به گزارش شهرآرانیوز، محمدحسن زدا در این باره اظهار کرد: کارگران میتوانند با مراجعه به اداره کار و ارائه مستندات، فرآیند دریافت بیمه بیکاری را آغاز کنند و در صورت تأیید بیکاری، برای دریافت مستمری به سازمان تأمین اجتماعی معرفی خواهند شد.
وی با تأکید بر اینکه این حمایت بر اساس قانون بیمه بیکاری و با هدف جبران خسارات ناشی از حوادث پیشبینی نشده انجام میشود، افزود: وقتی کارگری بهدلیل جنگ یا بلایای طبیعی بدون اراده شخصی بیکار میشود، صندوق بیمه بیکاری موظف است تا زمان بازگشت به کار یا یافتن شغل جدید، از او حمایت مالی کند. البته به دلیل حجم بالای کارگاهها، امکان بازرسی همزمان از همه آنها وجود ندارد. در چنین شرایطی، کارگاهها باید بهصورت رسمی وضعیت تعطیلی خود را اعلام کنند تا امکان رسیدگی قانونی فراهم شود.
وی روند رسیدگی به این پروندهها را در شرایط کنونی نسبت به گذشته بسیار سریعتر دانست و گفت: امروز، با سیستمی شدن روندها در اداره کار و تأمین اجتماعی، پیگیری این درخواستها بسیار روانتر از گذشته انجام میشود و نگرانی از بابت طولانی بودن مراحل نباید مانع مراجعه افراد شود.
زدا در خاتمه از ضعف اطلاعرسانی در این زمینه انتقاد کرد و گفت: در شرایط جنگی، وظیفه همه نهادها حمایت از نیروی کار کشور و رفع دغدغههای آنهاست ضمن اینکه ذخایر صندوق بیمه بیکاری، از محل ۳ درصدی تأمین میشود که سالها از حقوق کارگران کسر شده و این منابع دقیقاً برای چنین روزهایی است که باید صرف شود.
منبع: ایسنا