انفجار، آتش‌سوزی و قطع برق سریالی در اسرائیل به تل‌آویو رسید مراسم افتتاحیه خانه چتر ویژه کودکان بی‌سرپرست در مشهد برگزار شد (۲ مرداد ۱۴۰۴) مشاور وزیر آموزش و پرورش: مدارس غیرفعال، تعیین تکلیف می‌شوند یک کشته و ۴ مصدوم در پی تصادف در خواف خراسان رضوی (۲ مرداد ۱۴۰۴) در این روزهای گرم اگر هوای آب‌تنی به سرتان زد مراقب غرق‌شدگی باشید | غرق بی‌توجهی نشوید! حجم آب سد‌های مشهد به ۷ درصد رسید | هشدار خروج سد‌های تأمین آب از مدار تاکید نمایندگان خراسان رضوی در مجلس بر حمایت از توانمندسازی معلولان و مددجویان بهزیستی | پیشگیری از معلولیت ها ضروری است + ویدئو معاون استاندار خراسان رضوی: خواستار کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب پذیر هستیم یک نماینده مجلس: خودروسازان داخلی باید پاسخگوی تعداد بالای معلولیت‌های منجر به تصادف باشند آیا لایه‌ای که بر سطح آبلیموی خانگی ایجاد می‌شود، بی‌خطر است؟ نشانه‌های کم‌آبی بدن کدام اند؟ آیا پای ویروس خطرناک جهان به ایران رسیده است؟ آیا رژیم غذایی بر خطر یبوست تأثیر می‌گذارد؟ سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟ توصیه‌های رئیس اورژانس به زائران پیاده اربعین حمایت کمیسیون آموزش مجلس از تسهیل تحصیل مددجویان و معلولان تحت پوشش بهزیستی معاون وزیر کار: بیش از ۴۰ درصد دانش آموختگان نمی‌توانند شغل مناسب پیدا کنند اعطای سهام ساخت ۵ ساختگاه پنل خورشیدی به ۲۵۰۰ مددجو در مشهد رئیس سازمان بهزیستی: زیست‌بوم توسعه مشارکت‌های مردمی تشکیل می‌شود | کمک ۴۰۰ میلیاردی خیرین در خراسان رضوی + فیلم اطلاعیه رسمی درباره انفجار کنترل‌شده در حوالی قم (۲ مرداد ۱۴۰۴) تغذیه مناسب برای تقویت سلامت کبد خوددرمانی با ویتامین‌ها و مکمل‌های دارویی، ممنوع تولیت توزیع دارو بر عهده وزارت بهداشت است راهکار‌هایی برای حفاظت از پوست و چشم در برابر آفتاب تنهایی تهدیدی برای سلامت روان و جسم پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲ مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم در کشور طی ۵ روز آینده تخصیص اعتبار ۱۲۰۰ میلیارد ریالی برای مرمت ابنیه تاریخی آذربایجان شرقی پذیرش ۱۶ هزار معلول زیارت‌اولی از سراسر کشور در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۴) وضعیت دختران بازمانده از تحصیل به کجا خواهد رسید؟
سرخط خبرها

هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است

  • کد خبر: ۳۴۳۱۱۶
  • ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۱
هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران با اشاره به ضرورت توجه به تبعات روانی و اجتماعی یک بحران ملی، گفت: جنگ ۱۲ روزه اخیر در کشور اگرچه جلوه‌هایی از همبستگی مردمی و وطن‌دوستی را نمایان کرد، اما آثار روانی و اجتماعی آن نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است.

به گزارش شهرآرانیوز، سید وحید شریعت در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت رسیدگی به پیامد‌های روانی ناشی از جنگ اخیر، این رویداد را گواه ظرفیت‌های پنهان جامعه ایرانی در همبستگی مردمی و روایت‌های نو از وطن‌دوستی دانست که می‌تواند بستری برای ترمیم وضعیت روانی-اجتماعی کشور فراهم کند.

در متن این نامه آمده است: ملت ایران در سال‌های اخیر، دوره‌ای دشوار و فرساینده را به سبب تجربه بحران‌های پی‌درپی اقتصادی، اجتماعی و روانی پشت سر گذاشته و در این میان، جنگ ۱۲ روزه و حملات نظامی در تهران و دیگر مناطق پرجمعیت، بر اضطراب‌های جمعی افزود و پیامد‌هایی فراتر از تهدیدات فیزیکی به همراه داشت که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

در ادامه نامه رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران تأکید شده است: اگرچه ارزیابی ابعاد امنیتی و نظامی این وقایع در حیطه وظایف تخصصی انجمن نیست، اما از منظر سلامت روان، شرایط پیش‌آمده می‌تواند فرصتی برای بازاندیشی در رابطه دولت و ملت، احیای سرمایه اجتماعی، و تقویت انسجام ملی باشد. همبستگی مردمی و روایت‌های تازه از میهن‌دوستی، نشان از ظرفیت‌هایی دارد که باید در جهت بهبود سلامت روان جامعه از آن بهره گرفت.

در این نامه، پنج محور اصلی به‌عنوان پیشنهاد‌های عملی در این حوزه از جانب انجمن علمی روانپزشکان ایرنا ارائه شده است:

* برنامه‌ریزی ملی برای ارتقای سلامت روان با رویکرد پیشگیرانه و ترمیمی (از جمله طراحی برنامه‌های جامع مداخلات روانی-اجتماعی متناسب با شرایط پس از بحران، حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان و کادر امدادی، تقویت زیر ساخت‌های سلامت روان، و حمایت از پژوهش‌های علمی در این حوزه).

* بازنگری در سیاست‌های فرهنگی-اجتماعی مؤثر بر سلامت روان عمومی (تأکید بر جریان آزاد اطلاعات، احترام به کرامت فردی و سبک زندگی متنوع شهروندان و آموزش هویت ملی در نظام آموزشی رسمی کشور).

* در نظر گرفتن پیامد‌های روانی معیشت در سیاست‌های اقتصادی (شامل طراحی بسته‌های معیشتی برای اقشار آسیب‌دیده، کاهش فشار مالیاتی بر طبقات کم‌درآمد، و پیوند خدمات رفاهی با برنامه‌های روانی-اجتماعی بازتوانی‌بخش).

* گشودن فضا برای مشارکت مدنی و گفت‌و‌گو‌های اجتماعی

* تقویت گفتمان همبستگی و هویت ملی (با بازنگری در سیاست‌های کلان، تقویت روایت‌های وحدت‌بخش ملی، افزایش نقش رسانه‌ها در بازسازی امید اجتماعی و تقویت زبان گفت‌وگوی همدلانه در سطح عمومی و رسمی).

در پایان این نامه، با اشاره به انرژی روانی شکل‌گرفته در جامعه طی جنگ اخیر، هشدار داده شده که بی‌توجهی به این وضعیت می‌تواند به سرخوردگی و ناامیدی اجتماعی بیانجامد. همچنین بر آمادگی انجمن برای همکاری با نهاد‌های مسئول در تدوین و اجرای سیاست‌های سلامت روانی-اجتماعی تأکید شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->