هوای مشهد برای هجدهمین روز پیاپی در شرایط ناسالم است (۲ آبان ۱۴۰۴) سرباز هتاک مرز میلک دستگیر شد | ماجرا چه بود؟ (یکم آبان ۱۴۰۴) معاون وزیر گردشگری: آماده حمایت قانونی و مالی از سرمایه‌گذاران در مشهد هستیم مصرف این سبزی عمرتان را طولانی‌تر می کند تغییر خودسرانه در مصرف داروهای ضد افسردگی ممنوع! کشف انبار ۱۱۰۰ تُنی پیاز احتکارشده در مشهد (یکم آبان ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی تشدید دوباره آلودگی‌ها در مشهد (یکم آبان ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، یکم آبان ۱۴۰۴) | بارش‌های رگباری پراکنده در ارتفاعات استان آغاز واریز حقوق مهرماه ۱۴۰۴ فرهنگیان از امروز (یکم آبان ماه ۱۴۰۴) + فهرست استان‌های مشمول راهکار تغذیه‌ای برای آلودگی هوا با این روش‌ها از پوکی استخوان در امان بمانید چرا حقوق مهرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی با تأخیر واریز می‌شود؟ چطور در هنگام صبح عملکرد ذهنی‌مان را تقویت کنیم؟ چرا بدن در پاییز تشنه‌تر است؟ درباره ابهامات طرح خدمات برخط دارورسانی | نسخه ناخوانای دارورسانی آنلاین مرگبارترین سوء‌استفاده‌های دارویی، عرضه کپسول‌های دست‌ساز لاغری در عطاری یا آرایشگاه‌های زنانه پلیس فتای مشهد جاعلان مدارک دانشگاهی را دستگیر کرد حق اولاد بازماندگان تأمین اجتماعی برای واجدین شرایط پرداخت شد (یکم آبان ۱۴۰۴) مسمومیت با دارو؛ بیشترین مسمومیت منجر به فوت در سالهای اخیر | مشهد رکورددار است در جهان، سرطان پستان شایع‌ترین سرطان بانوان است کاهش ۹ درصدی تصادفات در خراسان رضوی | عملیات تعریض سه خطه در محور گلبهار - مشهد پرداخت قطره چکانی معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی اعزام ۳۰۰ هزار دانش‌آموز به اردوی راهیان نور در سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ سامان دهی موتورسیکلت های آلاینده، درخواست  همیشگی مردم مشهد است | داد از دود و صدای اگزوز موتورها انتقاد رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از دولت | تهران‌نشینان، آلودگی هوای مشهد را به فراموشی سپرده‌اند مردی میان سال در نزاع با همسایه اش به ضرب گلوله وینچستر جان باخت | قتل در  «قصر» بر سر گوسفند! از همین حالا به فکر تأمین آب تابستان بعد باشیم موزه لوور پس از ۳ روز بازگشایی شد | ماجرای سرقت از این موزه چه بود؟
سرخط خبرها

لبنیات غیرپاستوریزه، عامل اصلی انتقال بیماری‌های مشترک انسان و حیوان

  • کد خبر: ۳۴۴۳۲۹
  • ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۰
لبنیات غیرپاستوریزه، عامل اصلی انتقال بیماری‌های مشترک انسان و حیوان
عضو هیأت علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: لبنیات غیرپاستوریزه همچنان یکی از مهم‌ترین عوامل انتقال بیماری‌های خطرناک از دام به انسان هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدکاظم سیاح، با تأکید بر خطرات این نوع لبنیات، اظهار کرد: مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه به‌ویژه در مناطق روستایی، یکی از اصلی‌ترین دلایل ابتلا به بیماری‌های عفونی است. شهروندان باید تنها از لبنیات پاستوریزه و دارای مجوز بهداشتی استفاده کنند.

وی افزود: رعایت بهداشت فردی، شست‌وشوی دست‌ها پس از تماس با دام و واکسیناسیون دام‌ها از جمله راهکار‌های مؤثر برای پیشگیری از انتقال بیماری‌ها است.

سیاح با تأکید بر نقش آموزش و اطلاع‌رسانی در ارتقای سلامت جامعه، از رسانه‌ها خواست با افزایش آگاهی عمومی در خصوص خطرات بیماری‌های مشترک، از بروز موارد جدی و حتی مرگ‌ومیر ناشی از آن جلوگیری کنند.

این پزشک خاطرنشان کرد که بی‌توجهی به نکات ساده بهداشتی می‌تواند عواقب سنگینی برای سلامت فرد و جامعه به دنبال داشته باشد. آگاهی، پیشگیری و رعایت بهداشت، سه ضلع اصلی حفظ سلامت در برابر بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است.

وجود ۱۷۰۰ عامل بیماری‌زا

دکتر علی نظری عالم، عضو هیأت علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، نیز با اشاره به وجود بیش از ۱۷۰۰ عامل بیماری‌زا در جهان، گفت: تقریباً نیمی از این عوامل می‌توانند از حیوانات به انسان منتقل شوند و لبنیات غیرپاستوریزه یکی از رایج‌ترین مسیر‌های این انتقال است.

وی، تب مالت را یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک عنوان کرد که از طریق مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی خام یا سنتی به انسان منتقل می‌شود و هشدار داد: نگهداری از دام‌ها بدون رعایت اصول بهداشتی و مصرف لبنیات سنتی می‌تواند سلامت عمومی را به شدت تهدید کند.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->