هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه کارت ورود به جلسه کنکور ۲۲ تیرماه منتشر می‌شود وزیر آموزش و پرورش ابلاغ کرد: ممنوعیت رد دانش‌آموزان میان‌پایه به بهانه افت معدل جان باختن یک کارگر در پی ریزش معدن «شهید نیلچیان» توضیحات پلیس قشم در رابطه با مجروح شدن کودک ۸ ساله در تعقیب و گریز راهکاری خوراکی در درمان پرخاشگری آیا سما جهانباز به افغانستان منتقل شده است؟ + توضیحات خواهر سما زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه

  • کد خبر: ۳۴۳۶۰۱
  • ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۳
هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان این‌که میوه‌جات و سبزی‌های آلوده به مدفوع سگ و گربه و حیوانات وحشی می‌تواند موجب انتقال آلودگی‌های انگلی به انسان شود، گفت: مصرف لبنیات غیرپاستوریزه می‌تواند موجب ابتلا به تب مالت شود.

به گزارش شهرآرانیوز، قباد مرادی، به مناسبت روز جهانی بیماری‌های زئونوز، به تشریح برخی نکات کلیدی در زمینه پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، پرداخت و گفت: بیماری کشنده و دلخراش «هاری» از طریق گزش و بزاق حیوانات هار مانند، سگ، گربه، روباه و دیگر حیوانات هار به انسان انتقال می‌یابد؛ لذا باید در برخورد با حیوانات وحشی مهاجم و دارای علائم بیماری، مراقب گازگرفتگی بوده و در صورت وقوع گازگرفتگی توسط حیوان، برای واکسیناسیون و دیگر اقدامات درمانی بلافاصله به واحد مراقبت و پیشگیری هاری در مرکز بهداشت شهرستان مراجعه کنید.

لزوم مراقبت‌های منظم پزشکی حیوانات اهلی خانگی

وی افزود: حیوانات اهلی خانگی یا سگ‌های گله باید به صورت منظم توسط درمانگاه‌های دامپزشکی معاینه و علیه بیماری واکسینه شوند.

مرادی خاطرنشان کرد: نگهداری حیوانات خانگی مانند سگ و گربه بدون مراقبت دامپزشکی علاوه بر بیماری هاری، می‌تواند سبب انتقال بیماری‌های انگلی مانند کیست هیداتید و توکسوپلاسموز شود. بنابراین، این حیوانات باید به طور منظم زیر نظر دامپزشک معاینه و دارو‌های ضدانگلی دریافت کنند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: محل نگهداری حیوانات خانگی باید مرتباً تمیز و ضدعفونی شده و از تماس کودکان و زنان باردار با آنها پرهیز و از تماس حیوانات خانگی با حیوانات وحشی و ولگرد، جلوگیری شود.

وی همچنین یادآور شد: برای قطع چرخه زندگی انگل‌ها و پیشگیری از انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، ضمن جلوگیری از کشتار قاچاق دام، ضایعات کشتارگاهی به ویژه قسمت‌های آلوده به کیست‌های انگلی باید از دسترس حیواناتی مانند سگ و گربه و حیات وحش، دور باشد.

مرادی با بیان اینکه میوه‌جات و سبزی‌های آلوده به مدفوع سگ و گربه و حیوانات وحشی دیگر می‌تواند موجب انتقال آلودگی‌های انگلی و میکربی مثل کیست هیداتید، توکسوپلاسموز و عفونت‌ها و مسمومیت‌هایی به انسان شود، افزود: میوه و سبزی قبل از مصرف باید با استفاده از چند قطره مایع ظرفشویی در یک ظرف آب، کاملا شسته و با استفاده از موادضدعفونی کننده مناسب ضدعفونی و سپس مصرف شوند. همچنین، باید مراقب آلودگی‌های متقاطع مانند آلودگی ناشی از کارد یا میز یا تخته گوشت آلوده در آشپزخانه، باشیم.

وی گفت: گوشت قرمز باید از فروشگاه‌ها و قصابی‌های مجاز که واجد شرایط بهداشتی و دارای مهر دامپزشکی روی لاشه هستند، تهیه شود. مصرف گوشت‌های غیرمطمئن بویژه بصورت کبابی و نیم پز می‌تواند موجب انتقال آلودگی‌های باکتریایی و انگلی به انسان شود.

گوشت طیور مورد تایید دامپزشکی مصرف کنید

وی با بیان اینکه گوشت طیور فاقد بسته بندی مورد تائید دامپزشکی یا در صورت نگهداری در شرایط نامناسب و انقضای تاریخ مصرف، می‌تواند موجب بیماری و مسمومیت‌های غذایی مصرف کننده شود، اضافه کرد: مصرف شیر و سایر فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه مانند پنیر‌های محلی و بستنی‌های سنتی تهیه شده از شیر غیرپاستوریزه می‌تواند موجب ابتلا به بیماری خطرناک تب مالت (بروسلوز) و دیگر عفونت‌های گوارشی خطرناک شود لذا از مصرف شیرخام، پنیر محلی، بستنی سنتی و دیگر محصولاتی که از شیر خام و غیرپاستوریزه تهیه می‌شوند، باید جداً اجتناب شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: تماس مستقیم دامداران با جنین‌های سقط شده و ترشحات زایمان دام‌های مذکور می‌تواند موجب انتقال بیماری‌هایی مانند تب مالت شود، بنابراین، هنگام تماس با دام‌ها باید نکات بهداشتی رعایت شود.

وی عنوان کرد: بعضی از بندپایان مانند کنه، می‌توانند موجب انتقال بیماری‌های خطرناکی مثل تب‌های خونریزی دهنده (تب کریمه کنگو) به انسان شوند. بنابراین، باید محل نگهداری دام‌های اهلی مانند گاو، گوسفند و بز در اماکن روستایی از محل زندگی انسان جدا و مرتبا با سمپاشی مناسب از بندپایان ناقل مثل کنه، پاکسازی شود. همچنین، دامداران باید از تماس دست با کنه یا له کردن آنها با دست خوداری کنند.

مرادی خاطرنشان کرد: افرادی که به اقتضای شغلی با حیات وحش در تماس‌اند مانند، دامپزشکان و تکنسین‌های دامپزشکی و محیط بانان و یا کارکنان باغ وحش‌ها، باید ضمن رعایت مراقبت‌های محافظتی لازم، واکسن‌های ضروری مانند واکسن هاری را دریافت کنند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درخصوص توصیه‌های پیشگیرانه در مورد بیماری‌های مشترک انسان و حیوان به خصوص بیماری‌های تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و هاری، بیان کرد: از خرید دام زنده و یا گوشت‌هایی که به صورت غیربهداشتی ذبح و عرضه می‌شوند، خودداری کنید؛ دام زنده را از مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی خریداری کنید؛ از ذبح دام در منازل و معابر عمومی خودداری کنید؛ به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، ذبح و مصرف نکنید؛ گوشت تازه ۲۴ ساعت و جگر و سایر امعاء و احشاء دامی، ۴۸ ساعت قبل از مصرف، در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود.

وی افزود: از مصرف گوشت و جگر خام و نیم پز خودداری کرده و غذا‌های کاملاً پخته شده را مصرف کنید؛ از دستکاری، کندن و یا له کردن کنه‌های موجود بر روی دام‌ها خودداری کنید؛ از تماس با خون حیوان ذبح شده بر روی اندام‌های بدن خودداری کنید؛ از مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه (شیر، پنیر، بستنی و خامه) خودداری کنید.

مرادی همچنین گفت: از تماس، نزدیک شدن و غذا دادن به حیواناتی از قبیل سگ و گربه خودداری کنید؛ در صورت گزیدگی یا خراش توسط حیواناتی از قبیل سگ و گربه و سایر پستانداران، ضمن شستشوی محل گزیدگی با آب و صابون به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه، سریعا جهت دریافت واکسن ضد هاری به مراکز مراقبت و پیشگیری هاری مراجعه کنید.

از مار و عقرب دوری کنید

وی اضافه کرد: در صورت مشاهده مار و عقرب و حشرات زهرآگین، از نزدیک شدن و یا دستکاری آنها خودداری کنید؛ در صورت گزش توسط مار و عقرب، جهت انجام اقدامات درمانی و تزریق سرم ضد زهر، به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید و به منظور جلوگیری از نیش پشه‌ها و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های منتقله از حشرات از قبیل سالک، از وسایل حفاظت فردی مانند، پماد‌های دور کننده حشرات و لباس‌هایی با آستین بلند، استفاده کنید.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->