بقائی: موضوع آب یکی از دستورکار‌های ثابت مذاکراتی وزارت امور خارجه با طرف‌ افغانستانی است رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور: تا پایان سال باید ۸۰۰ هزار نفر دیگر از اتباع غیرمجاز از کشور خارج شوند شمار قربانیان زلزله افغانستان از مرز ۱۴۰۰ نفر گذشت (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) معاون وزیر دادگستری با سرپرست سفارت افغانستان در تهران دیدار کرد قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه یازدهم شهریورماه ۱۴۰۴) نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و تاجیکستان در کافا ۲۰۲۵ ۸۰۰ کشته و ۲۸۰۰ زخمی در زلزله افغانستان | نگاهی به پیام‌های مقامات کشور‌های همسایه و آمادگی‌ها برای کمک جمعیت هلال احمر ایران برای امدادرسانی به زلزله‌زدگان کشور افغانستان اعلام آمادگی کرد پاکستان اخراج اتباع افغانستانی بدون روادید را آغاز کرد شمار جان‌باختگان زلزله افغانستان به بیش از ۸۰۰ نفر رسید (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) + فیلم شمار جان‌باختگان زمین‌لرزه در شرق افغانستان به ۵۰۰ تن رسید (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران به افغانستان سفر می‌کند زمین‌لرزه نسبتا شدید جنوب‌شرق افغانستان را لرزاند | ۶ تن کشته و ۱۵ نفر زخمی شدند (۹ شهریور ۱۴۰۴) رایزنی سفیر ایران با مقامات طالبان درباره برگزاری نشست اقتصادی در دوغارون شورای امنیت با موضوع افغانستان تشکیل جلسه می‌دهد | پایان کار اوتونبایوا در افغانستان استاندار خراسان جنوبی: در نیمه دوم سال گذشته یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار صادرات به افغانستان داشتیم تیم ملی فوتسال افغانستان برای انجام دو مسابقه در مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶ به میانمار می‌رود قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه نهم شهریورماه ۱۴۰۴) پخش زنده بازی تیم‌های ملی افغانستان و تاجیکستان (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و تاجیکستان مسئول امور اتباع آموزش و پرورش خراسان رضوی: مدیران مدارس باید ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع را انجام بدهند
سرخط خبرها

خاطره‌سازی برای اتباع با بدرقه ایرانی

  • کد خبر: ۳۴۶۷۰۲
  • ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۷
خاطره‌سازی برای اتباع با بدرقه ایرانی
میهمان‌نوازی‌مان را با بدرقه‌ای توأم با مهر و احترام کامل کنیم. این را باید به‌عنوان یک الزام اخلاقی و فرهنگی، راهبرد رفتاری خویش سازیم.

میهمان‌نوازی‌مان را با بدرقه‌ای توأم با مهر و احترام کامل کنیم. این را باید به‌عنوان یک الزام اخلاقی و فرهنگی، راهبرد رفتاری خویش سازیم. اتباعی که به‌دلیل ورود غیرمجاز به خانه خودشان می‌فرستیم، هم باید آخرین سوغاتشان از ایران، احترام و محبت باشد. این تنها دارایی ماست که هرچه ببخشیم، بیشتر می‌شود. هرکه هم بردارد، بدان حال‌واحوالی بهتر و امید و کرامتی غنی‌شده‌تر خواهد داشت. دادوستد مهربانی، هم دل‌ها را و هم شهر‌ها را و هم کشور‌ها را آباد می‌کند.

بکوشیم همیشه زارع محبت باشیم. چنین افرادی هستند که همواره خرمنی پر از مهر و کرامت خواهند داشت؛ شایسته‌میزبانانی که باوجود مشکلات و مصائب، سر سفره، جمع‌تر نشستند تا برای میهمانان جا باز شود. ادامه تکریم تا آخرین قدم است. قطعا میهمانان که دیدند ملت ایران از لقمه‌های خود زد تا آنان سیر شوند، هم در یاد خواهند داشت که ما اگر دستمان هم بسته بود، روی باز داشتیم و در را هم باز نگه داشتیم. تک‌مضراب‌هایی که برخی میزبانان به توهین و تحقیر می‌نوازند یا پاره‌سنگ‌هایی را که گاه برخی دست‌های تنها به‌سوی شیشه خانه میزبان پرتاب می‌کنند، نباید جدی گرفت. 

هیچ جای جهان استثنا را قاعده نمی‌گیرند؛ قاعده همان است که با هم زیست کرده‌ا‌یم. روز‌ها از سر گذرانده‌ایم، حتی در سخت‌ترین شرایط با میهمانان بر مدار رحمت رفتار کردیم. حالا که به هر دلیل راه برای بازگشت اتباع باز شده است، بازهم باید با روی باز بدرقه‌شان کرد. التزام به فرهنگ دینی و هویت ایرانی، اقتضایی چنین دارد. 

دلخوری از معدود اتباعی که نمکدان‌ها را به دندان شکستند و سنگ موساد را به شیشه خانه ما زدند، از خیل مظلومانی که آمدند، جداست. حق آنان را چنان‌که سزایشان است، قانون، تعیین و ابلاغ و اجرا خواهد کرد. حرف ما درباره مردمی است که باهم در یک مسجد نماز خوانده‌ایم؛ سر یک کار، آجر به دست هم داده‌ایم؛ در یک اتوبوس از مسیر کار تا خانه، سوار شده‌ایم.

شاید به هم نان هم قرض داده باشیم و از دست هم آب سرد نوشیده باشیم، با اینان باید درخور شأن میهمان برخورد کرد. بدرقه‌شان به آن سوی مرز باید خاطره‌ساز باشد؛ جوری که بتوانند از کشور همسایه به‌عنوان خانه برادر یاد کنند و برای فرزندان خود در فردا‌ها خاطره خوش هم‌سفرگی با ایرانیان را تعریف کنند. 

اگر الزامات راهبردی براساس سیاست‌های کلان، بازگرداندنشان را اقتضا می‌کند، اخلاق هم رسم بدرقه نیکو را به یاد می‌آورد. ما هم به هر دو ملتزم هستیم؛ هم به بایستگی راهبردی بازگشت اتباع و هم به تمام کردن محبت در حق آنان. نگذاریم برخی افراد، ندانسته یا- خدای‌نکرده- دانسته، شهد سال‌ها پذیرایی ایرانی را در کامشان زهر کنند. آخرین خاطره اگر خراب شود، آبادی‌های پیشین را هم از یاد خواهد برد، اما خاطره زیبا در آخر می‌تواند برخی دلخوری‌ها را هم از قاب خاطرات پاک کند. مهربانی‌مان را تمام کنیم با بدرقه‌ای محبت‌آمیز.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->