رونمایی از طرح جدید دیوارنگاره میدان انقلاب تهران وقتی آیین، هویت می‌شود | «محفل محترم» از کارکرد اجتماعی عزاداری در یزد می‌گوید آمادگی ۷۴۶ موکب از سوی کانون‌های مساجد کشور برای خدمت به زائران اربعین استان فارس محور جدید بین المللی حرکت زائران اربعین آغاز مستندنگاری زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه (۳۱ تیر ۱۴۰۴) بهترین زمان برای شروع پیاده‌روی اربعین چه روزی است؟ اعزام اولین گروه از خادمان موکب حرم بانوی کرامت به عراق (۳۱ تیر ۱۴۰۴) تجهیز مواکب حسینی با اقلام غذایی و خدماتی توسط آستان قدس علوی در آستانه اربعین ۱۴۰۴ تابستانی متفاوت برای کودکان مشهدی | از قصه و نمایش تا حرم‌گردی و مسابقه در حرم مطهر امام رضا(ع) احداث زائرسرای امام‌رضا(ع) در مرز ریمدان استان سیستان و بلوچستان برای خدمت به زائران پاکستانی درباره شهید سردار محمد کاظمی، رئیس سازمان اطلاعات سپاه | مبارز بی‌ادعا رعایت آداب میهمانی درکنار اجرای قانون تصمیم وزیر بهداشت برای وضعیت آزمون دستیارانی که به زیارت اربعین ۱۴۰۴ می‌روند، چیست؟ امام جمعه موقت تهران: ادغام مذاهب، اقدامی ضد وحدت است آموزه‌های سوره انفال در بیانات رهبر معظم انقلاب | ایران را قوی کنیم عاشورا در آیینه نسخ خطی و صنعت چاپ مرز چذابه از پنجم مرداد ۱۴۰۴ میزبان نخستین زائران اربعین خواهد بود ترافیک تردد زائران اربعین در پل جدید حمیدیه (۳۱ تیر ۱۴۰۴) چند نکته برای اینکه در مسیر پیاده‌روی اربعین، با مشکل مواجه نشوید آخرین آمار ثبت‌نام در سامانه سماح (۳۱ تیر ۱۴۰۴) + فیلم
سرخط خبرها

طرح «میز خدمت حقوقی» با حضور وکلای قوه‌قضائیه در مساجد خراسان رضوی اجرا می‌شود

  • کد خبر: ۳۴۲۱۶۴
  • ۰۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۳
طرح «میز خدمت حقوقی» با حضور وکلای قوه‌قضائیه در مساجد خراسان رضوی اجرا می‌شود
رئیس مرکز وکلای قوه‌قضائیه خراسان رضوی از اجرای طرح «میز خدمت حقوقی» در روز‌های یکشنبه هر هفته در مساجد مشهد و دیگر شهر‌های استان خبر داد.

رضا حضرتی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، از اجرای سراسری طرحی با هدف ارائه خدمات حقوقی رایگان در مساجد خبر داد و گفت: مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه‌قضائیه، براساس وظایف قانونی خود، علاوه بر ارائه خدمات حقوقی و مشاوره‌ای، مسئولیت احیای حقوق عامه را نیز برعهده دارد.

وی افزود: در این راستا، طرحی باعنوان «میز خدمت حقوقی» در روز‌های یکشنبه هر هفته در مساجد مشهد و دیگر شهر‌های استان اجرا می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در قالب این طرح، همکاران ما با حضور در مساجد، ضمن ارائه مشاوره‌های حقوقی رایگان به نمازگزاران، تلاش می‌کنند بسیاری از اختلافات را پیش از ورود به فرایند‌های قضایی، در همان مرحله ابتدایی حل‌وفصل کنند. در واقع، هدف این است که از افزایش بی‌رویه پرونده‌های قضایی جلوگیری شود.

حضرتی با اشاره به نقش حمایتی این طرح از شهروندان کم‌برخوردار گفت: اگر فردی به دلیل عدم تمکن مالی امکان طرح دعوا یا بهره‌مندی از خدمات حقوقی را نداشته باشد، با همکاری نهاد‌هایی مانند کمیته امداد، بهزیستی یا حتی صرفاً با معرفی امام‌جماعت و هیئت‌امنای محل، می‌تواند از خدمات رایگان مرکز استفاده کند. خدمات ما برای این گروه‌ها رایگان و بی‌منت ارائه می‌شود.

رئیس مرکز وکلای قوه‌قضائیه خراسان رضوی در بخش دیگر سخنان خود گفت: یکی دیگر از محور‌های این طرح، پیگیری مشکلات عمومی محلات است. در برخی مناطق، شهروندان با مشکلات حقوقی گسترده‌ای مواجه‌اند که توانایی پیگیری فردی آن را ندارند. در این موارد، مرکز وکلا به‌نمایندگی از مردم محله، موضوع را از طریق مراجع اداری یا قضایی پیگیری می‌کند.

مقابله با مؤسسات حقوقی غیرمجاز

رئیس مرکز وکلای قوه‌قضائیه خراسان رضوی به یکی از طرح‌های ویژه این مرکز با همکاری صداوسیما و حفاظت اطلاعات دادگستری استان اشاره کرد و گفت: در حال برنامه‌ریزی برای مقابله با مؤسسات حقوقی غیرمجاز و متخلف در سطح شهر مشهد و دیگر شهر‌ها هستیم. این مؤسسات با سوءاستفاده از اعتماد مردم، گاه موجب تضییع حقوق شهروندان می‌شوند. ما با پیگیری‌های جدی به‌دنبال مسدودسازی فعالیت این مراکز هستیم.

وی گفت: رسانه‌ها می‌توانند بازوی اطلاع‌رسانی و حتی گزارش‌دهی ما در این زمینه باشند. شما رسانه‌ها اگر با چنین تخلفاتی مواجه شدید، می‌توانید با مرکز ما تماس بگیرید تا از جنبه حقوقی پیگیری لازم صورت گیرد. معاونت‌های مرتبط در دادگستری کل استان نیز در این مسیر همراه ما هستند.

همکاری با رسانه‌ها برای شناسایی آسیب‌های حقوقی عمومی

حضرتی با تأکید بر نقش رسانه‌ها در شناسایی مشکلات حقوقی عمومی افزود: ما از خبرنگاران درخواست داریم در صورت مواجهه با معضلات و چالش‌های عمومی که جنبه حقوقی دارند، موضوع را با ما در میان بگذارند.

وی گفت: بسیاری از پرونده‌ها مانند پرونده‌های خودرو یا املاک با تعداد زیاد شاکی، که از طریق واحد ارتباطات مردمی قوه‌قضائیه به ما ارجاع می‌شوند، نیاز به رسیدگی تخصصی دارند. ما این موضوعات را در قالب کارشناس بررسی کرده و در صورت نیاز، گزارش‌های تخصصی به مقام قضایی ارائه می‌دهیم.

مشورت قبل از اقدام حقوقی، توصیه مؤکد به شهروندان

وی با توصیه به شهروندان برای استفاده از مشاوره حقوقی پیش از هر اقدام قضایی یا حقوقی گفت: مشورت با افراد متخصص، به کاهش ریسک و خسارات احتمالی کمک می‌کند. متأسفانه برخی از شهروندان بدون آگاهی لازم، اقدامات حقوقی پرهزینه‌ای انجام می‌دهند که می‌توانند با یک مشاوره ساده، از بروز آن‌ها جلوگیری کنند.

حضرتی خاطرنشان کرد: قوانین دائماً در حال تغییر هستند و تنها یک کارشناس حقوقی می‌تواند اطلاعات به‌روز و قابل‌اعتماد ارائه دهد. ما توصیه می‌کنیم قبل از هر اقدام، از مشاوران موردتأیید قوه‌قضائیه مشاوره بگیرید.

گسترش طرح به شهرستان‌ها و استمرار ارتباط با مساجد

رئیس مرکز وکلای قوه‌قضائیه خراسان رضوی در پاسخ به پرسشی درباره گسترش این طرح به شهرستان‌ها گفت: در حال حاضر این طرح در چندین حوزه قضایی آغاز شده و در حال گسترش به سایر شهرهاست. به عنوان نمونه، در فریمان با همراهی رئیس‌کل دادگستری، این طرح از هفته‌های آینده اجرایی خواهد شد. همکاران ما در همه حوزه‌های قضایی استان حضور دارند و در کنار مردم خواهند بود.

وی ابراز داشت: هرچند حضور ما در هر مسجد ممکن است سالی یک‌بار صورت گیرد، اما از طریق ارتباط مستمر با امام‌جماعت و هیئت‌امنا، پیگیری مسائل و ارجاع شهروندان ادامه خواهد داشت.

حضرتی در پایان گفت: بیش از چهار سال است که این طرح به صورت ملی در سراسر کشور اجرا می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->