پایان جعل مأموریت | باند کلاهبرداران دولتی‌نما دستگیر شدند آغاز فرآیند مرمت یکی از گنبد‌های مسجد جامع اصفهان (۳۰ تیر ۱۴۰۴) دریاچه ارومیه تا آخر تابستان کاملاً خشک می‌شود (۳۰ تیر ۱۴۰۴) اجرای طرح ملی سنجش سلامت پایه ششمی‌ها احیای صنعت گردشگری کشور در دوران پساجنگ با محوریت صلح، فرهنگ و زیارت افشای سوالات سمپاد، عدالت آموزشی را زیر سوال برد | برخورد جدی مجلس با متخلفان ضروری است بازگشت دوباره کرونا به صدر بیماری‌های تنفسی کشور جنگ ۱۲ روزه چه آسیبی به صنایع دستی کشور زد؟ تبلیغ دارو در فضای مجازی ممنوع است مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان: تولید آب در خراسان رضوی ۳.۵ میلیون مترمکعب افزایش یافته است بدهی سربه‌فلک‌کشیده‌ دولت به تأمین‌اجتماعی | ۶۰ درصد بازنشستگان، نصف سبد معیشت درآمد دارند اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۳۰ تیر ۱۴۰۴) نمون‌برگ هدایت تحصیلی دانش‌آموزان قبولی در خرداد صادر شد + جزئیات بر پروژه مهر و ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس نظارت می‌شود | نظرسنجی از والدین درمورد فرآیند ثبت‌نام‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۳۰ تیر ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا ابتدای هفته آینده پرداخت معوقات فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مطالبه جدی بازنشستگان است آیا معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در مردادماه ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ دستیابی به استاندارد‌های تراز در مدارس غیردولتی تا ۳ سال آینده (۳۰ تیر ۱۴۰۴) دستگیری فروشنده کیک‌های فاسد در مشهد | متهم: چند هزارکیک تاریخ گذشته را از ضایعات فروشی خریدم! دستگیری قاتل فراری در شرق تهران قاتل مامور پلیس در بوشهر دستگیر شد درباره آسیب‌رسانی حیوانات به ظاهر تربیت شده | وحشی‌های اهلی‌نما درمان بیماران سرطانی در  مشهد با کمک خیران | اهتمام برای التیام درد سرطان آلودگی هوا چگونه بیماری‌های تنفسی را تشدید می‌کند؟ گرمازدگی در کودکان چه علائمی دارد و چه باید کرد؟ توصیه‌های طب سنتی برای مقابله با گرمازدگی بیش از ۶۰۰ سایت غیرقانونی فروش بلیت هواپیما تعلیق شد
سرخط خبرها

نحوه صحیح برخورد با کودکان و نوجوانان در دوران پساجنگ | آیا آگاهی‌بخشی سیاسی به کودک ضرورت دارد؟

  • کد خبر: ۳۴۶۲۶۵
  • ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۷
نحوه صحیح برخورد با کودکان و نوجوانان در دوران پساجنگ | آیا آگاهی‌بخشی سیاسی به کودک ضرورت دارد؟
در روز‌های درگیری ایران و رژیم صهیونیستی طی جنگ ۱۲ روزه، کودکان و نوجوانان یکی از مهم‌ترین اقشاری بودند که درگیر این اخبار تلخ شدند. این دسته از هم‌میهنان حتی حالا، پس از آتش‌بس جنگ تحمیلی، همچنان در دریای مواجی از سؤالات دست و پا می‌زنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ انسان‌ها در هر مرحله از زندگی، به عناوین خاصی شناخته می‌شوند؛ کودکان به شیطنت، نوجوانان به کنجکاوی، جوانان به جسارت و بزرگسالان به پختگی و نمادی از کوه تجربه. در این میان برای فوران و بروز این خصایص گاهی یک جرقه لازم است تا تمام این ویژگی‌ها در یک چشم به هم زدن از شمایل کلمات خارج شوند و جان بگیرند.

در روز‌های درگیری ایران و رژیم صهیونیستی طی جنگ ۱۲ روزه، کودکان و نوجوانان یکی از مهم‌ترین اقشاری بودند که درگیر این اخبار تلخ شدند. این دسته از هم‌میهنان که حتی حالا، پس از آتش‌بس جنگ تحمیلی، همچنان در دریای مواجی از سؤالات دست و پا می‌زنند و می‌خواهند بدانند علت نامهربانی و ظلم‌هایی که در دنیای کوچکشان جایی ندارد، چیست و چطور چنین در جهان گسترش یافته است؟

برای برخورد با این حس کنجکاوی کودکان و نوجوانان، می‌توان چند مسیر را در پیش گرفت و چراغ‌های تاریک و مبهم ذهنشان را به درستی روشن کرد. این راهکار‌ها برای کودکان و نوجوانان متفاوت بوده و بار مسئولیت پاسخگویی به آنها، بر دوش جوامع مختلفی قرار می‌گیرد. در این خصوص، یک روانشناس بالینی و استاد دانشگاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز این راهکار‌ها را تشریح کرده است.

چگونگی پاسخ به ابهامات کودک و نوجوان

حسین روزبهانی درمورد چگونگی پاسخگویی به سؤالات کودکان و نوجوانان در رابطه با جنگ و مسائل سیاسی جهان بیان کرد: هنگامی که یک کودک یا نوجوان درمورد مسائلی فراتر از موقعیت سنی خود، سؤالی را مطرح می‌کند، باید در محدوده همان موضوع مطرح شده پاسخ ارائه شود و نباید به محدوده‌های تخصصی و جزئی ورود کرد. در این موقعیت، بزرگ‌تر‌ها فقط باید تلاش کنند تا ابهام کلی را در ذهن فرد از بین ببرند و از توضیحات اضافه خودداری کنند.

این روانشناس بالینی در ادامه به آموزش مسائل جنگ و به طور کلی ارتباطات سیاسی و تاریخی کشور‌ها با یکدیگر اشاره و اظهار کرد: چگونگی آگاهی دادن درمورد برخی مسائل با طبقه‌بندی سنی کودک و نوجوان، مشخص خواهد شد؛ به عنوان مثال دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم می‌توانند تحت آموزش‌های علمی و جامع‌تر در این مورد نیز قرار بگیرند، اما در سنین پایین‌تر این اتفاق می‌تواند بار منفی روانی برای کودک داشته باشد چراکه درکی از این اتفاقات نداشته و دیدگاه متفاوت‌تری نیز نسبت به نوجوانان دارند.

تحلیل‌های سیاسی خانوادگی ممنوع

روزبهانی بحث‌ها و کارشناسی‌های سیاسی را در جمع‌های خانوادگی با حضور کودکان را نیز کار نامناسبی دانست و افزود: پیش‌تر‌ها کارشناسی‌های سیاسی در جمع خانواده به یک عرف تبدیل شده بود، اما در حال حاضر از نظر علمی اثبات شده است که نظرات و تحلیل‌های اشتباه می‌تواند بار منفی فراوانی را بر دوش اعضای انعطاف‌پذیر خانواده بگذارد.

این استاد دانشگاه بهترین زمان تشریح این مسائل را زمان شکل‌گیری هویت و عقاید شخصی دانست و تشریح کرد: دانستن مسائل سیاسی و بین‌المللی پیش از سن نوجوانی و ورود به مرحله تشکیل هویت اجتماعی، کاری بیهوده و حتی گاهی خطرناک است؛ بنابراین بهترین کار این است که با دادن اطلاعات صحیح در زمان مناسب، تحلیل مناسبی به نوجوان ارائه دهیم تا بتواند مسیر زندگی‌اش را پیدا کند این خط فکری در درجه اول باید توسط مدرسه، کارشناسان و معلمان به نوجوان ارائه شود و پس از آن خانواده‌ها گام به گام در این آموزش دخیل شوند و برخی نکات را در صورت نیاز، اصلاح کنند.

روزبهانی به نحوه برخورد مناسب با کودکان و نوجوانان در دوران پساجنگ نیز اشاره و بیان کرد: طی جنگ ۱۲ روزه میان ایران و رژیم صهیونیستی، بسیاری از کودکان و نوجوانان تحت تأثیر تروما‌هایی قرار گرفتند که لازم است با گفتمان با یک فرد متخصص یا یکی از اعضای آگاه خانواده، زخم‌هایی که طی این مدت بر بدن آنها مانده است، درمان شود. در چنین شرایطی بهتر است صحبت‌های منطقی و آگاهی‌بخشی درمورد اتفاقات اخیر به زمان دیگری معوق شده و تسکین روحی فرد در اولویت قرار گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->