به گزارش شهرآرانیوز؛ برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ کنترل قند خون یک مسئله دائمی و پراسترس است. افت شدید و ناگهانی قند خون یا هیپوگلیسمی، بهویژه در هنگام خواب، میتواند منجر به تشنج یا حتی مرگ شود. اکنون محققان MIT با توسعه یک ایمپلنت هوشمند راهحلی نوآورانه برای این مشکل ارائه کردهاند.
این دستگاه جدید به اندازه یک سکه است و یک مخزن دارد و درست زیر پوست قرار میگیرد. در مخزن آن داروی گلوکاگون (هورمونی که قند خون را بالا میبرد) به شکل پودری و پایدار وجود دارد. درب این مخزن نیز با یک آلیاژ نیکل و تیتانیوم بسته شده است. این آلیاژ طوری مهندسی شده که با رسیدن به دمای ۴۰ درجه سانتیگراد، تغییر شکل میدهد. همچنین این دستگاه دارای یک آنتن است که میتواند سیگنال رادیویی را دریافت کند. این سیگنال، یک جریان الکتریکی کوچک ایجاد و آلیاژ را گرم میکند. با گرمشدن آلیاژ، درب مخزن باز و پودر گلوکاگون در بدن آزاد میشود.
این ایمپلنت به دو روش قابل فعالسازی است:
دستی: خود بیمار یا اطرافیان او میتوانند با یک دستگاه خارجی، سیگنال را ارسال و دارو را آزاد کنند.
خودکار: مهمترین ویژگی این سیستم، قابلیت اتصال آن به نظارتکنندههای مداوم قند خون (CGM) است. به محض اینکه CGM افت قند خون را به زیر سطح خطرناک تشخیص دهد، بهطور خودکار سیگنال را به ایمپلنت ارسال و دارو را آزاد میکند، حتی اگر بیمار خواب یا بیهوش باشد.
این فناوری در آزمایشهای آزمایشگاهی و حیوانی، نتایج بسیار امیدوارکنندهای را نشان داده است؛ در موشهای دیابتی، این دستگاه توانست سطح قند خون را در عرض ۱۰ دقیقه پس از فعالسازی به حالت طبیعی بازگرداند. همچنین این سیستم با موفقیت برای تزریق داروی اپینفرین (برای واکنشهای آلرژیک شدید) نیز آزمایش شد که نشاندهنده پتانسیل آن به عنوان یک پلتفرم دارورسانی برای سایر شرایط اضطراری است.
یافتههای این پژوهش در نیچر منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو