به گزارش شهرآرانیوز؛ سلام ستوده عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خواستار اصلاحات جدی در حوزه سلامت شد و با اشاره به دستاوردهای نظام سلامت در سالهای اخیر، گفت: با وجود برخی پیشرفتها در حوزه سلامت همچنان نارضایتی گستردهای در میان مردم وجود داشته و کمبود پزشک، ضعف زیرساختهای درمانی و مشکل تأمین دارو، از اصلیترین نگرانیهای مردم در سراسر کشور است.
وی با اشاره به توسعه شهرها، روستاها و مراکز دهستانی، افزود: سطح انتظار مردم از خدمات درمانی و بهداشتی بالا رفته، اما امکانات متناسب با این توسعه پیش نرفته و بهویژه در حوزه پزشک عمومی، با کمبود جدی در بسیاری از مراکز درمانی مواجه هستیم.
ستوده با انتقاد از اینکه ۳۰ هزار پزشک عمومی در هیچ جایی مشغول نیستند و طبابت نمیکنند، ادامه داد: متأسفانه بسیاری از پزشکان عمومی نیز پس از فارغالتحصیلی، بدون انجام تعهد خدمت در مناطق کمبرخوردار، مستقیماً بهدنبال افتتاح مطب خصوصی و درآمدزایی سریع میروند؛ این رویکرد ناعادلانه است و به مردم آسیب میزند در حالی که باید چند سال بهصورت تعهدی در مناطق مختلف کشور خدمت کنند، بلافاصله مجوز مطب میگیرند.
وی با انتقاد از کمبود جدی پزشک در بسیاری از مناطق و مراکز درمانی مناطق محروم، افزود: وضعیت پزشکان متخصص در مناطق محروم نیز نگرانکننده است، زیرا یا اصلاً وجود ندارند یا همکاری لازم را ندارند و این موضوع موجب نارضایتی شدید مردم در شهرها و روستاها شده است.
نماینده مردم مهاباد در مجلس دوازدهم با انتقاد از وضعیت زیرساختهای درمانی، تصریح کرد: بیش از ۷۵ درصد پایگاههای سلامت در کشور اجارهای هستند که اغلب هم فرسودهاند و از نظر بهداشتی در شرایط مناسبی قرار ندارند و این مسئله بهویژه در شهرهای کوچک و روستاها بیشتر نمود دارد و ساختمانهای قدیمی و تجهیزات ناکارآمد، نشانهای از ضعف جدی در حوزه زیرساخت سلامت کشور است.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با تأکید بر لزوم احداث مراکز بهداشتی جدید و نوسازی پایگاههای موجود گفت: دولت باید در این زمینه، تأمین اعتبار جدی و پروژهمحور را در دستور کار قرار دهد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین به بحران تأمین دارو و گرانی بیسابقه آن اشاره کرد و گفت: با وجود تلاشهای قابل توجه شرکتهای دانشبنیان و داروسازان کشور، همچنان وابستگی به واردات مواد اولیه و تحریمها باعث شده مردم با کمبود دارو مواجه باشند.
ستوده ادامه داد: کمبود دارو بازار سیاه دارو و ورود داروهای تقلبی و بیکیفیت را گسترش داده و نارضایتی گستردهای در پی داشته است؛ باید اقدامات فوری در حوزه تولید داخلی دارو و مقابله با واسطهگری و احتکار انجام شود.
وی با اشاره به آغاز به کار دولت پزشکیان و حضور محمدرضا ظفرقندی در رأس وزارت بهداشت، گفت: انتظار ما از دولت و وزیر این است که تحول اساسی و اجرایی در حوزه سلامت رقم بزنند؛ گرچه اقدامات اولیه انجام شده، اما نارضایتی مردم پابرجاست و باید با رویکردی جهادی و مردمی وارد عمل شوند.