رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

انحصار خودروسازان عامل اصلی رکود بازار خودرو است

  • کد خبر: ۳۴۲۹۳۰
  • ۱۲ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۵
انحصار خودروسازان عامل اصلی رکود بازار خودرو است
سایپا و ایران‌خودرو بار دیگر قیمت محصولات شان را توانستند افزایش دهند. افزایش قیمتی که با مجوز وزارت صمت، شورای رقابت و سازمان حمایت و در بازاری اعمال می‌شود که راکد است.

به گزارش شهرآرانیوز، بازار خودرو در رکود و حتی به تعبیر برخی کارشناسان در حالت انجماد به سر می‌برد. خریدوفروش چندانی نداریم و در دوران پسا جنگ، مصرف‌کنندگان هراس دارند در این بازار سرمایه‌گذاری کنند. در این شرایط قیمت محصولات داخلی نیز افزایش یافت. اما سؤال اصلی اینجاست برای خروج این بازار از رکود چه باید کرد. آیا پایان قیمت‌گذاری دستوری راه خروج این بازار از رکود است؟ کارشناسان به این سؤال پاسخ می‌دهند.

انحصار، مهم‌ترین علت رکود بازار

سعید مؤتمنی، رئیس سابق اتحادیه فروشندگان خودرو، وجود انحصار در این صنعت را علت اصلی رکود بازار خودرو دانست و گفت: «رونق هر بازاری نیازمند تأمین کالا‌های مورد نیاز آن است. در حال حاضر، ما در بازار خودروی کشور دچار انحصار هستیم و برای شکست این انحصار، لازم است زمینه واردات خودرو را به صورت منظم و یکپارچه فراهم کنیم.»

او به افزایش قیمت خودرو‌ها در روز‌های اخیر که کشور درگیر تنش‌های منطقه‌ای و تجاوز بود، اشاره کرد و افزود: «در این شرایط، قیمت کارخانه برخی از خودرو‌ها به طور ناگهانی افزایش یافت، درحالی‌که هیچ خریداری در بازار وجود نداشت. حتی با اعلام آتش‌بس نیز بازار خودرو همچنان در رکود به سر می‌برد و قیمت‌ها هر روز در حال اصلاح هستند.»

مؤتمنی با تکرار یک شکایت همیشگی، همچنین از گرانی خودرو در کشور گلایه کرد و گفت: «به عنوان مثال، چرا خودروی دنا باید یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، معادل ۱۲ هزار دلار قیمت داشته باشد؟ این قیمت معادل بهای تویوتا کرولا است که در چهار سال اول نیازی به پرداخت هزینه‌های تعمیرات ندارد. درحالی‌که مصرف‌کننده داخلی مجبور است بعد از ۳ هزار کیلومتر دوباره برای تعمیرات خودروی خود هزینه بپردازد.»

او با تأکید بر حذف قیمت‌گذاری دستوری گفت: «بازار خودرو را نمی‌توان به صورت دستوری اداره کرد. قیمت‌ها باید آزاد شوند و در کنار آن، زمینه واردات فراهم شود. متأسفانه هزینه تولید خودرو در کشور بسیار بالاست و کیفیت خودرو‌ها به نسبت قیمت آنها مناسب نیست. مصرف‌کننده مجبور است برای خرید یک خودروی ساده داخلی بین ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان هزینه کند، درحالی‌که محصولی که دریافت می‌کند، ارزش آن قیمت را ندارد.»

ضرورت کاهش تعرفه واردات خودرو

مؤتمنی بر لزوم کاهش تعرفه واردات تأکید کرد و گفت: «برای اینکه بازار خودرو از انحصار خارج شود، ضروری است تعرفه واردات کاهش پیدا کند. مردم مجبورند برای خرید یک خودروی ۱۰ هزاردلاری، ۳۰ هزار دلار بپردازند. قیمت خودرو به‌صورت جهانی تعیین می‌شود، اما مصرف‌کننده داخلی به علت انحصار و کمبود خودرو باید چندبرابر این قیمت را بپردازد.»

این کارشناس بازار خودرو در پاسخ به برخی ادعا‌ها مبنی بر کاهش ظرفیت تولید کارخانه‌های خودروسازی به دلیل تأمین‌نشدن قطعات خودرو‌ها به علت تنش‌های اخیر گفت: «مشکل تأمین قطعه و رکود بازار خودرو را نمی‌توان فقط به ناآرامی‌های اخیر ارتباط داد. این بازار سال‌هاست به دلیل نبود رقابت سالم و انحصار در رکود است.»

مؤتمنی ادامه داد: «ما باید در کنار آزاد گذاشتن خودروساز‌ها برای تعیین قیمت، واردات خودرو را نیز آزاد کنیم تا بازار رقابتی و از انحصار خارج شود. با وجود افزایش قیمت برخی از خودرو‌های داخلی، این خودرو‌ها همچنان پاسخگوی نیاز بازار نیستند. به‌طوری‌که مردم باید مدت‌ها در صف بمانند تا بتوانند خودروی مورد نظر خود را خریداری کنند.»

منبع: ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->