کری خوانی چند جوان در منطقه پیروزی تهران به قتل انجامید آمار نگران‌کننده از رهاسازی کودکان، سالمندان و معلولان در مشهد رتبه نخست کشوری خراسان رضوی در افزایش زایمان طبیعی شروع هدایت تحصیلی پایه نهم از ۲۶ تیرماه ۱۴۰۴ است | توصیه‌هایی به دانش‌آموزان و خانواده‌ها برای انتخاب رشته موفق آخرین مهلت دریافت کارت کنکور ۱۴۰۴، فردا (چهارشنبه، ۲۵ تیرماه) است معاون اداره‌کل کار خراسان رضوی: تأمین اجتماعی نیازمند ابزار مالی برای صیانت از حقوق بیمه‌شدگان است صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی گرمای شدید (۲۴ تیر ۱۴۰۴) زلزله امیریه سمنان و حوالی گرگان را لرزاند (۲۴ تیر ۱۴۰۴) + جزئیات ۱۶.۵ میلیون دانش‌آموز در مدارس ایران| کشور به‌زودی با کاهش چشمگیر جمعیت دانش‌آموزی مواجه خواهد شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۴ تیر ۱۴۰۴) | وضعیت گرما در استان در حد هشدار صدور حکم قطعی پرونده نابینا شدن ۹ نفر در چشم‌پزشکی «نگاه» پایان ۳ ماه دوردور مجرمانه با  لندکروز در مشهد روایت عموزاده‌ها از  یک جنایت ۶ ساله در حوالی مشهد راهکارهایی که آلودگی هوا را کمتر می‌کند | وقتی آسمان هم نفس کم می‌آورد مهار آتش‌سوزی مجتمع تجاری خیابان ۱۷شهریور مشهد | این حادثه مصدوم نداشت + فیلم این موادغذایی را با پنیر ترکیب نکنید اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ تیر ۱۴۰۴) با این ۲ روش مطمئن شوید ماسکتان نشتی ندارد توصیه‌هایی برای جلوگیری از عرق‌سوز شدن کودکان مبتلا به «ام اس» زودتر پیر می‌شوند تجویز دارو‌های تزریقی در ایران ۲۵ درصد بالاتر از سقف مجاز است اجرای برنامه  جامع «طرح ملی آمایش امید» در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شایع‌ترین علامت مثانه عصبی عدم توانایی در کنترل ادرار است نظارت‌های بهداشتی بر «ون‌کافه‌ها» چگونه است؟ پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۴ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعد و برق تا باد و خاک در ۱۶ استان طی امروز و فردا سرانه درمان در مشهد، زیر خط فقر | گزارش شهرآرانیوز از آخرین وضعیت کمبود تخت‌های بیمارستانی در مشهد تلاش آتش‌نشان‌‌های مشهدی برای مهار آتش سوزی در خیابان ۱۷ شهریور+ فیلم (۲۴ تیر ۱۴۰۴) آتش سوزی گسترده در یکی از مراکز تجاری خیابان ۱۷ شهریور مشهد + فیلم (۲۴ تیر ۱۴۰۴) افزایش خطر ابتلا به آسم در زنان شب‌کار
سرخط خبرها

کودکان مبتلا به «ام اس» زودتر پیر می‌شوند

  • کد خبر: ۳۴۵۱۲۲
  • ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۷
کودکان مبتلا به «ام اس» زودتر پیر می‌شوند
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد کودکان مبتلا به‌ام‌اس با سرعت بیشتری پیر می‌شوند، زیرا این بیماری باعث فرسایش و گسستگی پیشرفته در بدن آنها می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که این پیری شتاب‌یافته تا دوران نوجوانی آنها ادامه می‌یابد و احتمال بروز ناتوانی و بیماری‌های مزمن مرتبط با‌ام‌اس را در اوایل زندگی‌شان افزایش می‌دهد.

دکتر «جنیفر گریوز»، محقق ارشد و معاون رئیس علوم اعصاب و رئیس بخش نوروایمونولوژی در دانشگاه کالیفرنیا-سن دیگو، گفت: «این یک مفهوم کاملاً جدید در‌ام‌اس است.»

او در ادامه افزود: «پیری چیزی نیست که ما به تأثیر آن بر نوجوانان فکر کنیم. اما این کودکان در حال تجمع آسیب‌های سلولی هستند که ممکن است تا سال‌ها بعد، زمانی که ناگهان از وضعیت خوب به پیشرفت بیماری در دهه ۳۰ سالگی خود منتقل می‌شوند، از نظر بالینی ظاهر نشوند.»‌ام‌اس یک بیماری خودایمنی مادام‌العمر است که در آن سیستم ایمنی به غلاف‌های میلین که از سلول‌های عصبی در مغز، نخاع و چشم‌ها محافظت می‌کنند، حمله می‌کند.

طبق گفته موسسه ملی بهداشت، با افزایش آسیب، بیماران علائمی مانند مشکلات بینایی، ضعف عضلانی، سفتی، مشکل در تعادل و هماهنگی و سرگیجه را نشان می‌دهند.

این مطالعه جدید بر مفهوم سن بیولوژیکی- سنی که نشان دهنده فرسودگی رخ داده در بدن افراد است- تمرکز دارد و آنها را از نظر بیولوژیکی پیرتر از سنی که در تاریخ تولدشان منعکس می‌شود، نشان می‌دهد.

برای این مطالعه، محققان تغییرات DNA را در نمونه‌های خون ۱۲۵ کودک مبتلا به‌ام‌اس و ۱۴۵ کودک بدون این بیماری ردیابی کردند.

نتایج نشان می‌دهد که کودکان مبتلا به‌ام‌اس، با وجود اینکه از نظر ظاهری سالم به نظر می‌رسند، الگو‌های DNA دارند که نشان می‌دهد از نظر بیولوژیکی از همسالان سالم خود مسن‌تر هستند.

محققان دریافتند کودکانی که بیشتر تحت تأثیر پیری بیولوژیکی مرتبط با‌ام‌اس قرار می‌گیرند، تا دو سال سریع‌تر از کودکانی که‌ام‌اس ندارند، پیر می‌شوند، حتی اگر میانگین سن تقویمی آنها ۱۵ سال باشد.

گریوز توضیح داد: «در مقایسه با جوانان بدون‌ام‌اس، جوانان مبتلا به‌ام‌اس شواهدی از سن اپی‌ژنتیکی تسریع‌شده، معیاری از تغییرات شیمیایی DNA مرتبط با پیری، داشتند.»

او افزود: «ما می‌دانیم که پیری با ایجاد نوعی از‌ام‌اس که کمتر قابل درمان است، مرتبط است و بزرگسالان مبتلا به‌ام‌اس هم با پیری طبیعی و هم با پیری تسریع‌شده ناشی از این بیماری مواجه هستند.»

محققان گفتند که مطالعات آینده باید بیماران را در طول زمان پیگیری کنند تا ببینند که چگونه این پیری بیولوژیکی زودهنگام در ناتوانی طولانی‌مدت آنها نقش دارد، و همچنین چه چیزی دقیقاً پیری را در این کودکان مبتلا به‌ام‌اس تسریع می‌کند.

گریوز افزود: «مشاهده این پیری تسریع‌شده در کودکان، یافته قابل توجهی است. اگر بتوانیم تعامل بین سیستم ایمنی، مغز و پیری را درک کنیم و آن را آشکار کنیم، ممکن است بتوانیم در آینده‌ام‌اس را به طور کامل بهبود بخشیم.»

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->