ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد نجات یک قلاده پلنگ به کمک مرزداران آستارا (۴ مرداد ۱۴۰۴) مشاهده دو قلاده یوزپلنگ آسیایی دیگر در یوزکنام پل ابریشم (۴ مرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی میز هدایت تحصیلی با کمک مشاوران متخصص بیانیه وزارت دادگستری در محکومیت حمله تروریستی به دادگستری زاهدان فرایند داوری و ارزشیابی بسته‌های تربیت و یادگیری کودکستان‌ها آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) نتایج اولیه آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) درباره دوچرخه‌های اشتراکی مشهد و صرفه جویی روزانه ۱۰۰۰  لیتری سوخت | باید و نباید‌های بایدو سیگار دست دوم و سوم را جدی بگیرید پلمب کارگاه تولید غیرمجاز محصولات بهداشتی و آرایشی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴)+فیلم نگاهی به راهکارهای تاب‌آوری در شرایط بحران و استرس زا چه ساعاتی نباید زیر نور آفتاب باشیم؟ موفقیت طب سنتی در کاهش علائم آلرژی‌های فصلی افزایش ۱۳ درصدی مبتلایان به آرتریت روماتوئید خراسان رضوی در جمع زلزله‌خیزترین استان‌های کشور طی هفته گذشته (۴ مرداد ۱۴۰۴) کشف ۱۱۲ ماینر غیرمجاز از یک کارگاه صنعتی در مشهد
سرخط خبرها

کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان

  • کد خبر: ۳۴۷۵۷۱
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۳
کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان
باستان‌شناسان مقبره ۳۸۰۰ ساله‌ یک جنگجوی بلندقامت را همراه با سرنیزه‌ چهارشاخه در کشور آذربایجان کشف کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، باستان‌شناسان با کاوش در کشور آذربایجان، مقبره ۳۸۰۰ ساله‌ یک جنگجوی بلندقد را که با سرنیزه‌ای چهارشاخه در دست، دفن شده بود، کشف کردند.

«لایوساینس» نوشت، این مقبره در دشت‌های دورافتاده و بادخیز «جیرانچول» (Ceyranchol)، فقط چند کیلومتر دورتر از مرزهای غربی آذربایجان با گرجستان و ارمنستان پیدا شد. این تپه خاکسپاری که در زبان محلی به آن کورگان (kurgan) گفته می‌شود، در منطقه‌ تاریخی و فرهنگی «کِشیکچی‌داغ» (Keshikchidagh) قرار دارد که به خاطر غارهای طبیعی و دست‌ساز، قلعه‌ها و صومعه‌های اولیه‌ مسیحی مشهور است.

بر اساس تحلیل بقایای اسکلتی این مرد، او در زمان حیات خود، در حدود ۱۸۰۰ پیش از میلاد، یعنی در عصر برنز میانی، حدود ۲ متر قد داشته است.

طبق بیانیه‌ای ترجمه‌شده از سوی مقامات دولتی کشور آذربایجان، مقبره باستانی و بقایای درون «کورگان» ـ که تازه کشف شده است و بیش از ۲۸ متر قطر و بیش از ۲ متر ارتفاع داشته ـ پیدا شده است.

کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان

خود اتاق تدفین با دیوارهایی به سه بخش تقسیم شده بود. یک بخش شامل بدن و تجهیزات از جمله سلاح‌ها بود، بخش دیگر تنها ظروف سفالی داشت و بخش سوم خالی بود. پژوهشگران در این بیانیه گفتند که این تقسیم‌بندی درون مقبره ممکن است بازتاب‌دهنده‌ اعتقادی به «جهان دیگر» پس از مرگ بوده باشد.

بقایای این جنگجو در وضعیتی نیمه‌خمیده یافت شد و او یک سرنیزه‌ برنزی در دست داشت.

تزئینات برنزی نیز در اطراف یکی از مچ‌های پای این مرد پیدا شد. دیگر اقلام خاکسپاری شامل مُهره‌های شیشه‌ای، ابزارهای ابسیدین (سنگ آتشفشانی) و «دوازده کوزه‌ سفالی منقوش و به‌شدت تزئین‌شده» بودند. برخی از این کوزه‌ها حاوی بقایای استخوان حیواناتی بودند که ظاهرا برای جنگجو پخته شده بودند تا پس از مرگ، غذایی برای زندگی پس از مرگ داشته باشد.

کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان

باستان‌شناسان گفتند سبک این آرامگاه نشان می‌دهد که این مرد یک جنگجو و شاید یک فرمانده نظامی بوده باشد. به‌ویژه سرنیزه‌ برنزی که او در دست داشت، به سبک منحصربه‌فرد چهارشاخه ساخته شده بود و کشفی کمیاب در این منطقه به شمار می‌آید.

آذربایجان صدها کورگان مربوط به عصر برنز (تقریبا از ۳۳۰۰ تا ۱۲۰۰ پیش از میلاد در این منطقه) و عصر آهن (از حدود ۱۲۰۰ تا ۶۰۰ پیش از میلاد) را در خود جای داده است.

منطقه‌ حفاظت‌شده‌ «کشیکچی‌داغ» یک نقطه‌ باستان‌شناسی داغ است و در پنج سال گذشته، بیش از ۲۰۰۰ پژوهشگر دانشگاهی داوطلب و باستان‌شناس دولتی بخش‌هایی از آن را کاوش کرده‌اند که از جمله آن‌ها «شامیل نجف‌اُف» (Shamil Najafov)، باستان‌شناس مؤسسه‌ باستان‌شناسی و انسان‌شناسی آکادمی علوم آذربایجان، که رهبری تازه‌ترین حفاری را برعهده داشت، می‌توان اشاره کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->