رسانه آمریکایی: از خیال‌پردازی تجزیه ایران دست بردارید تاکید روسای جمهور روسیه و فرانسه بر حق مشروع ایران برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای هشدار وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی: تقابل بعدی ما با ایران دشوار‌تر و پیچیده‌تر خواهد بود سازمان ملل فاش کرد: بیش از ۶۰ شرکت از شهرک‌سازی و نسل‌کشی در غزه حمایت می‌کنند حمله خمپاره‌‌های سرایا القدس و القسام به نظامیان و خودرو‌های ارتش اسرائیل اعتراف بلومبرگ به همکاری آژانس با آمریکا و اسرائیل علیه ایران شلیک یک فروند موشک بالستیک از یمن به اراضی اشغالی (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ۱۹ هزار صهیونیست در پی حملات ایران بی خانمان شدند اصابت دقیق موشک‌‌های ایرانی به ۱۰ مرکز راهبردی اسراییل وزیر خارجه عمان: تاکنون موعدی برای ازسرگیری مذاکرات مشخص نشده است عراقچی: غرب آسیا درآستانه یک دوراهی تاریخی است جفری ساکس: اسرائیل در صورت درگیری مجدد با ایران، ضربات شدیدتری می‌خورد سردار جعفری: بعید است رژیم صهیونیستی بزودی بتواند توان خود را احیا کند گفت‌وگوی تلفنی پوتین و ماکرون با محوریت ایران و اوکراین سنای آمریکا لایحه جنجالی ترامپ را تصویب کرد پزشکیان از برخی مناطق آسیب‌دیده از تهاجم رژیم صهیونیستی بازدید کرد ترامپ: با نتانیاهو حمله به ایران را جشن خواهم گرفت دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس: برنده واقعی جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی ایران بود موضع‌گیری جدید ترامپ درباره ایران تلاش عجیب ترامپ برای برکناری گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین ۵۰ جاسوس اسرائیل در سیستان و بلوچستان دستگیر شدند (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ۱۱۶ نفر در یک روز در نوار غزه به شهادت رسیدند (۱۰ تیر ۱۴۰۴) ترامپ: با نتانیاهو درباره ایران و غزه دیدار می‌کنم اسموتریچ به شکست ارتش اسرائیل در نوار غزه اذعان کرد مقتدی صدر با آیت‌الله سیستانی دیدار کرد ایران اتهام‌زنی آلمان را رد کرد نخست وزیر پاکستان و معاون وزارت خارجه روسیه دفتر یادبود شهدای اقتدار را امضا کردند + فیلم
سرخط خبرها

جفری ساکس: اسرائیل در صورت درگیری مجدد با ایران، ضربات شدیدتری می‌خورد

  • کد خبر: ۳۴۲۶۳۹
  • ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۷
جفری ساکس: اسرائیل در صورت درگیری مجدد با ایران، ضربات شدیدتری می‌خورد
تحلیلگر برجسته آمریکایی با اشاره به جنگ ایران و اسرائیل تأکید کرد که رژیم صهیونیستی متحمل «خسارات عظیمی» شده و آن را به شدت سانسور کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ استاد دانشگاه هاوارد جفری ساکس شب گذشته در برنامه «جاج آندرو ناپولیتانو» با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ درباره «نابودی توانایی هسته‌ای ایران» گفت: «این کاملاً نادرست است. ایران با اورانیوم غنی‌شده خود منتظر نماند که این حادثه رخ دهد.»

وی در این باره افزود که ایران به «تقریباً به طور قطعی» اورانیوم غنی‌سازی شده خود را به دیگر تأسیسات منتقل کرده است و ایران همچنان سانتریفیوژ دارد.

تحلیلگر اظهارات برخی رسانه‌ها درباره عقب افتادن چند ماهه برنامه هسته‌ای ایران گفت که «من حتی از این موضوع نیز مطمئن نیستم. با توجه به تمامی تحلیل‌هایی که ما شنیدیم، به سادگی بگویم هیچ راهی نیست که یک نتیجه قطعی بتوانیم بگیریم که این (حمله) ظرفیت هسته‌ای ایران را برچیده است. این کار را نکرده است.»

جفری ساکس افزود: «این مهم است که بگویم که ایران برای ۲۰ سال است که کاملاً صریح گفته که بمب هسته‌ای نمی‌خواهند. آنها نمی‌خواهند خود را به این روش، هدف جنگ هسته‌ای قرار دهند. اما آنها نمی‌خواهند توسط «دولت قاتل اسرائیلی» سقوط کنند.»

اقتصاددان مشهور افزود: «هفته گذشته یک تلاشی بود توسط دولت اسرائیل، خطرناک‌ترین در تمام جهان، برای قتل رهبران ایران، از جمله مقامات دولتی. آنها در قتل‌های زیادی موفق بودند، اما در عملیات تغییر حکومت موفق نبودند.»

وی درباره بی‌اثر بودن تهاجم آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران گفت: «بعد هم بمباران آمریکا علیه این سایت‌ها آمد. این هیچ تغییری در محاسبات هسته‌ای ایجاد نکرد، اما همه چیز را از جهاتی بدتر کرد... تنها کاری که کرد این بود که شرایط را خطرناک‌تر کرد، چرا که الان هیچ نظارتی در کار نیست.»

جفری ساکس تشریح کرد: «ایرانی‌ها بدون هیچ شک و شبهه‌ای می‌دانند که هدف عملیاتی مرگبار برای تغییر حکومت بودند، آنها می‌دانند که آمریکا در آن مشارکت داشت. آنها می‌دانند که کشور‌های دست‌نشانده اروپایی یک کلمه از سوی خودشان در این باره نخواهند گفت. اینها شرایط امروز را نسبت به هفته پیش امن‌تر نمی‌کند، بلکه همه چیز را خطرناک‌تر می‌کند.»

وی با اشاره به فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی آیت‌الله خامنه‌ای درباره بمب هسته‌ای گفت: «اگر ایران می‌خواست بمب بسازد، در گذشته می‌توانست. همه می‌دانند که از سال‌ها پیش یک حکم دینی هست که ایران بمب نمی‌خواهد. سال‌ها مذاکره بود که در آن ایران گفت که ما مواد هسته‌ای خود را می‌دهیم. ما آماده نظارت هستیم. ما بمب نمی‌خواهیم.»

وی در پاسخ به سؤال مجری درباره تسلیحات هسته‌ای اسرائیل گفت: «با این که اسرائیل تسلیحات هسته‌ای متعددی دارد. نه تنها اسرائیل سلاح اتمی دارد و نه تنها عضو پیمان عدم اشاعه نیست، بلکه هیچ نظارتی بر کار‌هایی که اسرائیل می‌کند، نیست. در تمام دنیا در این باره گفت‌و‌گو هست، به غیر از آمریکا و کشور‌های دست‌نشانده‌اش در اروپا و در اسرائیل. این یک بازی است. این کاملاً استاندارد دوگانه است.»

ساکس با اشاره طرز تفکر آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها درباره قوانین بین‌المللی بیان کرد: «البته این هدفِ یک امپراتوری است. آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها می‌خواهند بگویند که قوانینی وجود دارد، شما باید آن را اجرا کنید، ما هر کاری که بخواهیم انجام می‌دهیم و بهتر است این را فراموش نکنید. این مسئله مخفی نیست... (می‌گویند که) ما شما را می‌کُشیم اگر شما این قانون را رعایت نکنید. ما لازم نیست آن را رعایت کنیم. پس در تمام دنیا در این باره صحبت می‌شود. اما در آمریکا این گفت‌و‌گو‌ها وجود ندارد و این به سیاست داخلی و تسلط صهیونیست‌ها بر سیاست آمریکا است.»

ساکس در پاسخ به سؤال مجری درباره این که کدام طرف درگیری در جنگ ۱۲ روزه عملکرد بهتری داشت، گفت: «هر دو شکست خوردند. اسرائیل متحمل خسارت شدیدی شد. برخورد‌های مستقیم متعددی را در حیفا و بئر شبع و تل‌آویو تجربه کرد. گنبد آهنین و دیگر بخش‌های سامانه پدافند دفاعیِ آن چندین بار شکست خورد. ایران موشک‌هایی دارد که می‌تواند به پدافند هوایی اسرائیل نفوذ کند و اسرائیل به سختی ضربه خورد، اما می‌تواند در آینده بدتر ضربه بخورد.»

وی همچنین افزود که ایران نیز ضربات بدی خورده است و سران نظامی و دانشمندان هسته‌ای متعددی را از دست داده است.

تحلیلگر تأکید کرد: «اسرائیل هر باری که این اتفاق بیفتد ضربات شدیدتری خواهد خورد. برخی می‌گویند که اسرائیل به ترامپ تضمین داده بود که این یک عملیات ۲۴ ساعته خواهد بود و ما تمامی سران دولت را خواهیم کشت و به زودی دولت جدیدی خواهیم داشت. واضح است که این اتفاق رخ نداد و دفاعشان نیز آن‌طور که اسرائیلی‌ها می‌خواهند ما باور کنیم، عمل نکرد.»

وی با اشاره به سانسور خبری از سوی اسرائیل گفت: «یک سانسور مستقیم نظامی وجود داشت. از سوی اسرائیل بعد از روز دوم یا سوم. ما تمامی خسارات را ندیدیم. ما می‌دانیم که شدید بود و برای اسرائیل واقعی و خطرناک بود.»

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->