تردد زائران رئیس ستاد اربعین عراق: تأمین امنیت زائران برای ما در اولویت قرار دارد افتتاحیه مدرسه دارالعلم در حرم امام‌رضا(ع) توقیف یک تریلی با راننده ۱۳ ساله شهادت ۳۴ دانش آموز ایرانی به دست رژیم کودک کش اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه + تصاویر و اسامی مشهد در آستانه میزبانی از جمعیت میلیونی زائران در دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ | ثبت‌نام ۴۵۰ کاروان پیاده تا امروز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیام آیت‌الله سیستانی در پی فاجعه الکوت عراق استقبال از پیکر «سردار شهید غلامحسین غیب‌پرور» در فرودگاه شیراز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گذر از مرز مهران در کمتر از ۵ ثانیه | همه چیز برای زائران اربعین مهیاست لزوم اجرای طرح ملی احیای پیوند قرآن و مسجد همایش بانوان زینبیِ عرب‌زبان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد زائران اربعین در چه رده سنی نیاز به مجوز ندارند؟ پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران ایوان و مناره عباسی حرم مطهر امام رضا(ع) مرمت شد
سرخط خبرها

چرایی عزاداری برای امام حسین(ع) قبل از سالروز شهادتش

  • کد خبر: ۳۴۱۶۰۷
  • ۰۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۶
چرایی عزاداری برای امام حسین(ع) قبل از سالروز شهادتش
یک کارشناس مذهبی به تبیین دلایل برگزاری مراسم عزاداری قبل از واقعه عاشورا و شهادت امام حسین(ع) پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام مهدی عدالتیان در خصوص چرایی اینکه عزاداری برای امام حسین (ع) زودتر از سالروز شهادت ایشان آغاز می‌شود، اظهار کرد: این موضوع که چرا سوگواری برای امام حسین (ع) ۱۰ روز زودتر آغاز می‌شود سوال برانگیز است، اما وقتی می‌خواهیم سالگرد آن مصیبت بزرگ را گرامی بداریم، با نزدیک شدن به آن روز، خود را برای آمادگی بیشتر و بهتر مهیا می‌کنیم.

وی اضافه کرد: هدف از برگزاری مراسم عزاداری قبل از سالروز شهادت سیدالشهدا و یاران شهیدش، تجلیل از رشادت‌ها، ایستادگی در برابر ظلم، دفاع از مظلوم و احقاق حق است؛ این به نوعی استقبال از آن واقعه است.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: نکته دیگر این است که اگرچه روز عاشورا، روز شهادت همه شهدای کربلا است، اما مقدمات این مصیبت پیش از آن آغاز شده بود. با ورود حضرت مسلم (ع) به کوفه و شهادت ایشان در روز عرفه و جنایاتی که پس از آن رخ داد، برخی از همراهان ایشان نیز دستگیر و به شهادت رسیدند.

عدالتیان خاطرنشان کرد: بنابراین عزاداری ما دو جهت دارد: نخست، آماده شدن برای استقبال از مراسم بسیار سنگین و مصیبتی که در زیارت عاشورا می‌خوانیم، مصیبتی که بر اهل آسمان نیز سنگین بود، چه رسد به اهل زمین. دوم، عزاداری برای مصیبت‌هایی مانند شهادت حضرت مسلم (ع)، ممانعت از ورود امام حسین (ع) به کوفه و عدم اجازه بازگشت به ایشان، که همگی پیش از روز عاشورا رخ دادند.

وی تصریح کرد: نکته سوم این است که شهادت امام حسین (ع) نماد ظلم‌ستیزی در عالم است. از همین رو، از روز اول محرم، این نماد برافراشته می‌شود و جهان تشیع و محبان امام حسین (ع) اعلام آمادگی می‌کنند. این عزاداری‌ها نه تنها برای مصیبت‌های قبل از روز عاشورا است، بلکه تجدید بیعت و عهد با امام حسین (ع) و آمادگی برای استقبال از این مراسم معنوی را نیز در بر می‌گیرد.

این کارشناس مذهبی عنوان کرد: امسال با توجه به شرایط جنگ تحمیلی ۱۲ روزه که از سوی ستمکاران جهان و به سرکردگی آمریکا، منفورترین فرد عالم، یعنی ترامپ، بر کشورمان تحمیل شد برگزاری مراسم عاشورا باید با رویکردی متفاوت و تأکید بر ابعاد حماسه عاشورا صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه در این شرایط باید بر چند بعد کلیدی بیشتر تمرکز کنیم، گفت: تبیین ماهیت ظلم و ستمی که امروز در جهان، به ویژه از سوی استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی بر کشور‌های مختلف تحمیل شده است، باید مورد توجه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در منابر باید به بررسی خصوصیات ظالمان در آیات قرآن و روایات، پرداخته شود تا مردم بتوانند آنها را بهتر شناسایی کنند.

عدالتیان با تاکید بر تبیین دشمن‌شناسی و دوست‌شناسی در مجالس عزاداری افزود: آگاهی‌بخشی درباره ویژگی‌های منافقان که همواره با خیانت به کشور‌های اسلامی و کمک به دشمن، به ارزش‌های اسلامی ضربه زده‌اند ضروری است این مباحث باید با تأکید بر جهاد تبیین، همانطور که رهبر معظم انقلاب تأکید داشته‌اند، به صورت گسترده‌تر مطرح شود.

این کارشناس دینی اظهار کرد: هدف این است که ملت ایران و مردم جهان با این ویژگی‌ها آشنا شوند، دشمن را بهتر بشناسند و مصمم‌تر در جهاد با دشمن شرکت کنند. هر فرد در هر پست و مقامی، اعم از دانشگاهیان، حوزویان، رزمندگان، عموم مردم و به ویژه مبلغان، رسانه‌ها، هنرمندان و اصحاب قلم باید سهم خود را در این جهاد ادا کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->