آیا سؤالات آزمون سمپاد لو رفته است؟ | پیگیری شکایات والدین توسط وزارت آموزش و پرورش معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: در دنیای مدرن امروز شهرداران معماران آینده‌نگر شهر هستند بخشش قاتل پای چوبه دار به احترام امام حسین(ع) معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: با حل مشکل روستا‌ها می‌توانستیم مانع حاشیه‌نشینی در مشهد شویم پایش آنلاین پارک سرخه حصار با ۴۴ دوربین نظارتی دبیر ستاد حقوق بشر: با رویکردی فعال حقوق قربانیان ایرانی را در مجامع بین‌المللی و داخلی پیگیری می‌کنیم خوردن میوه و سبزیجات چه تاثیری در بهتر خوابیدن دارد؟ نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در موعد مقرر برگزار خواهد شد کووید ۱۹، شایع‌ترین ویروس بیماری‌های تنفسی در خرداد ۱۴۰۴ ارائه بیش از ۱۸ هزار خدمت سلامت به اتباع افغانستانی در مرز دوغارون تایباد استاندار ایلام خبر داد: تردد سالانه ۸ میلیون زائر از مرز مهران «احیای شورای‌عالی تأمین اجتماعی» راهی برای بهبود وضعیت کارگران و بازنشستگان مبلغ شهریه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ تعیین شد پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ و ارتقای خدمات درمانی، دو مطالبه مهم بازنشستگان تأمین اجتماعی هشدار تعزیرات حکومتی خراسان رضوی: خرید، فروش و حمل آرد خارج از فرایند‌های تعریف‌شده، جرم و مشمول قانون قاچاق است نکات مهم برای رزرو بلیت هواپیما به نجف در ایام اربعین ۱۴۰۴ – فلای سپهران روایت میلاد حاتمی از حمله اسرائیل به زندان اوین + فایل صوتی «روز تأمین اجتماعی» و راهکار‌های مؤثر برای رفع مشکل ناترازی هزینه و درآمد قتل در شهرستان فیروزه خراسان رضوی؛ دستگیری قاتل فراری در پارک لاله تهران آغاز پروژه مرمت بخشی از گنبد سلطانیه (۲۵ تیر ۱۴۰۴) انهدام باند جابه‌جایی موادمخدر در مشهد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) ۲۰ کانال متخلف کنکور به مقامات قضایی ارجاع شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۵ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا جمعه طرح جدید آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری | تولید اسباب‌بازی برای آموزش تاب‌آوری در شرایط بحران رئیس سازمان استعدادهای درخشان: والدین نگران تخلفات احتمالی آزمون تیزهوشان نباشند، پیگیری می‌کنیم باز هم حفر چاه‌های جدید در دشت مشهد برای عبور از بحران آبی صاعقه جان ۲۱ نفر را در هند گرفت چگونه استرس خود را در زمان کنکور مدیریت کنیم؟ ۷ خاصیت جادویی این میوه تابستانی که شما را شگفت‌زده می‌کند
سرخط خبرها

کدام فراموشی نشانه ابتلا به آلزایمر است؟

  • کد خبر: ۳۴۵۴۰۷
  • ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۳
کدام فراموشی نشانه ابتلا به آلزایمر است؟
بسیاری از افراد وقتی خودشان یا دیگران با نشانه‌هایی از فراموشی مکرر رو‌به‌رو می‌شوند، نگران هستند که به بیماری زوال عقل و آلزایمر مبتلا شدند، اما حقیقت این است، «همیشه اختلالات حافظه به معنای ابتلا به زوال عقل نیست».

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که زوال عقل، یکی از دلایل احتمالی مشکلات حافظه محسوب می‌شود، اما موارد بسیار دیگری نیز وجود دارد که ممکن است فرد را در به خاطر سپردن چیز‌ها با مشکل مواجه کند و همه آنها دائمی یا خطرناک نیستند.

با افزایش سن، طبیعی است که تغییراتی در حافظه خود تجربه کنیم. ممکن است فراموش کنید که کلید‌های خود را کجا گذاشته‌اید و یا اینکه به خاطر آوردن یک نام، بیش از گذشته طول بکشد. این نوع از دست دادن حافظه معمولا خفیف است و شما را از انجام فعالیت‌های روزمره باز نمی‌دارد. پزشکان اغلب از این مورد به عنوان «کاهش حافظه مرتبط با سن» یاد می‌کنند و بخشی طبیعی از پیری است.

از سوی دیگر، زوال عقل چیزی بیش از فراموشی و این بیماری است که بر حافظه، تفکر و استدلال تاثیر می‌گذارد به گونه‌ای که با گذشت زمان بدتر می‌شود و در زندگی روزمره اختلال ایجاد می‌کند. بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل است، اما انواع دیگری نیز مانند زوال عقل عروقی، زوال عقل اجسام لویی و زوال عقل پیشانی-گیجگاهی نیز وجود دارد.

با این حال، بسیاری از موارد از دست دادن حافظه ناشی از علل قابل درمان هستند. استرس، اضطراب یا افسردگی می‌توانند بر چگونگی پردازش و به خاطر سپردن اطلاعات توسط مغز تاثیر بگذارند. وقتی فردی استرس زیادی دارد یا احساس افسردگی می‌کند، ممکن است فراموشکار یا حواس‌پرت به نظر برسد، اما این مورد، معمولا موقتی است.

نتایج تحقیقی که در نشریه «پزشکی روانشناختی» (Psychological Medicine) منتشرشده، نشان داد که افسردگی در بزرگسالان مسن با نمرات پایین‌تر حافظه مرتبط است، اما علائم اغلب با درمان بهبود می‌یابند. کمبود خواب نیز یکی دیگر از علل شایع مشکلات حافظه است. مغز برای پردازش خاطرات به استراحت نیاز دارد و خواب نامناسب می‌تواند تفکر واضح را دشوارتر کند. اختلالات خواب مانند آپنه خواب نیز می‌تواند بر توجه و تمرکز تاثیر بگذارد و منجر به فراموشی شود.

برخی از دارو‌ها نیز می‌توانند موجب اختلال در حافظه شوند مانند دارو‌هایی که برای درمان آلرژی، درد، اضطراب یا فشار خون بالا استفاده می‌شوند. مصرف این نوع دارو‌ها می‌توانند باعث سردرگمی یا مشکلات حافظه، به ویژه در بزرگسالان مسن می‌شوند، بنابراین صحبت با پزشک در مورد عوارض جانبی داروی تجویز شده، می‌تواند به تشخیص اینکه آیا دارو علت اختلال حافظه شما است یا خیر، کمک کند.

سایر بیماری‌های پزشکی، مانند مشکلات تیروئید، کمبود ویتامین B ۱۲ یا عفونت‌ها، نیز می‌توانند باعث از دست دادن حافظه شوند. در این موارد، درمان بیماری زمینه‌ای اغلب منجر به بهبود حافظه خواهد شد؛ به عنوان مثال، نتایج تحقیقات نشان داده است که سطح پایین ویتامین B ۱۲ می‌تواند منجر به گیجی و مشکلات حافظه شود، اما این علائم ممکن است با مصرف مکمل‌ها بهبود یابند.

همچنین وضعیتی به نام اختلال شناختی خفیف (MCI) وجود دارد که مرحله‌ای بین پیری طبیعی و زوال عقل است. افراد مبتلا به اختلال شناختی خفیف ممکن است نسبت به همسالان خود متوجه مشکلات جدی‌تر حافظه شوند، اما همچنان می‌توانند به طور مستقل عمل کنند. برخی از افراد مبتلا به اختلال شناختی خفیف در نهایت دچار زوال عقل می‌شوند، در حالی که برخی دیگر به این بیماری مبتلا نمی‌شوند. به همین دلیل است که معاینات منظم و آزمایش‌های حافظه در تشخیص زوال عقل مهم هستند.

از دست دادن حافظه می‌تواند علل زیادی داشته باشد و همیشه به معنای زوال عقل نیست. اگر متوجه تغییراتی در حافظه چه خودتان و چه در شخص دیگری شدید بهترین توصیه این است که برای ارزیابی مناسب مشکل حافظه به پزشک مراجعه کنید. دریافت کمک زودهنگام می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند، به خصوص اگر علت قابل درمان باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->