اعمال سهمیه ایثارگری در کنکور امسال برای خانواده‌های شهدای جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل برقراری مجدد پرواز‌های زنجان ـ مشهد و بالعکس چرا نباید کودک زیر ۲ سال را در اوج گرما بیرون برد؟ سه سناریوی بازگشایی مدارس در مهرماه ۱۴۰۴ تکذیب شایعه انفجار در فرودگاه مهرآباد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) تابستان‌ها چی بپوشیم؟ زمان اعلام نتایج نهایی پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد مشخص شد زمان آغاز هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم اعلام شد + جزئیات حدود ۵۰۰ کیلوگرم مواد مخدر در مرز‌های جنوب شرق کشور کشف شد خشکسالی بی‌سابقه و کاهش منابع آبی پایتخت زمان واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری بگیران مشخص شد چگونه اوقات فراغت خوبی برای کودکان بسازیم؟ کشف مقادیری شربت موادمخدر از ۲ مسافر قطار تهران - نیشابور (۲۱ تیر ۱۴۰۴) علت اصلی شکاف و تَرک روی زبان چیست؟ حجت‌الاسلام علی طائب درگذشت + زندگینامه و سوابق حق اولاد فرزند سوم به بعد به بازنشستگان تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود راهکار‌های مؤثر برای پیشگیری از گزش پشه‌ها در تابستان معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی خبر داد: تعلیق از خدمت ۲۲ کارمند دولت در استان به جرم ارتشا و اختلاس کمبود چه ویتامینی باعث خارش سر می‌شود؟ نام روز‌های هفته تأمین اجتماعی اعلام شد شرور فضای مجازی در تهران دستگیر شد (۲۱ تیر ۱۴۰۴) بازگشت محصولات آرایشی قاچاق به بازار با بسته بندی جدید ثبت ۴۰۹هزار مورد حیوان‌گزیدگی در کشور سارقان ۷۰ میلیارد ریال طلا در سبزوار دستگیر شدند (۲۱ تیر ۱۴۰۴) فرار مالیاتی ۶۶ شخص حقوقی با گردش مالی ۹۶ همت، شناسایی شد سادگی یک سفر است، نه یک مقصد | به بهانه ۱۲ جولای، روز جهانی سادگی برنامه راهبردی و جامع «مقابله با گرد و غبار» تصویب خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۱ تیر ۱۴۰۴) | افزایش سرعت وزش باد، پدیده غالب جوی ۱۸۵ همت از بدهی دولت به تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود
سرخط خبرها

روند کاهشی ابتلا به سالک در مشهد

  • کد خبر: ۳۴۴۳۸۰
  • ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۷
روند کاهشی ابتلا به سالک در مشهد
بنا بر اعلام مسئولان حوزه درمان، هیچ درمان خانگی یا خودسرانه‌ای برای بیماری سالک توصیه نمی‌شود.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز؛ بیماری سالک در سال ۱۴۰۳معادل ۱۵.۱ درصد در هر هزار نفر بیمار بود که نسبت به سال ۱۴۰۲ این بیماری روند کاهش ۳۰درصدی ابتلا را داشته است. رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌و‌گو با شهرآرا با بیان این مطلب درباره وضعیت این بیماری با اشاره به اینکه فصل گزش پشه عامل بیماری سالک از اردیبهشت تا آبان‌ماه هر سال است، بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری و مدیریت آن در این فصل تأکید کرد.

به گفته زهرا نهبندانی، افراد مختلفی بسته به شرایط و محل زندگی‌شان باید درمورد بیماری سالک بیشتر مراقب باشند. افراد ساکن یا در حال تردد در مناطق آندمیک (با شیوع بالا) به دلیل وجود پشه ناقل (پشه خاکی) و مخازن بیماری (مانند جوندگان) در این مناطق، بیشترین خطر را دارند.

استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، سمنان، اصفهان، فارس، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و چهارمحال و بختیاری از جمله این مناطق هستند. فعالیت‌هایی مانند کشاورزی، دامداری، کوهنوردی و پیاده‌روی در نزدیکی مناطق آلوده در غروب و شب خطر گزش توسط پشه خاکی را افزایش می‌دهد.

نهبندانی گفت: استفاده از اسپری‌ها و لوسیون‌های دورکننده حشرات بر روی پوست و لباس، نصب توری بر روی پنجره‌ها و در‌ها برای جلوگیری از ورود پشه‌ها و همچنین کاهش تجمع زباله و نخاله‌ها در اطراف محل زندگی برای جلوگیری از تجمع پشه‌ها ضروری است.

به گفته وی، پوشیدن لباس‌های بلند، آستین‌دار و شلوار‌های بلند، به‌ویژه در ساعات غروب و شب که فعالیت پشه‌ها بیشتر است، توصیه می‌شود. همچنین استفاده از لباس‌های روشن به دلیل جذب کمتر حشرات، ارجحیت دارد. خودداری از رفت و آمد غیرضروری به مناطق آلوده و شناخته شده به سالک در ساعات فعالیت پشه خاکی (غروب و شب) نیز از نکات مهم پیشگیری است.

زخم‌های سالک روی کودکان شدیدتر است

رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سیستم ایمنی کودکان ممکن است به اندازه بزرگسالان قوی نباشد و زخم‌های ناشی از سالک در آنها می‌تواند شدیدتر باشد، در ادامه یادآور شد: افرادی که به دلیل بیماری‌هایی مانند ایدز، سرطان، پیوند اعضا یا مصرف دارو‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی، سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند، بیشتر در معرض ابتلا به فرم‌های شدیدتر سالک قرار می‌گیرند.

نهبندانی توصیه کرد: همیشه در مناطق پرخطر از لباس‌های پوشیده، پشه‌بند و دورکننده‌های حشرات به‌ویژه در ساعات غروب و شب استفاده شود. در صورت مشاهده هرگونه زخم پوستی مشکوک، به‌ویژه پس از بازگشت از مناطق آلوده، فورا به پزشک مراجعه کنید.

درمان خودسرانه ممنوع

رئیس گروه پیشگیری و کنترل بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد که درمان بیماری سالک به نوع سالک (پوستی یا احشایی) و شدت بیماری بستگی دارد و حتما باید زیرنظر پزشک انجام شود و هیچ درمان خانگی یا خودسرانه‌ای برای سالک توصیه نمی‌شود.

وی گفت: درمان دارویی شامل دارو‌های تزریقی در موارد شدید، دارو‌های خوراکی و دارو‌های موضعی برای زخم‌های سطحی است که این دارو‌ها باید با دوز و دوره درمانی مشخص توسط پزشک تجویز و مصرف شوند. تمیز نگه‌داشتن زخم‌ها برای جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی ثانویه و پانسمان منظم زخم‌ها طبق دستور پزشک از اهمیت زیادی برخوردار است.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین تأکید کرد: پوشاندن زخم سالک در طول درمان یکی از مهم‌ترین راهکار‌های پیشگیری از انتقال این بیماری است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->