راهکاری خوراکی در درمان پرخاشگری آیا سما جهانباز به افغانستان منتقل شده است؟ + توضیحات خواهر سما زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: زمان پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را مشخص کنید جزئیات دریافت کارت ورود به جلسه آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) تسهیلات ویژه برای فرهنگیان آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه چند توصیه بهداشتی در پی خیزش گرد و خاک پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟

  • کد خبر: ۳۴۳۵۰۰
  • ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۳
چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟
دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، گرمازدگی را خطر خاموش فصل گرما عنوان و راهکار‌های پیشگیری از آن را اعلام کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، گرمازدگی یک اورژانس پزشکی است و زمانی رخ می‌دهد که بدن دیگر نمی‌تواند خود را خنک کند. بدن از کم آبی رنج می‌برد، زیرا نمی‌تواند گرمای داخلی را به محیط آزاد کند و در نتیجه دمای بدن به بیش از ۴۰ می‌رسد. فردی که دچار گرمازدگی می‌شود، علائمی مانند، دمای بدن بسیار بالا، پوست داغی که عرق نمی‌کند و ممکن است قرمز به نظر برسد (در پوست‌های تیره، مشاهده آن سخت‌تر است)، ضربان قلب سریع، تنفس سریع یا تنگی نفس، سردرگمی و عدم هماهنگی، تشنج یا تناسب اندام و از دست دادن هوشیاری را ممکن است تجربه کند.

گرچه هرکسی در هر زمان ممکن است از بیماری‌های مرتبط با گرما رنج ببرد، اما برخی افراد بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند مانند نوزادان و کودکان خردسال، افراد ۶۵ سال یا بیشتر، افرادی که اضافه وزن دارند، افرادی که در حین کار یا ورزش بیش از حد ورزش می‌کنند و افرادی که از نظر جسمی بیمار هستند به ویژه با بیماری قلبی یا فشار خون بالا، یا دارو‌های خاصی مانند افسردگی، بی‌خوابی یا گردش خون ضعیف مصرف می‌کنند.

برای جلوگیری از گرمازدگی در کودکان چه باید کرد؟

هنگام گرم بودن هوا، لباس نوزادان را زیاد نکنید. به آنها مایعات اضافی بدهید تا بنوشند. شیرمادر یا شیر خشک بیشتر به آنها بدهید. اگر از شیر گرفته شده‌اند، باید آب اضافی مصرف کنند. مادران شیرده در روز‌های گرم باید خودشان آب اضافی بنوشند.

به فرزندان خود آموزش دهید که در گرما به بدن خود توجه کنند و اگر احساس خوبی ندارند یا نیاز به استراحت دارند به بزرگسالان بگویند. آنها را هیدراته نگه دارید. به کودکان خود یادآوری کنید که به طور منظم و در تمام طول روز آب بنوشند.

هنگام بیرون رفتن آب همراه داشته باشید تا همیشه در دسترس باشد. برون ده ادرار کودکان را کنترل کنید. لباس‌های سبک و روشن به آنها بپوشانید. کودکان مانند بزرگسالان در هوای گرم به لباس‌های سبک نیاز دارند، رنگ‌های تیره گرما را از نور خورشید جذب می‌کنند؛ در حالی که رنگ‌های روشن آن را منعکس می‌کنند.

هرگز کودک را بدون مراقبت در ماشین رها نکنید. خودرو‌ها هنگام پارک در زیر نور خورشید حتی زمانی که هوا گرم نیست، به سرعت تا دمای خطرناک گرم می‌شوند. هنگام پارک کردن، صندلی عقب را چک کنید تا مطمئن شوید که همه از ماشین خارج شده‌اند، قبل از اینکه آن را ترک کنید. خانه خود را خنک نگه دارید. اگر تهویه مطبوع ندارید، پنجره‌ها را برای تهویه باز کنید و یک پنکه راه‌اندازی کنید.

پیشگیری از گرمازدگی

۱- نوشیدنی‌های سرد بیشتری بنوشید، به خصوص اگر فعال هستید یا ورزش می‌کنید، مهمترین کاری که می‌توانید برای جلوگیری از گرمازدگی انجام دهید این است که بیشتر از حد معمول آب بنوشید، زیرا مایعات خود را از طریق تعریق از دست می‌دهید. زمانی که بیرون از منزل هستید یا ورزش می‌کنید، هر ساعت دو تا چهار فنجان آب بنوشید. اگر طرفدار نوشیدن آب در تمام طول روز نیستید، نوشیدنی‌های دیگری مانند اسموتی‌های میوه، آب سبزیجات، آب لیمو یا لیموترش به شما کمک میکنند تا هیدراته بمانید. یک بطری که حاوی کمی خاکشیر، تخم شربتی با کمی آبلیمو باشد، در خانه تهیه کنید و در فریز بگذارید و در اوقات بیرون رفتن در طی روز، به همراه برده و هر نیم ساعت یک بار دو تا جرعه بنوشید. این کار از گرمازدگی تا حد زیادی پیشگیری می‌کند.

۲- سبزیجات آبرسان مصرف کنید؛ برای جلوگیری از کم آبی بدن و جلوگیری از گرمازدگی، از میوه‌ها و سبزیجاتی که آبرسان هستند استفاده کنید. آنها محتوای آب بالایی دارند و حاوی الکترولیت‌های ارزشمندی هستند که به شما کمک میکند، تعادل مایعات را حفظ کنید، سطح فشار خون را ثابت نگه دارید و به سیگنال‌های عصبی کمک میکند. برخی از بهترین غذا‌های آبرسان برای غلبه بر علائم گرمازدگی عبارت است از هندوانه، پرتقال، انواع توت ها، خیار، کدو سبز، کاهوی سالادی و کلم بروکلی.

۳- از نوشیدنی‌های قندی، الکل و کافئین خودداری کنید؛ جلوگیری از کم آبی بدن با اجتناب از مصرف نوشیدنی‌های شیرین، الکل و کافئین بسیار مهم است. همه این نوشیدنی‌های باعث افزایش ادرار و از دست دادن الکترولیت میشوند. به علاوه، مصرف بیش از حد قند می‌تواند منجر به التهاب شود. این امر علائم گرمازدگی را حتی بدتر می‌کند.

۴- لباس‌های رنگ روشن و گشاد بپوشید.

۵- از ساعت ۱۱ صبح تا ۴ بعد از ظهر از آفتاب دوری کنید.

۶- از ورزش شدید در فضای باز در طول روز به ویژه در ساعات فوق اجتناب کنید.

۷- اگر در روز‌های بسیار گرم داخل خانه هستید، پرده‌ها را ببندید، اگر هوا گرمتر از خانهتان است، پنجره‌ها را ببندید و تجهیزات الکتریکی و چراغ‌هایی که گرم میشوند را خاموش کنید.

۸- کودکان، افراد مسن و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن (مانند دیابت یا مشکلات قلبی) بیشتر در معرض خطر گرمازدگی هستند.

۹- دارو‌های خود را بررسی کنید؛ برخی از دارو‌ها می‌توانند خطر گرمازدگی را افزایش دهند، زیرا بر نحوه واکنش بدن به گرما تأثیر می‌گذارند یا تعادل نمک و آب شما را مختل می‌کنند. دارو‌هایی که ممکن است توانایی شما را برای مقابله با دمای بالا تغییر دهند عبارتند از، آنتی بیوتیک‌ها، دارو‌های ضد افسردگی، دارو‌های ضد روان پریشی، آنتی‌هیستامین‌ها، دارو‌های بیماری قلبی، فشار خون و کلسترول، ملین‌ها، دیورتیک‌ها و دارو‌های ضد تشنج. اگر هر یک از این نوع دارو‌ها را مصرف می‌کنید، با پزشک خود در مورد افزایش خطر گرمازدگی صحبت کنید.

مطالعات نشان می‌دهد که باز کردن پنجره‌ها و استفاده همزمان از فن‌ها می‌تواند در برابر گرمازدگی در طول موج گرما محافظت کند. فقط مطمئن شوید که فقط هوای گرم را در گردش نیستید، که می‌تواند خطرناک باشد.

اقدامات فوری در مواقع گرمازدگی

۱- او را به مکانی خنک منتقل کنید.

۲- تمام لباس‌های غیرضروری مانند ژاکت یا جوراب را در بیارید.

۳- از او بخواهید یک نوشیدنی ورزشی یا آبرسانی یا آب خنک بنوشد. کم کم به او مایعات خنک مثل آب همرا ه با کمی لیمو ترش خاشیر یا تخم شربتی بدهید.

۴- پوست او را خنک کنید. او را با آب خنک اسپری کنید و باد بزنید، بسته‌های سرد که در پارچه پیچیده شده و زیر بغل یا روی گردن گذاشته شود نیز خوب است. فرد باید در عرض ۳۰ دقیقه شروع به خنک شدن کند و احساس بهتری داشته باشند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->