راهکاری خوراکی در درمان پرخاشگری آیا سما جهانباز به افغانستان منتقل شده است؟ + توضیحات خواهر سما زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: زمان پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را مشخص کنید جزئیات دریافت کارت ورود به جلسه آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) تسهیلات ویژه برای فرهنگیان آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه چند توصیه بهداشتی در پی خیزش گرد و خاک پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی

  • کد خبر: ۳۴۳۴۴۶
  • ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۹
تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی
معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست از تکمیل مطالعات زیست محیطی پنج جزیره در خلیج فارس و برنامه‌ریزی با هدف مدیریت گردشگری، حفاظت از زیستگاه‌های حساس ساحلی-دریایی و تعیین کاربری متناسب با ضوابط و استانداردهای زیست محیطی برای این جزایر خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ احمدرضا لاهیجان‌زاده در پاسخ به پرسشی درباره تهیه شناسنامه زیست‌محیطی جزایر جنوب کشور گفت: اساساً ما این کار را شروع کردیم تا بتوانیم اطلاعات به‌روز، دقیق، علمی و تخصصی از وضعیت زیست‌محیطی جزایر به دست آید.

ضرورت رعایت ضوابط محیط زیستی در پروژه‌های گردشگری جزایر

وی ادامه داد: بعضی از دستگاه‌ها در حوزه گردشگری ورود کردند و بخش‌هایی از جزایر در قالب پروژه‌های گردشگری فعال شد، اما برای اینکه ضوابط و استاندارد‌های محیط زیستی رعایت شود و شرایط و حساسیت‌های هر بخش از جزیره به دست آید، تهیه شناسنامه‌ها آغاز شد.

شناسایی زیستگاه‌های حساس در جزایر با استناد به کنوانسیون‌های بین‌المللی

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: مطالعات پنج جزیره انجام شد و اطلاعات ارزشمندی به‌دست آمد. برای مثال مشخص شد کدام بخش از سواحل به چه دلایلی زیستگاه حساس محسوب می‌شود. به عنوان مثال تا اعماق ۶ متری از سواحل این جزایر آب‌سنگ‌های مرجانی وجود داشته که بر اساس قوانین ملی و مفاد کنوانسیون‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله مناطق حساس یا تالاب محسوب می‌شوند.

لاهیجان زاده افزود: تاکنون اطلاعات زیادی به‌دست آمده و از سوی مشاور طرح ارائه شده است. بر همین اساس تصمیم گرفته شد این تجربه به اغلب جزایر تعمیم داده شود و قرار شد هر سال چند جزیره شناسنامه‌دار شوند.

وی در ادامه گفت: مطالعات پنج جزیره از جمله هرمز، هنگام، ابوموسی، هندورابی و لارک تقریباً تمام شده است. با توجه به سال مالی، اقدامات مربوط به این جزایر تا پایان شهریورماه به طول می‌انجامد و رفت‌وبرگشت‌هایی دارد. با این حال  تلاش می‌کنیم مطالعات این پنج جزیره تا پاییز سال جاری به نتیجه برسد.

پایش چهارفصل و بهره‌گیری از دانش بومی برای تدوین شناسنامه جزایر

وی افزود: به همین منظور از روش‌های علمی و به‌روز دنیا استفاده شده و مدت مطالعه چهار فصل سال را پوشش داده است چرا که لازم بود فصل حضور پرندگان مهاجر، فصل تخم گذاری لاک‌پشت‌ها و دیگر گونه‌ها نیز پایش شود که در هرمز و هنگام، مطالعات انجام شد و طی این مطالعات از توان علمی دانشگاه‌ها، تجربه‌ها و دانش بومی جوامع محلی استفاده شد تا شناسنامه‌ای تدوین و آسیب‌های زیست محیطی ارزیابی شود.

برداشت غیرقانونی خاک؛ عامل آسیب جدی به محیط زیست جزیره هرمز

لاهیجان زاده در ادامه گفت: با پایش جزیره هرم مشخص شد آسیب‌های جدی بر اثر برداشت غیر قانونی خاک ایجاد شده است. بلافاصله بعد از اطلاع‌یافتن از این موضوع، شخصاً با دادستان صحبت کردم و دستوری برای استان گرفته شد تا از این روند جلوگیری شود. متأسفانه به نظر می‌رسد در جزیره برخی فعالیت‌ها بدون برنامه‌ریزی و رعایت اصول می‌شود؛ اقداماتی صرفاً برای درآمد‌های آنی که در آینده خسارت زیست‌محیطی بلندمدت به‌جای می‌گذارد.

چالش‌های بهداشتی و خدماتی نیازمند ساماندهی است

وی اضافه کرد: مشکلاتی در هرمز حتی از نظر بهداشتی وجود داشت. رستوران‌ها ظهر تعطیل می‌شد، چون غذا تمام می‌کردند. کشتی صبح می‌آمد و شب باید برمی‌گشت و ظرفیت متناسب با امکانات نبود. حال در تلاش هستیم برای این جزیره چارچوب مشخص حقوقی و قانونی ایجاد شود تا ساخت‌وساز و گردشگری طبق مجوز‌های بخشداری و شهرداری انجام و از آسیب جلوگیری شود.

لاهیجان زاده در پایان گفت: هدف جلوگیری از ورود گردشگر نیست بلکه استقرار و توسعه گردشگری پایدار و مسئولانه در جزایر است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->