به گزارش شهرآرانیوز، حسین کنعانیمقدم درباره ضرورت حفظ و تقویت انسجام و همبستگی ملی ایجاد شده در کشور در این جنگ ۱۲ روزه گفت: قطعاً یکی از نتایج پیروزی ملت ایران بر رژیم صهیونیستی و آمریکا، همین وحدت، انسجام، همدلی و همبستگی ملت با نظام، حاکمیت، نیروهای مسلح و دولت بود. این ثمره شیرین، نشاندهنده وفاق واقعی مردم است که میتواند پشتوانه بسیار مهمی برای اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران باشد.
وی با تاکید بر اینکه ملتی که حامی سیاستهای کشور خود باشد و در بحرانها حاکمیت را همراهی و تحمل کند و اراده ایستادگی و پایداری داشته باشد، شکستناپذیر است، بیان کرد: دشمنان با وجود خطاهای محاسباتی مکرر، به خوبی میدانند هنگامی که مردم از حاکمیت خود دفاع و حمایت میکنند، دیگر قادر به پیشبرد اهداف خود علیه آن کشور نخواهند بود.
این فعال سیاسی با بیان اینکه دشمنان ممکن است فرماندهان و دانشمندان هستهای ما را ترور و شهید کنند، زنان و کودکان را بمباران و به شهادت برسانند، اما قادر به بمباران و ترور اراده، وحدت و انسجام ملت ایران نخواهند بود، عنوان کرد: ملت ایران با فرهنگ عاشورایی خود و سرلوحه قرار دادن شعار «هیهات من الذله» و تبعیت از رهبری، تا آخرین قطره خون خود برای سرافرازی کشور ایستاده و هرگز تسلیم دشمن نخواهد شد.
کنعانیمقدم درخصوص ضرورت تلاش برای ایجاد فضای گفت وگوی ملی جامعه در شرایط کنونی کشور خاطرنشان کرد: اکنون، شاید بهترین فرصت برای ایجاد فضای گفتوگوی ملی در جامعه باشد. گرچه جنگ یک چالش بود، اما میتوان آن را به فرصتی تبدیل کرد تا در درون خود بنشینیم، گفتوگو کنیم و برای اعتلای ایران اختلافات و اختلافسلیقهها را برطرف کرده و به وحدت و انسجام برسیم.
وی ادامه داد: به عنوان عضو شورای مرکزی و نایب رئیس خانه احزاب، در جلسه آتی شورای مرکزی با تمامی احزاب و تشکلهای سیاسی عضو، این موضوع را مطرح کردم که یکی از ضروریترین اقدامات ما، نشستن در کنار یکدیگر و رسیدن به وحدت و انسجام در مقابل دشمن است.
نایب رئیس خانه احزاب با اشاره به پایان دادن اختلافات سلیقه و ضرورت تقویت انسجام ملی گفت: اختلاف سلیقه همواره وجود دارد و رقابتهای سیاسی جزء لاینفک مردمسالاری دینی است. انتخابات و رقابتها وجود دارند، اما این رقابتها باید تحت لوای قوانین رقابت سالم انجام شود.
کنعانیمقدم با بیان اینکه نباید به تخریب یا حذف یکدیگر بپردازیم و نباید با نفی دیگران بهدنبال اثبات خود باشیم، افزود: رقابتهای سیاسی و حزبی نباید منافع و امنیت ملی را به خطر اندازد، باید قواعد رقابت سالم را رعایت کرده و تلاش کنیم که این رقابتها باعث پویایی، تکامل و رشد سیاستورزی در کشور شود، نه تخریب و ایجاد ناآرامی سیاسی.
وی در ارزیابی خود از دستاوردهای دولت در زمینه رسیدگی به امور مردم در جنگ ۱۲ روزه اظهار کرد: به اعتقاد من، با توجه به غافلگیرانه بودن جنگ ۱۲ روزه تحمیلی و تلاش رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن بنیانهای سیاسی و نظامی کشور، دولت به خوبی توانست به سرعت خود را بازیابد و نواقص را برطرف کند. دولت توانست مسائل مهمی مانند تامین و توزیع بنزین، نان، آب، برق و حمل و نقل شهری را به سرعت مدیریت و مشکلات را حل کند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه به نظر میرسد که اگر در این زمینه از مردم نظرسنجی شود، اکثریت رضایت خواهند داشت، خاطرنشان کرد: در شرایط جنگی، معمولاً همه چیز به هم میریزد، اما دولت آقای پزشکیان توانست هم در برابر جنگ سایبری، هم در زمینه دفاع غیرعامل و هم در مدیریت صحنه (هماهنگی نهادها، وزارتخانهها و سازمانها) عملکرد خوبی از خود نشان دهد.
کنعانیمقدم با اعتقاد به اینکه دولت در دوران جنگ ۱۲ روزه نمره قابل قبولی کسب کرد، افزود: البته ضعفهایی نیز وجود دارد و دولت باید با بررسی و آسیبشناسی دقیق، به سرعت آنها را برطرف کند تا در صورت تکرار حماقت از سوی دشمن، آمادگی کامل برای مواجهه وجود داشته باشد.
مدل حکمرانی مطلوب در قانون اساسی ما حکمرانی امت - امام است
وی درباره اهمیت بهبود رابطه حاکمیت با مردم در شرایط کنونی کشور با بیان اینکه مدل حکمرانی مطلوب در قانون اساسی، مدل حکمرانی امت و امام است، یادآور شد: این مدل مبتنی بر پیوند مستقیم ملت با رهبران و حاکمیت است، همانگونه که امام با امت پیوند مستقیم دارد به این معنا که امت بدون امام نمیتواند وجود داشته باشد و امام نیز بدون امت نمیتواند نقش خود را ایفا کند این دو، لازم و ملزوم یکدیگرند.
نایب رئیس خانه احزاب بیان کرد: رابطه دولت و ملت نیز به همین شکل استوار است. لازمه این رابطه، حمایت و پشتیبانی مردم از حاکمیت و در مقابل، پاسخگویی حاکمیت به مطالبات مردم است.
کنعانیمقدم، تفاوت مدل حکمرانی مطلوب ما در قانون اساسی در مقایسه با مدل حکمرانی در نظامهای غربی را مبتنی بر دولت-ملت و تعهد ما نسبت به مسلمانان سراسر جهان و حمایت متقابل آنان از جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: اگر دقت کنیم، امروزه امت اسلامی در حمایت از ایران متحد شدهاند؛ این در حالی است که اگر تنها به مدل دولت-ملت محدود میشدیم، اکنون در انزوای سیاسی و بینالمللی قرار داشتیم و راهی برای عبور از بحرانها نمییافتیم.
وی تاکید کرد: یکی از فتنههایی که مدتی است در کشور و میان جریانهای سیاسی مطرح میشود، تلاش برای حذف مدل حکمرانی امت و امام و جایگزینی آن با سیستم دولت-ملت است.
این فعال سیاسی با اشاره به نقش بیبدیل رهبری در هدایت امور و تدابیر و رهنمودهای موثر ایشان برای غلبه بر توطئههای دشمن، گفت: حضرت آقا نیز در پیام سوم خود در طول جنگ ۱۲ روزه سه تبریک مهم مطرح کردند: نخست، پیروزی بر صهیونیستها دوم، سیلی سختی که به آمریکا زده شد و سوم، تبریک به ملت بهخاطر وحدت و انسجام.
کنعانیمقدم با بیان اینکه ما هم باید به حضرت آقا تبریک بگوییم، ادامه داد: ایشان توانستند بهصورت داهیانه، هوشمندانه، حکیمانه و زیرکانه و با اقتدار و قدرت، این بحران را به خوبی مدیریت کنند و با پیروزی، سرافرازی و کمترین آسیب ممکن از آن عبور کنند.
وی افزود: به نظر میرسد رهبر معظم انقلاب اسلامی توانستند با هوشمندی و تدبیر دشمن را در موقعیتی کیش و مات قرار دهند؛ تاکنون نه آقای ترامپ و نه آقای نتانیاهو موفق به تحلیل دقیق رفتار رهبری در مدیریت این بحران نشدهاند.
منبع: ایرنا