آمریکا علیه یمن تحریم‌های جدید اعمال کرد (۳۱ تیر ۱۴۰۴) ترامپ: احتمالاً به چین سفر کنم پزشکیان: برای بهبود وضعیت آب باید تدبیر عاجل کرد عربستان از بیانیه ۲۶ کشور درباره توقف فوری جنگ غزه استقبال کرد (۳۱ تیر ۱۴۰۴) بررسی مسائل زنان قالیباف | ضرورت طراحی مدل‌های جدید بیمه‌ای تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در ارتباط با حل و فصل صلح جویانه اختلافات میان کشورها دولت ایران با ملت و دولت بنگلادش ابراز همدردی کرد خبرگزاری فرانسه: خبرنگاران ما در غزه گرسنه هستند درخواست حماس از کشور‌های عربی و اسلامی: با تل آویو قطع ارتباط کنید میدری: از راه حذف یارانه ثروتمندان، درآمد آن میان دهک های پائین جامعه توزیع خواهد شد مذاکره اولیانوف و گروسی با محوریت برنامه هسته ای ایران سفیر آمریکا در ناتو: ایران به میز مذاکره بازگردد! بازتاب مصاحبه عراقچی با فاکس نیوز؛ گفت و گویی غیرمستقیم با ترامپ ترامپ خروج آمریکا از یونسکو را در حمایت از اسرائیل اعلام کرد | یونسکو: آمادگی آن را داشتیم اژه‌ای: دشمن فکر می‌کرد ایران فلج می‌شود رئیس فراکسیون زنان مجلس مشخص شد آزادسازی صدور مجوز شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای رئیس جمهور لایحه دوفوریتی دولت برای مقابله با شایعه‌سازی در فضای مجازی را ارسال کرد درباره فرانچسکا آلبانزه که به خاطر افشای نسل‌کشی اسرائیل تحریم شد | جرمش افشای جنایت است وزیر خارجه ترکیه: در هرگونه تلاش برای تجزیه سوریه مداخله خواهیم کرد ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در غزه بدون نان هستند آیت الله علم الهدی: خدمات جهادی بسیج پزشکی، نماد آمادگی جهانی امت اسلام برای ظهور است | نقش نظام جمهوری اسلامی ایران در اتحاد نیروهای ولایتمدار جهان فراخوان اردوغان درباره غزه: دیگر بس است منابع محلی از تحرکات «مشکوک» رژیم صهیونیستی برای عملیاتی احتمالی علیه دمشق خبر دادند کُرد‌ها برای کمک به دولت الشرع در برقراری ثبات شرط گذاشتند رئیس جمهور: هیچ مجوزی نباید برای برنامه‌های توسعه‌ای در فلات مرکزی ایران صادر شود
سرخط خبرها

رئیس جمهور: هیچ مجوزی نباید برای برنامه‌های توسعه‌ای در فلات مرکزی ایران صادر شود

  • کد خبر: ۳۴۶۸۱۷
  • ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۳
رئیس جمهور: هیچ مجوزی نباید برای برنامه‌های توسعه‌ای در فلات مرکزی ایران صادر شود
رئیس جمهور با بیان اینکه تاکید بنده بر این است که هیچ مجوزی برای برنامه‌های توسعه‌ای در فلات مرکزی ایران صادر نشود و همه طرح‌های توسعه‌ای به سواحل جنوبی منتقل شوند، گفت: اگر شرایط فراهم بود بنده تا کنون دولت را به منطقه مکران منتقل کرده بودم؛ بالاخره باید یکی در این عرصه پیش‌قدم شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز سه‌شنبه با حضور در جمع رئیس و معاونین سازمان حفاظت محیط زیست، با طرح این سوال که مسئله اصلی این است که چگونه می‌توانیم معضلات متراکم و انباشته شده از جمله در حوزه محیط زیست را حل و فصل کنیم، اظهار داشت: اگر بخواهیم همچنان راهکار‌هایی را که تا امروز اجرا می‌کردیم، دنبال کنیم، قطعا نمی‌توان بر مشکلات غلبه کرد، چرا که اگر این راهکار‌ها راهگشا بودند، حداقل مشکلات اینگونه روی هم انباشته نمی‌شدند.

رئیس جمهور افزود: یک نکته اساسی در این زمینه این است که حل و فصل بسیاری از معضلات محیط زیستی، نیاز به لایحه و قانون جدید ندارد و با اختیارات دستگاه‌های اجرایی قابل حل و فصل شدن است؛ باید رویکرد‌ها در سیاست‌گذاری‌ها و اجرا تغییر کند.

پزشکیان با تاکید بر اینکه هر اقدام توسعه‌ای آسیب‌رسان به محیط زیست، قطعا ضد توسعه است، تصریح کرد: در موضوع تفویض اختیار به استانداری‌ها نیز تاکید شده که هیچ برنامه و اقدامی، تحت هیچ عنوانی اعم از توسعه‌ای و خدماتی و ... نباید باعث آسیب به محیط زیست شود.

رئیس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه مسائل هر منطقه باید در همان منطقه از سوی کارشناسان، اهالی فن و ذینفعان بومی، بررسی شده و برای آن راهکار تدوین شود، گفت: یکی از دلایل ناکارآمدی راهکار‌ها این است که عده‌ای در پایتخت می‌نشینند و بدون شناخت و ارزیابی دقیق میدانی از مسائل، راهکاریی ارائه می‌کنند که قرار نیست خودشان هم آن را اجرا کنند.

پزشکیان توسعه پایدار را در گرو تناسب میان منابع و مصارف دانست و خاطرنشان کرد: اگر این اصل مهم را در نظر نگیریم، هر قدمی که به اسم توسعه برداریم، گامی به سوی نابودی خودمان است. اتفاقی که امروز در کشور به اسم توسعه در حال رخ دادن است، کشور را با بحران‌های متعدد و متنوع در زمینه آب، برق، انرژی، فرونشست زمین و امثال آن مواجه کرده است.

رئیس جمهور از مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست خواست، مباحث آموزشی در زمینه پیشگیری از وقوع بحران‌های محیط زیستی را به شکلی که مناسب ارائه در کارگاه‌های آموزشی باشد، تهیه و آماده کنند و اظهار داشت: همچنین تلاش کنید با اطلاع‌رسانی کاربردی، مردم را در موضوع جلوگیری از آسیب‌رساندن بیشتر به محیط زیست پای کار بیاورید.

پزشکیان بر ضرورت بهره‌گیری از تکنولوژی‌ها و روش‌های نوین در زمینه حفاظت از محیط زیست تاکید کرد و افزود: حفاظت از محیط زیست چشمان بیدار و مسئول می‌خواهد نه لزوما نیروی انسانی؛ با استفاده از تکنولوژی‌های جدید می‌توان به شکلی موثر بر سراسر فضای کشور نظارت کرد.

رئیس جمهور همچنین بر تقدم پیشگیری از تجاوز به حریم محیط زیست بر برخورد با متجاوزان تاکید و تصریح کرد: قلع و قمع کردن ساخت و ساز‌ها در عرصه‌های طبیعی اقدامی است که آسیب به محیط زیست را تشدید می‌کند، لذا ضروری است که از تجاوز به حریم طبیعت و محیط زیست جلوگیری شود. همه دستگاه‌ها در این زمینه مکلف به همراهی و همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست هستند و به عنوان مثال دستگاه‌های متولی آب و برق و گاز نباید به متجاوزان به حریم محیط زیست خدمات ارائه دهند. همچنین ایجاد عرصه‌های جدید زراعی در مناطق فاقد آب کافی باید متوقف شود.

پزشکیان با بیان اینکه تاکید بنده بر این است که هیچ مجوزی برای برنامه‌های توسعه‌ای در فلات مرکزی ایران صادر نشود و همه طرح‌های توسعه‌ای به سواحل جنوبی منتقل شوند، گفت: اگر شرایط فراهم بود بنده تا کنون دولت را به منطقه مکران منتقل کرده بودم؛ بالاخره باید یکی در این عرصه پیش‌قدم شود.

رئیس جمهور همچنین در این نشست از همه تلاشگران و به خصوص شهدای حفاظت از عرصه‌های طبیعی کشور قدردانی و تاکید کرد که سازمان حفاظت محیط زیست به طور جدی پیگیر رفع مشکل کسانی باشد که در حین انجام ماموریت خود دچار مشکل شده‌اند.

اثرات جنگ بر محیط‌زیست

شینا انصاری در جریان بازدید رئیس جمهور از سازمان حفاظت محیط زیست که امروز سه شنبه به صورت سرزده انجام شد، ضمن تسلیت شهادت جمعی از فرماندهان غیور، دانشمندان و مردم شریف کشورمان، افزود: آنچه که در جنگ ها کمتر مورد توجه قرار می گیرد، اثرات جنگ بر محیط زیست و عرصه های طبیعی است و برخی از پیامدهای جنگ ها بلندمدت است.

وی اظهار کرد: ما نمی‌توانیم از مساله مهمی به نام گردوغبار در استان های غربی و جنوب غربی صحبت کنیم و از تخریب عامدانه هورالعظیم توسط رژیم بعثی صدام صحبت نکنیم در حالیکه عوارض آن همچنان ماندگار است.

معاون رییس‌جمهور با اشاره به اینکه در بدو این جنگ دستورالعملی توسط سازمان حفاظت محیط زیست تهیه شد تا در استان‌ها مطابق آن عمل شود، تصریح کرد: محیط‌بانان غیور ما در طول جنگ ۱۲ روزه تمام قد با نیروهای نظامی همکاری کردند و برای کنترل آتش‌سوزی‌ها و سایر تخریب همکاری‌های جدی و همه جانبه داشتند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: بیش از ۹ هزار هکتار از جنگل ها و اراضی مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست در این جنگ دچار آسیب شد و بعضی از آنها در مناطق بکر و زون امن بودند و از لحاظ شاخصه های تنوع زیستی در شرایط زیستی بالایی قرار داشتند.

انصاری از فعال شدن کارگروه اضطرار در ایام جنگ خبر داد و گفت: کمیته مستندسازی ما در سازمان نیز در حال حاضر پیگیری موضوع را بر عهده دارد.

وی افزود: با نهادهای بین المللی مکاتباتی داشتیم زیرا رژیم صهیونیستی در این جنگ ناجوانمردانه تمامی قواعد و اصول حقوق بین الملل را زیرپا گذاشت و سلامت عمومی مردم و سلامت منابع زیستی را مورد هدف قرار داد.

وی در این جلسه از برنامه‌ریزی بنیادین در سازمان حفاظت محیط زیست برای ترویج و گسترش امر آموزش در حوزه محیط زیست خبر داد و آن را مطابق با سیاست‌های دولت چهاردهم و دیدگاه های رئیس جمهور برشمرد.

در این جلسه همچنین معاونین سازمان حفاظت محیط زیست گزارش هایی از شرایط محیط‌زیستی کشور و همچنین مدیریت مخاطرات ایام جنگ را برای رئیس جمهور ارائه کردند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->