انفجار، آتش‌سوزی و قطع برق سریالی در اسرائیل به تل‌آویو رسید مراسم افتتاحیه خانه چتر ویژه کودکان بی‌سرپرست در مشهد برگزار شد (۲ مرداد ۱۴۰۴) مشاور وزیر آموزش و پرورش: مدارس غیرفعال، تعیین تکلیف می‌شوند یک کشته و ۴ مصدوم در پی تصادف در خواف خراسان رضوی (۲ مرداد ۱۴۰۴) در این روزهای گرم اگر هوای آب‌تنی به سرتان زد مراقب غرق‌شدگی باشید | غرق بی‌توجهی نشوید! حجم آب سد‌های مشهد به ۷ درصد رسید | هشدار خروج سد‌های تأمین آب از مدار تاکید نمایندگان خراسان رضوی در مجلس بر حمایت از توانمندسازی معلولان و مددجویان بهزیستی | پیشگیری از معلولیت ها ضروری است + ویدئو معاون استاندار خراسان رضوی: خواستار کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب پذیر هستیم یک نماینده مجلس: خودروسازان داخلی باید پاسخگوی تعداد بالای معلولیت‌های منجر به تصادف باشند آیا لایه‌ای که بر سطح آبلیموی خانگی ایجاد می‌شود، بی‌خطر است؟ نشانه‌های کم‌آبی بدن کدام اند؟ آیا پای ویروس خطرناک جهان به ایران رسیده است؟ آیا رژیم غذایی بر خطر یبوست تأثیر می‌گذارد؟ سهمیه‌های کنکور زیر تیغ اصلاحات جدید | سهمیه‌ها چطور تعیین تکلیف می‌شوند؟ توصیه‌های رئیس اورژانس به زائران پیاده اربعین حمایت کمیسیون آموزش مجلس از تسهیل تحصیل مددجویان و معلولان تحت پوشش بهزیستی معاون وزیر کار: بیش از ۴۰ درصد دانش آموختگان نمی‌توانند شغل مناسب پیدا کنند اعطای سهام ساخت ۵ ساختگاه پنل خورشیدی به ۲۵۰۰ مددجو در مشهد رئیس سازمان بهزیستی: زیست‌بوم توسعه مشارکت‌های مردمی تشکیل می‌شود | کمک ۴۰۰ میلیاردی خیرین در خراسان رضوی + فیلم اطلاعیه رسمی درباره انفجار کنترل‌شده در حوالی قم (۲ مرداد ۱۴۰۴) تغذیه مناسب برای تقویت سلامت کبد خوددرمانی با ویتامین‌ها و مکمل‌های دارویی، ممنوع تولیت توزیع دارو بر عهده وزارت بهداشت است راهکار‌هایی برای حفاظت از پوست و چشم در برابر آفتاب تنهایی تهدیدی برای سلامت روان و جسم پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲ مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم در کشور طی ۵ روز آینده تخصیص اعتبار ۱۲۰۰ میلیارد ریالی برای مرمت ابنیه تاریخی آذربایجان شرقی پذیرش ۱۶ هزار معلول زیارت‌اولی از سراسر کشور در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۴) وضعیت دختران بازمانده از تحصیل به کجا خواهد رسید؟
سرخط خبرها

آیا مکمل‌ها و قرص‌های حافظه واقعاً تأثیرگذار هستند؟

  • کد خبر: ۳۴۷۰۸۶
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۵
آیا مکمل‌ها و قرص‌های حافظه واقعاً تأثیرگذار هستند؟
به گفته یک متخصص تغذیه، در دنیای امروز که همه به دنبال تقویت حافظه و عملکرد بهتر مغز هستند، «قرص‌های حافظه» یا «مکمل‌های مغزی» به گزینه محبوب تبدیل شده‌اند. اما آیا واقعا این قرص‌ها و مکمل‌ها حافظه را تقویت می‌کنند؟

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرزاد روشن ضمیر می‌گوید: طبق تحقیقات، برخی از مکمل‌ها مانند جینکوبیلوبا و اسید‌های چرب امگا ۳ ممکن است اثرات مثبتی بر حافظه و سلامت مغز داشته باشند؛ اما هنوز شواهد علمی قوی‌ای وجود ندارد که اثربخشی آنها را ثابت کند.

قرص‌های حافظه چه هستند؟

قرص‌های حافظه اصطلاحی هستند که امروزه تولیدکنندگان، انواع مختلفی از آنها را در قالب قرص و مکمل در فروشگاه‌ها یا به صورت آنلاین به فروش می‌رسانند و ادعا دارند حافظه و عملکرد شناختی و سلامت مغز را تقویت می‌کنند و برای کنترل زوال عقل و آلزایمر موثر هستند. گاهی اوقات مردم به این محصولات و مکمل‌ها «دارو‌های هوشمند» یا «نوترپیک‌ها» می‌گویند.

برخی از مکمل‌ها و محصولاتی که تولید کنندگان به عنوان قرص‌های حافظ مغز تبلیغ می‌کنند ممکن است روند پیشرفت دمانسیا را کند کرده و برخی ممکن است تاثیر کوتاه مدتی در تقویت هوشیاری داشته باشند.

با این حال تحقیقات هنوز نتوانسته‌اند اثربخشی قرص‌ها و مکمل‌های حافظه را ثابت کنند و ممکن است این محصولات برای برخی از افراد به ویژه کسانی که قبلاً دچار دمانسیا (زوال عقل) شده یا دارو‌های خاصی مصرف می‌کنند ایمن نباشد.

جینکو بیلوبا

بر اساس یک مرور تحقیقاتی در سال ۲۰۲۲ عصاره‌های جینکوبیلوبا می‌توانند جریان خون را بهبود بخشند که ممکن است به اثرات مفید مختلفی مانند پیشگیری از سکته و کاهش علائم حرکتی در افراد با اختلال شناختی خفیف کمک کند. یک مطالعه حیوانی در سال ۲۰۲۱ نشان داده که مصرف این مکمل ممکن است حافظه را در موش‌ها بهبود بخشد با این حال تحقیقات بیشتری لازم است تا بفهمیم آیا اثرات این دارو در انسان‌ها مشابه است یا خیر.

فلاونوئید‌ها

تولید کنندگان ممکن است عصاره‌های فلاونوئید را در قالب قرص به فروش برسانند و آنها را به عنوان کمک کننده به حافظه و توجه، معرفی کنند. اما مردم می‌توانند این ترکیبات را از منابع غذایی نیز دریافت کنند. بر اساس مرور تحقیقاتی در سال ۲۰۲۲ مطالعات انسانی نشان می‌دهند که عصاره‌های فلاونویید‌ها ممکن است اثرات مفیدی از جمله بهبود مهارت‌های روان حرکتی و حافظه کوتاه مدت بصری داشته باشند با این حال مردم می‌توانند برای اطمینان بیشتر از متخصصان کمک بگیرند.

کافئین

قهوه یکی از رایج‌ترین منابع کافئین است که ممکن است به بهبود توجه کمک کند. بسیاری از مکمل‌ها و نوشیدنی‌های انرژی زا نیز حاوی کافئین هستند، اما ممکن است برخی افراد با مصرف کافئین، عصبی شوند و عوارض جانبی مانند سردرد و تهوع و استفراغ را تجربه کنند. در دوز‌های بالا کافئین می‌تواند خطرناک باشد و باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب نامنظم شود. با این حال یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ نشان داد که هرچند مصرف کافئین ممکن است به طور موقت حافظه را بهبود بخشد، اما به صورت روزانه ممکن است حافظه فرد را بدتر کند. این اثر ممکن است تا ۳۶ ساعت پس از توقف مصرف کافئین ادامه داشته باشد.

ویتامین‌ها و املاح معدنی

برخی افراد معتقدند که مصرف مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی مانند ویتامین‌های گروه ب،‌ای و آنتی اکسیدان‌ها از سلامت و عملکرد مغز پشتیبانی می‌کنند. با این حال بر اساس یک مرور تحقیقاتی در سال ۲۰۲۱، در حال حاضر تحقیقات نتایج متناقض و بی‌نتیجه‌ای دارند. یک آزمایش در سال ۲۰۲۳ به بررسی اثرات مصرف روزانه مولتی ویتامین‌ها در بزرگسالان پرداخت که اثرات آن در بهبود یادآوری فوری، موثر بوده، اما با این حال محققان هیچگونه اثر مفیدی بر نگهداری حافظه شناسایی اشیای جدید یا عملکرد اجرایی مشاهده نکردند.

اسید‌های چرب امگا۳

بر اساس یک مرور تحقیقاتی در سال ۲۰۲۲ اسید‌های چرب امگا ۳ برای بهبود جریان خون مغز، حافظه یادگیری و سلامت کلی شناختی ممکن است مفید باشند.

اما نکته قابل توجه اینکه به جای وابستگی به قرص‌های حافظه و مکمل‌ها، خوردن غذا‌های سالم و غنی از مواد مغذی، فعالیت بدنی منظم، حفظ وزن مناسب، کنترل فشار خون، دوری از سیگار و آلودگی هوا، کاهش مصرف الکل و مدیریت استرس از راه‌های موثر برای حمایت از سلامت مغز و حافظه هستند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->