فاش شد: قتل خونین پیرزن سبزواری به دست داماد سنگدل طمعکار تله‌های مخفی اعتیاد در خوابگاه‌های دانشجویی هشدار نماینده وزیر بهداشت در شورای عالی سازمان نظام پرستاری: تربیت پرستاران در مراکز غیر استاندارد به سلامت مردم آسیب می‌زند تصادف مرگبار پراید با تریلی ترک در کمربندی سبزوار + تصاویر سازمان دامپزشکی کشور: گوشت‌های آلوده وارداتی از مغولستان وارد بازار نشده است رئیس قوه‌قضائیه دستورالعمل پیگیری پرونده‌های کثیرالشاکی ملی را صادر کرد تلف شدن ۲ قلاده خرس قهوه‌ای بر اثر اصابت گلوله در آمل بلاگر وکیل‌نما بازداشت شد (۴ مهر ۱۴۰۴) تردد در آزادراه تهران- شمال و محور چالوس ممنوع شد (۴ مهر ۱۴۰۴) حرکت قطار‌ها از مشهد با تاخیر انجام می‌شود (۳ مهر ۱۴۰۴) مهار آتش سوزی در بازارچه مرزی دوغارون خراسان رضوی (۳ مهر ۱۴۰۴) وزیر نیرو: پاییز بسیار سختی را از نظر شرایط آبی در پیش خواهیم داشت چگونه با هوس شیرینی مقابله کنیم؟ آیا میل زیاد به شیرینی خطرناک است؟ خوراکی ناسالم در زنگ تفریح ممنوع سخنگوی پلیس: بیش از ۳۶ هزار و ۶۴۸ دستگاه ماینر غیرمجاز کشف شد رعایت بهداشت دهان و تغذیه سالم، کلید پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان فواید شگفت انگیز کدو حلوایی که از آن بی خبر مانده‌اید پژما‎ن‌فر خبر داد: تکمیل بخش اورژانس بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی شمال شرق مشهد تا پایان آبان‌ماه ۱۴۰۴ رئیس سازمان برنامه و بودجه: با بودجه دولتی حتی آوردن آب از کشور‌های دیگر هم مشکل را حل نمی‌کند کشف مواد مخدر صنعتی از چاه فاضلاب سوداگر مرگ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۳ مهر ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران و وقوع رعدوبرق در برخی نقاط استان جزئیاتی از مرگ عجیب زن تراکتورسوار در حوالی مشهد تشکیل کارگروه تخصصی برای دفاع از حقوق عامه در ارتفاعات جنوبی و کشف‌رود مشهد خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی در «تأمین من» به ۵۹ خدمت افزایش یافت آیا می‌توان تنها با تغییرات غذایی وزن کم کرد؟ آموزش و پرورش: شهریه بالای ۱۴۵ میلیون تومان نخواهیم داشت بیماران مبتلا به فشار خون به این غذا‌ها لب نزنند پوکی استخوان از این سن و سال آغاز می‌شود شایع‌ترین بیماری‌های «پاییز» را بشناسیم!
سرخط خبرها

کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان

  • کد خبر: ۳۴۷۵۷۱
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۳
کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان
باستان‌شناسان مقبره ۳۸۰۰ ساله‌ یک جنگجوی بلندقامت را همراه با سرنیزه‌ چهارشاخه در کشور آذربایجان کشف کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، باستان‌شناسان با کاوش در کشور آذربایجان، مقبره ۳۸۰۰ ساله‌ یک جنگجوی بلندقد را که با سرنیزه‌ای چهارشاخه در دست، دفن شده بود، کشف کردند.

«لایوساینس» نوشت، این مقبره در دشت‌های دورافتاده و بادخیز «جیرانچول» (Ceyranchol)، فقط چند کیلومتر دورتر از مرزهای غربی آذربایجان با گرجستان و ارمنستان پیدا شد. این تپه خاکسپاری که در زبان محلی به آن کورگان (kurgan) گفته می‌شود، در منطقه‌ تاریخی و فرهنگی «کِشیکچی‌داغ» (Keshikchidagh) قرار دارد که به خاطر غارهای طبیعی و دست‌ساز، قلعه‌ها و صومعه‌های اولیه‌ مسیحی مشهور است.

بر اساس تحلیل بقایای اسکلتی این مرد، او در زمان حیات خود، در حدود ۱۸۰۰ پیش از میلاد، یعنی در عصر برنز میانی، حدود ۲ متر قد داشته است.

طبق بیانیه‌ای ترجمه‌شده از سوی مقامات دولتی کشور آذربایجان، مقبره باستانی و بقایای درون «کورگان» ـ که تازه کشف شده است و بیش از ۲۸ متر قطر و بیش از ۲ متر ارتفاع داشته ـ پیدا شده است.

کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان

خود اتاق تدفین با دیوارهایی به سه بخش تقسیم شده بود. یک بخش شامل بدن و تجهیزات از جمله سلاح‌ها بود، بخش دیگر تنها ظروف سفالی داشت و بخش سوم خالی بود. پژوهشگران در این بیانیه گفتند که این تقسیم‌بندی درون مقبره ممکن است بازتاب‌دهنده‌ اعتقادی به «جهان دیگر» پس از مرگ بوده باشد.

بقایای این جنگجو در وضعیتی نیمه‌خمیده یافت شد و او یک سرنیزه‌ برنزی در دست داشت.

تزئینات برنزی نیز در اطراف یکی از مچ‌های پای این مرد پیدا شد. دیگر اقلام خاکسپاری شامل مُهره‌های شیشه‌ای، ابزارهای ابسیدین (سنگ آتشفشانی) و «دوازده کوزه‌ سفالی منقوش و به‌شدت تزئین‌شده» بودند. برخی از این کوزه‌ها حاوی بقایای استخوان حیواناتی بودند که ظاهرا برای جنگجو پخته شده بودند تا پس از مرگ، غذایی برای زندگی پس از مرگ داشته باشد.

کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان

باستان‌شناسان گفتند سبک این آرامگاه نشان می‌دهد که این مرد یک جنگجو و شاید یک فرمانده نظامی بوده باشد. به‌ویژه سرنیزه‌ برنزی که او در دست داشت، به سبک منحصربه‌فرد چهارشاخه ساخته شده بود و کشفی کمیاب در این منطقه به شمار می‌آید.

آذربایجان صدها کورگان مربوط به عصر برنز (تقریبا از ۳۳۰۰ تا ۱۲۰۰ پیش از میلاد در این منطقه) و عصر آهن (از حدود ۱۲۰۰ تا ۶۰۰ پیش از میلاد) را در خود جای داده است.

منطقه‌ حفاظت‌شده‌ «کشیکچی‌داغ» یک نقطه‌ باستان‌شناسی داغ است و در پنج سال گذشته، بیش از ۲۰۰۰ پژوهشگر دانشگاهی داوطلب و باستان‌شناس دولتی بخش‌هایی از آن را کاوش کرده‌اند که از جمله آن‌ها «شامیل نجف‌اُف» (Shamil Najafov)، باستان‌شناس مؤسسه‌ باستان‌شناسی و انسان‌شناسی آکادمی علوم آذربایجان، که رهبری تازه‌ترین حفاری را برعهده داشت، می‌توان اشاره کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->